۴
 
حبيب عابدي در گفتگو با ماهنامه اخبار فلزات؛

ایجاد فضای رقابتی، لازمه افزایش کیفیت محصولات معدنی

کد مطلب: 83668
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۳
تک بُعدی بودن فضای رقابتی در بازار ایران و نبود رقبای قوی منجر شده است که یک تولیدکننده سختی تولید محصول با کیفیت و حضور در سطح بالاتر از رقابت را متحمل نشود. این مساله از این منظر حائز اهمیت که بدون وجود فضای رقابتی و عدم احساس خطر از دست رفتن بازار هدف برای یک تولیدکننده، حرکت به سمت تولید محصول با کیفیت در واحدهای تولیدی مشاهده نخواهد شد.
 
ايران خبر - کارشناس ارشد تحقیقات و توسعه فروش شرکت صنعتی آما با اشاره به اهمیت کیفیت الکترودهای جوشکاری در تضمین سلامت یک سازه و قطعه نهایی، به اهمیت ارتقای کیفیت تولیدات صنایع بالادستی معدنی و فولادی پرداخت و گفت: با توجه به تاثیر دومینویی کیفیت الکترود جوشکاری در ضریب اطمینان محصول نهایی، استفاده از تکنولوژی‌های به‌روز تولید و ارتقای کیفیت مواد اولیه این صنعت بسیار حائز اهمیت است. از این‌رو با توجه به اینکه ایجاد فضای رقابتی نقشی انگیزشی در حرکت تولیدکنندگان بالادستی صنعت الکترود، به‌ویژه بخش معدنی دارد، باید تولیدکنندگان بیشتری در این عرضه حاضر شوند و حمایت دولتی نیز کاهش یابد تا تولیدکنندگان مواد معدنی بتوانند برای کسب بازار بهتر و فروش بیشتر تلاش کنند.
 
حبیب عابدی، کارشناس ارشد تحقیقات و توسعه فروش شرکت صنعتی آما در تعیین چالش پیش‌ روی صنعت الکترود جوشکاری در گفت‌وگو با خبرنگار «اخبار فلزات» گفت: در واقع چالش پیش روی صنعت الکترود در واقع همان چالش تمامی صنایع کشور است. چرا که رابطه نزدیک و مستمری بین تولیدکننده الکترود و سایر صنایع وجود دارد و هر اتفاقی که در حوزه‌های صنعتی دیگر رخ دهد، ارتباط مستقیمی با صنعت الکترود و جوشکاری دارد. به‌عنوان مثال، رکود حاضر در صنعت الکترود، متاثر از وضعیت تولید در سایر حلقه‌های زنجیره‌ صنعت کشور است. از طرفی، مساله مورد توجه این است که متاسفانه همچنان آثار تحریم بر بدنه صنعت کشور نمایان بوده و آن طور که باید صنعت رشد لازم را نداشته است. این امر نیز نشات گرفته از این است که صنعت کشور در تهیه مواد اولیه و دریافت تکنولوژی با مشکل مواجه بوده و شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری نیز از سرمایه‌گذاری در صنعت ایران می‌هراسند.

حبیب عابدی در اشاره به صنایع بالادست الکترودسازی خاطر نشان کرد: الکترود از دو جزء فولادی (هسته الکترود) و روکش (فلاکس معدنی) ساخته شده است و بنابراین می‌توان گفت که صنعت بالادستی تولید الکترود، صنایع معدنی و تولیدکندگان فولاد هستند. خوشبختانه در زمینه تامین مفتول، کشور به سطح مناسبی از خودکفایی رسیده است و تمامی مفتول مورد نیاز الکترودسازان از بازار داخلی تامین می‌شود. اما در بحث معدنکاری با وجود معادن بزرگ در کشور، مواد معدنی ارائه شده، کیفیت لازم برای ساخت فلاکس الکترود را ندارد. به‌عنوان مثال بوکسیت ماده معدنی مورد نیاز این است که در حال حاضر، بوکسیت کشورها آفریقایی و گینه از درجه کیفیت بالایی برخوردارند. این در حالی است که با وجود معادن بوکسیت در ایران، فناوری تولید پیشرفته‌ برای تهیه محصولات باکیفیت از این معادن وجود ندارد. به تبع این موضوع و تاثیرپذیری کیفیت محصول از فناوری، کیفیت تولیدات کشور نیز از سطح اطمینان بالایی برخوردار نیستند. حال اگر کیفیت ماده معدنی خوب نباشد، به‌صورت سلسله‌وار این تاثیر منفی روی الکترود، در مرحله بعدی روی جوش حاصل از الکترود و در نهایت استحکام سازه یا قطعه نهایی اعمال می‌شود و این امر منجر شده تا خود سازه یا قطعه نهایی فاقد درجه اطمینان بالا باشند.


لازم به ذکر است که یکی از خلأهای عمده و تاثیرگذار در صنعت بالادستی کشور، خلأ در بخش تحقیقاتی و فاصله بین دانشگاه و صنعت است.کارشناس ارشد تحقیقات و توسعه فروش شرکت صنعتی آما در ادامه گفت: به‌دلیل نیازمندی فلاکس الکترود به مواد معدنی با خلوص و کیفیت بالا، ناگریز تولیدکنندگان الکترود کشور برای تامین بخشی از نیاز خود، به واردات مواد معدنی روی آورده‌اند. بنابراین تولیدکنندگان داخلی مواد معدنی، باید یکدستی و یکنواختی کیفیت محصول خود را در مدت طولانی فروش حفظ کنند و همزمان آن را ارتقا دهند. این درحالی است که تولیدکنندگان خارجی به‌دلیل نوع نگرش خود به استمرار ارتباط دو سویه با خریدار، همواره به حفظ کیفیت خود توجه می‌کنند. به‌عبارتی چون هم فروشنده و هم خریدار از این کیفیت مطلوب بهره‌مند می‌شوند، می‌توان گفت یک ارتباط برد-برد در این بین وجود دارد. اما متاسفانه در کشور به‌دلیل حمایت‌های دولتی، انگیزه لازم بین تولیدکنندگان داخلی برای تولید محصول با کیفیت بالا وجود ندارند و همچنان این افراد به تولید محصول با همان کیفیت و همان روش‌های گذشته می‌پردازند.

وی در ادامه بیان کرد: تک بُعدی بودن فضای رقابتی در بازار ایران و نبود رقبای قوی منجر شده است که یک تولیدکننده سختی تولید محصول با کیفیت و حضور در سطح بالاتر از رقابت را متحمل نشود. این مساله از این منظر حائز اهمیت که بدون وجود فضای رقابتی و عدم احساس خطر از دست رفتن بازار هدف برای یک تولیدکننده، حرکت به سمت تولید محصول با کیفیت در واحدهای تولیدی مشاهده نخواهد شد. حبیب عابدی در پایان به اشاره به قابلیت صادراتی الکترودهای داخلی به بازار منطقه و جهان گفت: به‌دلیل وجود واحدهای تولیدکننده الکترود در داخل کشور، میزان واردات این محصول کم است، به‌گونه‌ای که در راستای حمایت تولیدکننده داخلی نیز، برای واردات این گروه از محصولات، تعرفه 35 درصدی نیز لحاظ شده است. اما متاسفانه دیده می‌شود که حتی با وجود این درصد بالای تعرفه، الکترودهای چینی به کشور وارد شده و طی یک بسته‌بندی مجدد، تحت برند تولیدکننده‌های داخلی عرضه و توزیع می‌شود. این امر نشان می‌دهد که متخطیان بدون شک از سودمندی بالایی برخوردار می‌شوند که اقدام به چنین کاری می‌کنند. وی در ادامه در حوزه صادرات نیز به بازارهای هدف پرداخت و گفت: اولویت‌های صادراتی الکترود کشور، در ابتدا بازارهای کشورهای همسایه و سپس کشورهایی با بُعد مسافتی بیشتر است.
منبع : اخبار فلزات
 
 
مومني
۱۳۹۶-۰۶-۱۳ ۱۱:۳۹:۰۸
موفق باشيد مهندس
 
جعفرخانی
Romania
۱۳۹۶-۰۸-۲۲ ۲۱:۵۰:۰۶
مهندس عابدی عزیز
موفق باشید
 
محمدي كاوش
۱۳۹۷-۰۳-۱۳ ۱۳:۵۰:۲۵
مهندس عابدي عزيز
توفيق روزافزون رو براي شما آرزومنديم
 
ایمان صادقی
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۱-۰۵-۳۰ ۱۲:۲۹:۱۹
استاد عابدی متخصص و دلسوز خدا حفظتون کنه