کد مطلب: 102425
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۹
چشم یکی از بزرگترین موهبت‎های الهی است و مراقبت کردن از آن امری بسیار مهم و ضروری می‌باشد.
این مواد غذایی برای پیشگیری از بیماریهای چشمی موثرند
 
به گزارش ایران خبر، چشم یکی از بزرگترین موهبت‎های الهی است و مراقبت کردن از آن امری بسیار مهم و ضروری می‌باشد. در ادامه برای شما رژیم غذایی معرفی کرده ایم که استفاده از آن‌ می‌تواند به تقویت چشم ها کمک کند. 
در ادامه با 11 ماده غذایی مفید برای تقویت و سلامت چشم ها آشنا می شویم. سعی کنید حتما این مواد مغذی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

فلفل دلمه‌ای قرمز (خام)
فلفل دلمه‌ای قرمز، حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است. این ویتامین برای مویرگ‌ های چشم شما بسیار مفید خواهد بود و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد. ویتامین C همچنین در مواد غذایی دیگری مانند گل کلم، پاپایا و توت فرنگی نیز موجود می‌باشد. گرما ویتامین C را از بین می‌برد به همین دلیل بهتر است برای تقویت چشم ها این مواد غذایی را به صورت خام مصرف کنید. همچنین فلفل دلمه‌ای‌ هایی که رنگ روشن‌تری دارند، حاوی ویتاوین A و E نیز هستند که برای چشم ها بسیار مفیدند.
 

مغز تخمه آفتابگردان و بادام
مصرف مقداری مغز تخمه آفتابگردان و یا بادام در روز، تقریبا نیمی از ویتامین E مورد نیاز بدن انسان را تامین می‌کند. تحقیقات نشان داده است ویتامین E از پیری چشم و آب مروارید جلوگیری می کند. فندق، بادام زمینی و کره‌ بادام زمینی نیز منابع ویتامین E به شمار می‌روند.
 

سبزیجات تیره رنگ
کلم پیچ، اسفناج و سایر سبزیجات سرشار از ویتامین C و E هستند. این سبزیجات همچنین حاوی کاروتنوئید هایی نظیر لوتئین و زیگزانتین هستند. این سبزیجات به تقویت چشم ها کمک کرده و باعث می شود کمتر در معرض بیماری‌هایی نظیر آب مروارید یا پیری چشم قرار بگیرید. اغلب افرادی که از رژیم‌ غذایی غربی استفاده می‌کنند کمتر از این سبزیجات می‌خورند.
 

ماهی سالمون
شبکیه چشم شما برای عملکرد صحیح به دو نوع امگا 3 نیاز دارند که 3 DHA و EPA نام دارند. هر دوی این مواد در چربی ماهی یافت می‌شود. قزل آلا، ماهی سالمون و ماهی تن از جمله ماهی‌هایی هستند که سرشار از امگا 3 می‌باشند. در کل غذاهای دریایی کاملا می‌توانند نیاز چشمان شما را فراهم آورند. امگا 3 همچنین شما را در برابر پیری چشم و گلوکوم (آب سیاه) محافظت می‌کند. کمبود این دو نوع امگا 3 می تواند منجر به خشکی چشم شود. 
 

سیب زمینی شیرین
میوه‌ها و سبزیجات نارنجی رنگ (برای مثال سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، انبه و زردآلو) سرشار از بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن ترکیبی است که در ویتامین A موجود می‌باشد. این ماده به چشم ها کمک می‌کند تا با تاریکی خو بگیرند. به عبارت دیگر بتاکاروتن به چشم ها قابلیت دید در شب می‌بخشد. یک سیب زمینی در روز می‌تواند نیمی از ویتامین C مورد نیاز بدن شما را تامین کرده و همچنین حاوی مقداری ویتامین E است.
 

گوشت بدون چربی و گوشت مرغ
فلز روی، ویتامین A را از کبد به شبکیه چشم منتقل می‌کند. جایی که این ویتامین به رنگدانه‌های ملانین محافظ کمک می‌کند. صدف‌ها بیش از سایر غذاها به بدن شما فلز روی می‌رسانند اما سایر مواد غذایی هم می‌توانند چنین کاری برای بدن شما انجام دهند. گوشت گاو، خوک و مرغ منابع بسیار خوبی برای تقویت چشم ها خواهند بود.
 

لوبیا و حبوبات
رژیم غذایی کم چرب، پر از سبزیجات و سرشار از فیبر را ترجیح می‌دهید؟ در این قسمت رژیمی که بتواند دید در شب را بهبود بخشد و از پیری چشم جلوگیری کند را به شما معرفی می‌کنیم. نخود حاوی مقادیری "روی" است. همچنین لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی و عدس. یک کاسه لوبیا قرمز پخته شده هم می‌تواند به تقویت بینایی کمک کند. 
 

تخم مرغ
تخم مرغ حاوی مقادیری "روی" است. این ماده به بدن شما این امکان را می‌دهد که از لوتئین و زیگزانتین موجود در زرده‌ تخم مرغ استفاده کند. ترکیبات نارنجی رنگ این بخش از تخم مرغ از چشم ها در برابر نورهای آبی مضر محافظت می‌کند.  این مواد همچنین از بخشی از چشمان شما که وظیفه‌ دید مرکزی را دارد نیز مراقبت خواهند کرد.
 

کدو 
بدن شما نمی‌تواند لوتئین و زیگزاگتین تولید کند اما می‌توانید در تمام طول سال این مواد را از طریق خوردن کدو تامین کنید. کدوهای تابستانی ویتامین C و "روی" دارند. همچنین کدوهایی که در زمستان می‌رویند سرشار از ویتامین A ،C و مقداری امگا 3 و چربی هستند که به تقویت چشم های شما کمک می کند. 
 

کلم بروکلی
این سبزیجات نیز ترکیب جالبی از ویتامین‌ها را در اختیار بدن و چشم ها قرار می‌دهند. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E بسیاری در این سبزیجات یافت می‌شود. این‌ها همگی آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از سلول‌های چشم در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. شبکیه چشم در برابر رادیکال‌های آزاد بسیار آسیب پذیر است.
 

چای سبز
چشم‌ها آنتی اکسیدان موجود در چای سبز را جذب می‌کنند و به همین دلیل برای محافظت از چشم‌ها بسیار مفید است.
یکی از خواص چای سبز این است که می‌تواند در بافت چشم نفوذ کرده و در آنجا فعالیت آنتی اکسیدانی داشته باشد.
همچنین چای سبز به خاطر اینکه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی به نام کاتچین است می‌تواند با بیماری‌هایی مانند بیماری‌ قلبی و سرطان مبارزه کند.
محققان می‌گویند کاتچین‌ها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که شامل ویتامین C، ویتامین E، لوتئین و زیگزانتین هستند که از بافت چشم در برابر آب سیاه و بیماری‌های چشمی  دیگر محافظت می‌کنند.
تا به امروز مشخص نبود که کاتچین‌های موجود در چای سبز توسط بافت چشم جذب می‌شوند. برای اثبات این فرضیه محققان به موش‌های آزمایشگاهی عصاره‌ چای سبز خوراندند و سپس بافت چشم‌های آن‌ها را بررسی کردند.
نتیجه‌ این تحقیق نشان داد قسمت‌های مختلف چشم مقادیر متفاوتی کاتچین جذب می‌کنند. قسمت‌هایی که بیشترین میزان کاتچین را جذب کرده‌اند شبکیه‌ی چشم (بافت حساس به نور که خطوط پشت چشم را تشکیل می‌دهند) است. کمترین میزان کاتچین نیز در قرنیه (سطح شفاف بیرونی چشم) وجود داشت.
همچنین تحقیقات نشان داد خواص آنتی اکسیدانی عصاره‌ چای سبز تا 20 ساعت بعد از نوشیدن آن باقی می‌ماند.