رادیکالیسم؛

تجربه‌ای که اصلاح‌طلبان هم دیگر قبول ندارند

تسنیم , 10 دی 1396 ساعت 15:48

تجربه ۸ ماه فضای تند و رادیکال در سال ۸۸ نشان داده که حامیان این تفکر نیز دیگر از اقدامات تند و غیرقانونی حمایت نمی‌کنند.


به گزارش ایران خبر، در روزهای گذشته برخی شهرهای کشور شاهد تظاهراتی بود که از روز جمعه آغاز شده بود. هرچند این تجمعات در ابتدا به‌صورت محدود در چند شهر و با انگیزه‌های اقتصادی و بیان مشکلات شکل گرفته بود اما در ادامه با ورود برخی گروه‌های کوچک شعارها منحرف شده و رنگ و بوی ساختارشکنانه به خود گرفت.
شعارهای دیروز در تهران از شعارهای اغتشاشات 88 نیز گاهی تندتر بود اما نکته جالب توجه اینجاست که حتی حامیان روزهای پر التهاب 88، در این روزها با معترضان همراهی نکرده و برعکس مردم را به خویشتن‌داری دعوت و اعتراضات را تقبیح کردند.
با فرض صادقانه بودن این اظهارنظرها، تجربه «رادیکالیسم» و به خشونت کشاندن اعتراضات مدنی در تاریخ جمهوری اسلامی هیچ‌گاه نه تنها نتیجه‌ای در بر نداشته بلکه همواره مورد سوءاستفاده عامل بیرونی قرار گرفته و دشمنان با نفوذ دادن نیروهایشان در بین مردم، هزینه‌های گاه جبران ناپذیری را بر ملت تحمیل می‌کردند.
سال 88 مسیر قانونی برای پیگیری اعتراضات راهی بود که از طرف بسیاری از شخصیت‌ها و مسئولان به معترضان به انتخابات توصیه می‌شد اما آنها 8 ماه اصرار به ادامه حرکت غیرقانونی خود داشتند. حرکتی که با واکنش نهایی مردم در 9 دی 88 متوقف شد اما کشور همچنان هزینه‌های آن را می‌پردازد.
در همین راستا مرتضی مبلغ معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات و از اعضای ستاد موسوی در انتخابات 88، در رابطه با تجمع روزهای اخیر گفته است "در مواجهه با اعتراضات مردمی، بهترین راه سعه صدر و گشاده‌رویی است. اما باید مراقب گروه‌ها و افراد فرصت‌طلب نیز بود که مطالبات مردم را به انحراف نکشند."
محمدعلی نجفی شهردار تهران نیز در واکنش به اتفاقات اخیر تهران گفته است "این حوادث برای ساعاتی خدمت رسانی به شهروندان تهرانی را کمی دچار اخلال کرد. خسارت‌های اندکی به تاسیسات و امکانات شهرداری تهران وارد آمد و این نشان می‌دهد عده‌ای با یک حرکت کور این اقدامات را انجام دادند تا آنچه متعلق به همشهریان تهرانی است لطمه بزنند."
به‌نظر می‌رسد تجربه 8 ماه فضای تند و رادیکال در کشور که تبعات سنگین اقتصادی و بین‌المللی به‌همراه داشت و در نهایت با واکنش مردم علیه این اغتشاشات در 9 دی همراه بود، به اصلاح‌طلبان نشان داده که رادیکالیسم جواب نمی‌دهد و هر اعتراضی باید از طریق قانونی و مدنی دنبال شود
شهردار تهران با این‌حال در سال 88 اقدامی برعلیه برهم زدن نظام عمومی نکرد. علیرضا زاکانی نماینده تهران در مجلس نهم در مخالفت با معرفی نجفی برای اموزش و پروروش گفته بود "من در شورای عالی هلال‌احمر بودم. زمانی که گروه‌ها برای سرکشی به منازل آسیب دیدگان فتنه می‌رفتند، خانواده‌ها می‌گفتند قبل از شما آقای نجفی  آمده و گفته‌اند که ما نماینده موسوی و کروبی هستیم و چرا شما مدعی شهدایی که داده‌اید نمی‌شوید؟"
فیض‌الله عرب‌سرخی از محکومان امنیتی سال 88 نیز در توئیتر خود درباره این باره نوشت "مستقل ازهمه پشت پرده‌ها، مردم بامشکلات مختلف اقتصادی واجتماعی گسترده‌ای مواجهند و اعتراض حداقل حق قانونی مردمست،همه ارکان صاحب اختیار درنظام،اعم ازدولت،قوه قضاییه و غیرآن باید بابت مشکلات مردم پاسخگوباشند، ضمنا همه دوستداران ایران بدانند که کشور تحمل هزینه های یک فروپاشی مجدد را ندارد."
علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت نیز در مصاحبه‌ای گفته" تظاهرات اعتراضی نویدبخش دستاوردی عینی برای بهبود وضعیت جامعه و کشور نیست ولی می‌تواند پر هزینه و تبعات آن پردامنه باشد." وی در انتخابات 88 از حامیان سران فتنه بود که 20 مهر 89 پس از به دلیل اتهامات امنیتی بازداشت شده بود.
علی مطهری عضو فراکسیون امید نیز در واکنش به اتفاقات روزهای اخیر گفته است "این که مردم احساس آزادی می‌کنند و نظر خود را در قالب تجمع بیان می‌نمایند یک نقطه مثبت اما این که این اظهارنظرهای جمعی توأم با تخریب و اخلال در نظم جامعه می‌شود منفی است." وی سال 88 معتقد بود که اگر پس از انتخابات دولت اجازه تجمع داده بود هیچگاه چنین اتفاقاتی نمی‌افتاد!
علاوه بر موضع‌گیری‌ از سمت حامیان یا ساکتان حوادث سال 88، روزنامه‌های اصلاح‌طلب هم واکنشی خاصی به این اغتشاشات نداشتند. بر عکس سال 88 که به صورت زنجیره‌ای در آتش اغتشاشات و نا آرامی‌های کشور می‌دمیدند.


کد مطلب: 103401

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/103401/تجربه-ای-اصلاح-طلبان-هم-دیگر-قبول-ندارند

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir