کد مطلب: 104589
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۸
هر سال با شروع فصل سرما شاهد انتشار ویروس آنفلوانزا در سطح کشور می باشیم لذا یکی از راهکارهای اصلی در برخورد با این بیماری شناخت آن و رعایت اصول خود مراقبتی در این بیماری توسط شهروندان است.
 

به گزارش ایران خبر، سید علیرضا مروجی اظهار داشت: هر سال با شروع فصل سرما شاهد انتشار ویروس آنفلوانزا در سطح  کشور هستیم لذا یکی از راهکارهای اصلی در برخورد با این بیماری شناخت آن و رعایت اصول خود مراقبتی در این بیماری توسط شهروندان است.

مروجی در توضیح شیوع آنفلوانزا گفت: این بیماری یک بیماری ویروسی است و امکان انتشار آن در همه جای کشور وجود دارد و به طور قطع کاشان نیز از این قاعده مستثنی نیست و لذا بهترین راه پیشگیری رعایت توصیه‌های بهداشتی است.

معاون بهداشتی دانشگاه، در زمینه تفاوت بین سرماخوردگی و آنفلوانزا تصریح کرد: علائم سرماخوردگی به تدریج در بیمار ظهور می‌کند اما در آنفلوانزا بیمار به یکباره با علائمی همچون تب، گلودرد، سردرد و درد عضلانی روبه‌‌رو میشود.

مروجی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشترین گونه شایع آنفلوانزا در ایران گونه اچ وان. ان وان (H1N1) است، گفت: این ویروس قدرت انتشار بسیار زیادی دارد.

معاون بهداشتی درباره روش های پیشگیری از این نوع آنفلوانزا توضیح داد: شستن مرتب دست‌ها به ویژه قبل و بعد از غذا خوردن از انتشار این ویروس تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

وی تاکید کرد: افراد آلوده به ویروس آنفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنند، همچنین سرفه کردن بیش از نیم متر ترشحات دهان را به جلو پرتاب می‌کند به همین دلیل توصیه می‌شود افراد مبتلا به ویروس آنفلوانزا در هنگام سرفه کردن دستمالی مقابل دهان خود گرفته و پس از آن دستمال را در سطل زباله دردار معدوم کنند.

مروجی تصریح کرد: مردم لازم است در صورت ابتلا به بیماری به پزشک مراجعه کرده و داروهای خود را به موقع مصرف کنند و از مصرف خود سرانه دارو خودداری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه خاطرنشان کرد: خطر ابتلا و عوارض این بیماری در افراد سالمند، خانم‌های باردار، کودکان زیر پنج سال و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن همچون بیماری‌های سرطان، نارسایی کلیه، کبد و دیابت بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاثیر دارد اظهار داشت: توصیه می‌شود تنها افرادی که استعداد ابتلا به این بیماری را بیش از سایر افراد از جمله افراد سالمند، بانوان باردار، کودکان زیر پنج سال و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن دارند از واکسن استفاده کنند.

مروجی در رابطه با آنفلوانزای پرندگان نیز توصیه ذیل را ضروری دانست:

• از نزدیک شدن و بازی کردن با مرغ، جوجه و سایرپرندگان خودداری کنیم.

• مرغ، جوجه و سایر پرندگان را در اتاق نگهداری نکنیم.

• از نزدیک شدن و دست زدن به پرندگان مرده خوداری کنیم.

• مرغ، جوجه و سایر پرندگان را در قفس نگهداری کنیم.

• تخم مرغ را کاملاٌ پخته و با زرده سفت شده بخوریم.

• مرغ را به صورت کاملاٌ پخته بخوریم.

• در مواقع تماس با پرندگان و فرآورده‌های آن حتماّ دست هایمان را با آب و صابون بشوییم.

ح

منبع : تسنیم