کد مطلب: 104958
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۲
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر این‌که زلزله غیرقابل پیش‌بینی است، گفت:‌ در تهران بیش از ۳۵ گسل با طول ۱۰ تا ۳۰۰ کیلومتر وجود دارد.
 

به گزارش ایران خبر، علی بیت‌اللهی با اشاره به زلزله‌های اخیر در زلزله‌های تهران و اطراف آن، اظهار کرد: از گسل فیروزکوه که به سمت تهران می‌آییم این گسل به حدود 30 کیلومتری تهران نیز می‌رسد. این گسل برای محققان به عنوان گسل شهر تهران نیز محسوب می‌شود، چون به تهران بسیار نزدیک است. بعد از این زلزله فیروزکوه که چندین پس لرزه داشت و در دماوند نیز اتفاق افتاد این حس بی هنجاری لرزه ای و حس غیرمعمول لرز‌ه‌ای که ما مشاهده می کردیم تقویت شد.

وی با بیان این‌که تداوم زلزله‌ها در غرب تهران و سپس در شرق استان تعقیب موضوع را از اهمیت بیشتری برخوردار کرد، افزود:  زلزله شرق و غرب معرف این بود که در این مناطق از  تهران تنش داشته‌ایم که ناشی از گسل‌ها بودند. متعاقب زلزله فیروزکوه که رخ داد و سپس دو زلزله جنوب ورامین در جواد آباد یک حالت مثلث‌بندی در اطراف تهران اتفاق می افتد.

وی با تاکید بر این‌که زلزله قابل پیش بینی نیست و پیش بینی های زلزله مبنای علمی ندارند، گفت: استنتاج این است که محدوده تهران و اطراف آن در حالت فعالیت لرزه‌ای قرار دارد اما خوشبختانه سه راس مثلث، مخصوصا قسمت شرقی و جنوبی به اندازه کافی از تهران دور هستند.

بیت اللهی تاکید کرد: بعد از زلزله ورامین بر اساس تحقیقاتی که انجام دادیم آن منطقه و تهران از نظر علائم لرزه‌ای که ثبت شود و دال بر ادامه فعالیت های غیرنرمالی در پوسته تهران و اطراف آن شود مشاهده نشد. چون  رکوردها را مانتیور می‌کنیم.

وی تصریح کرد: از نظر لرزه‌ای، پوسته تهران فعالیت دارد و گسل‌های اطراف تهران فعال هستند. اما اینکه بخواهیم پیش‌بینی کنیم که زلزله بزرگی در راه است این حرف فاقد مبنای علمی و دیدگاه کارشناسی است مثل اینکه بخواهیم بگوییم زلزله‌ای هم در راه نیست.

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در تهران بیش از 35 گسل با طول 10 تا 300 کیلومتر وجود دارد.

منبع : تسنیم