مردم باید سبک زندگی خود را تغییر دهند تا گرفتار چاقی نشوند

ایرنا , 19 بهمن 1396 ساعت 21:12

معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 50 درصد ایرانی ها یا اضافه وزن دارند و یا گرفتار چاقی هستند.


به گزارش ایران خبر، محمد مهدی ایازی روز پنجشنبه در آیین راه اندازی 2 طرح درمانی در رفسنجان با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از بیماری ها در چاقی است اظهار کرد: پیشگیری مقدم بر درمان است و مردم باید به فکر سلامت خود باشند و سبک زندگی خود را تغییر دهند تا کمتر بیمار شوند.
وی تحرک، ورزش و انتخاب نوع غذای سالم و سرشار از ویتامین ها، بدون نمک و چربی را عامل مهم پیشگیری از ابتلا به چاقی دانست و افزود: یکی از بیماری هایی که انسان به آن دچار می شود دیابت است و چاقی زمینه ای برای بروز این بیماری در افراد است.
وی با اشاره به اینکه اکنون پنج میلیون نفر در ایران دیابت دارند و پنج میلیون نفر هم در آستانه ابتلا به دیابت هستند بیان کرد: ریشه بسیاری از بیماری ها در مصرف قلیان و دخانیات است که باید برای رفع این معضل فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: یکی از کارهای اساسی خانه های بهداشت شهری و روستایی باید ایجاد هم افزایی و تعامل با مردم باشد تا مسایل مربوط به پیشگیری از بیماری ها را به مردم آموزش دهند.
ایازی تاکید کرد: پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، سالانه 600 هزار نفر زیر خط فقر هزینه های درمان را می پرداختند در حالی که پس از اجرای این طرح هزینه های درمان به 10 درصد برای شهری ها و پنج درصد برای روستاییان رسیده است.
وی با بیان اینکه پنج درصد از مردم جامعه نیاز به اقدام های درمانی دارند؛ افزود: این در حالی است که 80 درصد اعتبارات به این پنج درصد ارایه می شود.
وی ادامه داد: معنی اجتماعی شدن نظام سلامت این است که مردم به فکر سلامت خود باشند در این صورت بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سلامت دغدغه جدی است با توجه به اینکه جامعه به سمت سالمندی پیش می رود احتیاج به مراکز درمانی بیشتر احساس می شود و زیرساختها در این راستا باید بیشتر شود.
وی گفت: بیش از 80 درصد دلیل مرگ ‌و میرها در کشور به دلیل بیماری‌ های غیرواگیر است و ریشه این بیماری ‌ها در رفتارهای مردم است.
وی بیان کرد: در گذشته خانه ‌های بهداشت با حضور بهورزان در بیشتر روستاهای کشور شکل گرفته و یکی از شبکه‌ های کامل در کشورهای در حال توسعه بود که طی چند سال اخیر مراکز جامع سلامت در حاشیه شهرها با جمعیت بیش از 11 میلیون نفر و نیز در مناطق روستایی شکل گرفته است.
ایازی تصریح کرد: این مراکز، خدمات جامع‌ تر و کامل ‌تری اعم از پزشک، دندانپزشک، ماما، مددکار، کارشناس تغذیه و غیره به مردم ارائه می‌ کند.
با حضور معاون اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 2 مرکز جامع خدمات سلامت در رفسنجان با اعتبار بالغ بر 26 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
** ارائه خدمات درمانی به بیش از سه هزار نفر در فردوسیه آزادگان
رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی شهرستان رفسنجان گفت: با بهره برداری از مرکز جامع خدمات سلامت دهستان فردوسیه آزادگان در رفسنجان به بیش از سه هزار و 200 نفر از اهالی و جمعیت این دهستان خدمات درمانی ارائه می شود.
علی اسماعیلی ندیمی در آیین افتتاح مرکز جامع خدمات سلامت فردوسیه آزادگان با اشاره به اینکه مراکز و خانه‌ های بهداشت در شهرستانهای رفسنجان و انار تا نیمه اول 97 از نظر ساخت و ساز و بهسازی تکمیل خواهند شد اظهار کرد: عملیات احداث مرکز جامع خدمات سلامت در فردوسیه آزادگان اوایل امسال در زمینی به مساحت هزار متر مربع و زیربنای 370 متر مربع آغاز شد.
وی ادامه داد: پنج میلیارد ریال از سوی خیران و یک میلیارد ریال هم توسط دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و نیز 200 میلیون ریال هم از سوی شورای اسلامی این دهستان برای احداث این مرکز هزینه شده است.
** آغاز به کار مرکز جامع خدمات سلامت کریم آباد رفسنجان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز بیان کرد: احداث این مرکز از سال 93 آغاز شد و زمین آن به مساحت 2 هزار و 700 مترمربع از سوی یک خیر اهدا شد.
احمد جمالیزاده بیان کرد: خدمات دندانپزشکی، رادیولوژی، کارشناس تغذیه، کارشناس روانشناسی با 2 پزشک و پرسنل بهزورزان، ماما در این مرکز ارائه می شود.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک به 17 میلیارد ریال هزینه ساخت این مجموعه شده است و 2 میلیارد ریال هم هزینه محوطه سازی و تجهیزات از سوی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اعطا شده است.
رفسنجان با جمعیت 311 هزار نفر در 110 کیلومتری کرمان قرار دارد.


کد مطلب: 105966

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/105966/مردم-باید-سبک-زندگی-خود-تغییر-دهند-گرفتار-چاقی-نشوند

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir