کد مطلب: 107295
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۹
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: آمریکا تجربه بسیاری در فرافکنی‌ها و اتهام‌زنی‌ها به جمهوری اسلامی ایران دارد. این مسئله به دهه‌ها قبل برمی‌گردد. با توجه به زیاده‌خواهی‌های ایالات متحده من فکر می‌کنم نباید به سخنان بیهوده و بی‌ارزش توجه کرد.
 
به گزارش ایران خبر،بهرام قاسمی صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران، با عرض تسلیت به مردم ایران و بازماندگان سانحه هواپیمای مسافربری شرکت آسمان گفت:‌ از مردم منطقه و امدادگران هلال احمر و نیروهای نظامی که در عملیات نجات این سانحه نقش‌آفرین هستند، تشکر می‌‌کنم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ایران تاکنون درباره تخلفات دولت بشار اسد سکوت کرده است، اظهار داشت: موضوع سوریه یک موضوع پیچیده و مبهم و قدیمی است. بازیگران زیادی در آنجا حضور دارند و امنیت و ثبات مدت‌هاست که در آنجا وجود ندارد و مورد خوشایند هیچ انسانی نیست. امیدوار هستیم قطعنامه جدید بتواند آتش بس را در همه نقاط سوریه برقرار کند و اجازه بدهد کمک‌های انسان دوستانه به سوریه منتقل شود که از مدت‌ها قبل مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بود و برای این مورد تقلا و تلاش بسیاری انجام داد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: آتش‌پراکنی فقط در غوطه شرقی نیست بلکه در حومه دمشق هم است و ما امیدوارم این آتش‌ها خاموش شود.
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا ایران هژمونی در منطقه شده است، تصریح کرد: بحث هژمونی ایران مطرح نیست ایران روابط متقابل و همراه با احترام با همسایگان خود را دارد ولی به عنوان کشوری قدرتمند و کهن می‌تواند نقش عمده و بسزایی در مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت و ثبات باشد و مانند همیشه مبتکر صلح و آتش بس در مطقه قلمداد شود.  
وی درباره سفر روحانی به هند و رایزنی‌های تهران و دهلی‌نو درخصوص سرمایه‌گذاری درسواحل مکران خاطرنشان کرد: مباحث زیادی درخصوص انتقال انرژی در منطقه وحود دارد و بحث جدیدی نیست ولی شرایط منطقه و کشورهای پیرامونی اجازه تحقق این پروژه‌ها را نداده است. در سفر رئیس‌جمهور به هند، رایزنی‌های بسیاری در مورد همکاری‌های دو کشور درخصوص انرژی داشته و ادامه خواهد داشت. این همکاری چه در چابهار و چه سایر مناطق است
سخنگوی دستگاه‌ دیپلماسی افزود: امیدواریم با رایزنی با سایر کشورهای منطقه به شرایط و دیدگاه واقع‌گرایانه حاصل شود که به سود همه کشورها باشد.
قاسمی درباره اظهارات عراقچی در لندن مبنی بر اینکه ایران هیچ سودی از برجام نبرده است، ابراز داشت: ما در برجام منافع زیادی داشته‌ایم و بهره زیادی برده‌ایم ولی با تخطی‌ها و بدعهدی‌های دولت امریکا روبه‌رو بوده‌ایم تا ایران از منافع کامل در برجام برخودار شود. تلاش ما این است که سایر اعضای ۱+۵ فشار لازم را بر آمریکا ایجاد کنند تا امریکا از سیاست‌های اشتباه و نادرست خود که مغایر با قطعنامه سازمان ملل است عقب‌نشینی کند و شرایط لازم را برای بهره‌برداری کامل از برجام داشته باشد.
وی اضافه کرد: آنچه من می‌دانم این نیست که برجام هیچ سودی برای ایران نداشته است و در حوزه‌های بسیاری منافع زیادی برده‌ایم ولی با بدعهدی‌هایی روبه رو بودیم. تلاش ما برگشت آمریکا به تعهداتش و انجام آنها است.
این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره انتقادات برخی از کشورهای اسلامی در رابطه با نحوه مدیریت حج از سوی عربستان ابراز داشت: این موضوع جدیدی نیست. از دیرباز درباره نوع مدیریت عربستان در مسئله حج مباحث زیادی مطرح بوده است. بعد از حادثه منا و اتفاقات بعدی، این موضوع با شدت بیشتری در محافل جهان اسلام مطرح است. جهان اسلام باید در این باره بیشتر فکر کنند و راهکارهایی را پیدا کنند که در جهت بهینه‌سازی مدیریت حج که اقدام اسلامی و همگانی است، راهکارهای بهتری را پیشنهاد کرده و اجرا کنند.
قاسمی درباره اتهام‌زنی‌های ترامپ علیه ایران در عرصه سایبری و سپاه بیان کرد: آمریکا تجربه بسیاری در فرافکنی‌ها و اتهام‌زنی‌ها به جمهوری اسلامی ایران دارد. این مسئله به دهه‌ها قبل برمی‌گردد. با توجه به زیاده‌خواهی‌های ایالات متحده من فکر می‌کنم نباید به سخنان بیهوده و بی‌ارزش توجه کرد؛ زیرا این سخنان زیاد مطرح می‌شود و فایده‌ای هم برای آمریکا ندارد.
وی درباره رایزنی‌های عراقچی در لندن درباره یمن یادآور شد: سرعت تحولات جهانی و بین‌المللی بسیار زیاد و مسائل دستخوش دگرگونی‌های زیادی است. ما در سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به لندن فرصتی داشتیم که درخصوص مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی‌هایی داشته باشیم که براساس قراری است که به صورت دوره‌ای میان تهران و لندن صورت می‌گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در این سفر پیرامون یمن صحبت کردیم. این گفت‌وگوها طبیعی است و تلاش می‌کنیم از هر فرصتی برای برون‌رفت یمن از این وضعیت استفاده کنیم. دراین سفر هم این کار صورت بگیرد ولی به این معنا نیست که انگلستان سیاست‌ خود را دنبال کند. ما شاهد سیاست ناصادقانه از سوی لندن هستیم که علیرغم شعار درباره حل و فصل بحران یمن از هر فرصتی برای حمایت از متجاوز استفاده می‌کند.
قاسمی درباره اختلاف ایران و ترکیه درخصوص عملیات ترکیه از عملیات عفرین عنوان کرد: ما درخصوص سوریه با ترکیه همیشه در تماس بوده‌ایم. در برخی از مسائل اشتراک نظر داشته و در برخی از مقاطع و مسائل اختلاف نظر وجود داشته است. مهم این است که گفت‌وگوها و تشریک مساعی خود را داریم.
وی افزود: در روزهای گذشته تماس‌های تلفنی میان رئیس‌جمهور با پوتین و اردوغان انجام شد و رایزنی‌ها و توافقاتی صورت گرفت و قرار شد روسای جمهور سه کشور در ماه می در استانبول دیدار داشته باشند و قرار شد وزرای امورخارجه سه کشور درادامه مذاکرات آستانه گفت‌وگوهایی داشته باشند. این گفت‌وگوها می‌تواند بر حل بخشی از اختلافات و همکاری‌های بیشتر و بازگشت ثبات و آرامش در سوریه کمک کند.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ظریف گفته است روسیه می‌تواند نقش مهمی در منطقه داشته باشد. آیا این سخن به معنای دعوت ایران از روسیه برای نقش‌‌آفرینی در خاورمیانه است؟ گفت: با توجه به روابط دو کشور و جایگاه روسیه در تحولات غرب آسیا و همکاری‌های مشترک و ثمربخشی که میان ایران و روسیه در مسئله سوریه وجود دارد و همچنین مبارزه با تروریسم که در نوع خود بی‌نظیر بوده است، حضور روسیه در سایر نقاط منطقه و همکاری تهران و مسکو برای کمک به صلح و ثبات و امنیت می‌تواند از نگاه دو کشور مثمرثمر باشد.
قاسمی ادامه داد: در روند منطقه با ثبات که کشورهای منطقه روابط مسالمت‌آمیز داشته باشند، نیاز به همکاری دسته‌جمعی میان همه کشورها داریم و همکاری ایران و روسیه در بلندمدت می‌تواند ثمرات خیری برای منطقه ما داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که سفر عراقچی به اروپا و رایزنی او با دیپلمات‌های اروپایی درخصوص مسائل منطقه را می‌توان آغاز گفت‌وگوهای تهران و اروپا درخصوص مسائل منطقه‌ای قلمداد کرد؟ اظهار داشت: ما پیرامون همه مسائل و موضوعات منطقه‌ای و جهانی و دوجانبه با همه کشورها گفت‌وگو و تبادل نظر داشته و داریم. اگر رفت و آمدهای سیاسی میان مقامات از دیپلماسی برداشته شود، چیزی از سیاست خارجی باقی نمی‌ماند. ما مشکلی برای گفت‌وگو نداریم و می‌توانیم با اروپا همچون دهه‌های گذشته این گفت‌وگوها را داشته باشیم و رایزنی‌های ثمربخشی میان مسائل داشته باشیم.
این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان افزود: البته ما مذاکره‌ای با دیگر کشورها در مورد مسائل سیاست‌های منطقه‌ای ایران نخواهیم داشت. ما کشور مستقلی هستیم که درخصوص سیاست‌های منطقه‌ای خودمان و چگونگی روابط مان با کشورها، در تهران تصمیم‌گیری می‌کنیم. این موضوعات و گفت‌وگو با مذاکره فرق می‌کند.
قاسمی در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه فرانسه چه زمانی به تهران سفر می‌کند؟ تصریح کرد: من تاریخ این سفر را نمی‌دانم ولی سفر ایشان در دستورکار است و امیدواریم ایشان هرچه زودتر در تهران باشند. با توجه به اهمیت روابط دو کشور، موضوعات بسیاری برای رایزنی و تبادل نظر درخصوص مسائل دوجانبه و همکاری‌های اقتصادی دستورکار است که روند رو به رشدی را پیدا می‌کند. البته در موضوعات سیاسی می‌توان درخصوص مسائل غرب آسیا و خلیج فارس و تحولات جهانی و اروپا نیز می‌تواند در این باره رایزنی شود.
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه سردار باقری در واکنش به قطعنامه آتش بس ۳۰ روزه در سوریه گفته است جنگ در حومه دمشق متوقف نمی‌شود. آیا این به معنای مخالفت ایران با این قطعنامه است؟ ایران چه تلاشی برای توقف درگیری‌ها در غوطه شرقی داشته است؟ خاطرنشان کرد: تماس‌های سه کشور که روند آستانه را دنبال می‌کنند، وجود دارد. خشونت، کشتار، بی‌ثباتی و ناامنی مورد رضایت ایران نیست. از گذشته در این مسیر برای بازگشت ثبات و امنیت در سوریه تلاش کرده و با صرف هزینه‌های بسیار صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امیدواریم در کوتاه مدت فضایی برای بازگشت آرامش و توقف این کشتار که در غوطه شرقی و حومه دمشق وجود دارد -که امر ناپسندی است – ایجاد شود. نیاز است این کشتار و خشونت متوقف شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره انتقال سفارت امریکا در رژیم صیهونیستی به بیت‌المقدس و برنامه ایران برای برخورد با این اقدام ابراز داشت: مواضع ایران در این باره روشن است. در تماس با سایر کشورهای اسلامی و دیگر کشورها برای این موضوع رایزنی خواهیم کرد. این مسئله از سیاست‌های غلط امریکا است که در آینده تاوان آن را خواهد پرداخت.
قاسمی اضافه کرد: آنها باید به واقعیات‌ منطقه و فلسطین توجه کند ولی با توجه با نابخردی‌های که در امریکا مشاهده می‌کنیم متوجه می‌شویم نیازمند اجماع در جهان اسلام هستیم تا از این طریق بتوانیم اقدام ثمربخشی انجام دهیم.
وی درباره همکاری‌های هسته‌ای عربستان و امریکا بیان کرد: من از جزییات فنی این همکاری‌ها اطلاعی ندارم ولی بیشتر به طنز تلقی کرد زیرا عربستان زیرساخت‌های فنی و نیروی متخصص و کارشناس لازم در این باره را برخوردار نیست. هر چیز را نمی‌توان با دلار خرید و نگهداری کرد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در واکنش به قطعنامه انگلستان درباره یمن که ایران به خاطر ارسال سلاح به یمن محکوم شده است، یادآور شد: ما ارسال سلاح به یمن نداریم. این سخن و فرافکنی کسانی است که متجاوز هستند. نظر جمهوری اسلامی توقف جنگ و تجاوز به یمن توسط ائتلاف به رهبری عربستان است زیرا یمن را با بحران و فاجعه روبه‌رو ساخته است. امیدواریم آنها وضعیت یمن را پیچیده‌تر نکند.
قاسمی با بیان اینکه تهیه این قطعنامه‌ها کمکی به یمن نمی‌کند بلکه وضعیت را سخت‌تر می‌کند، عنوان کرد: تلاش لندن در این قطعنامه و استفاده از سازوکارهای بین‌المللی برای دفاع از متجاوز و ایجاد فضای امن برای کشوری که در سال‌های گذشته دست به جنایت بشری در یمن زده است، امری ناپسند و متناقض است و ضروری است انگلستان سیاست خود را هر چه زود در این باره روشن کند.
وی با بیان اینکه آنچه در یمن صورت می‌گیرد حاصل فروش سلاح‌های امریکایی و انگلیسی است، گفت: من درباره قطعنامه اجازه می‌خواهم صبر کنیم و مشاهده کنیم چه چیزی در شورای امنیت صورت می‌گیرد اما طی روزهای گذشته ایران با بسیاری از اعضای شورای امنیت تماس و رایزنی و تبادل نظر داشته است و تلاش کرده نظر آنها به فاجعه‌ای که این قطعنامه می‌تواند در منطقه و یمن ایجاد کند، جلب کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آخرین وضعیت همسر نازنین زاغری و ادعای همسر او اظهار داشت: سخنان اخیر همسر ایشان ادعا است. این یک بحث حقوقی و قضایی است. ایشان در دستگاه قضایی ایران محکوم شده و در حال سپری کردن محکومیت خود هستند. این مسئله هیچ ربطی به وزارت امور خارجه و روابط دوجانبه ایران و انگلیس ندارد.
قاسمی با بیان اینکه نازنین دو تابعیتی است ولی ایران مسئله دوتابعیتی را قبول ندارد، تصریح کرد: خانم زاغری به خاطر دو تابعیتی بودن و روابط تهران و لندن در زندان نیست. اینکه همسرشان گفتند که خانم زاغری قربانی روابط ایران و انگلیس و پرداخت غرامت به تهران است، سخن نادرست و ناشی از شناخت نادرست از ایران است.
وی درخصوص تصویب آتش بس در سوریه و ادامه عملیات ترکیه در عفرین  خاطذنشان کرد: در حوزه سیاست خارجی هیچگونه تضمینی وجود نداشته و نخواهد داشت و هر نوع قطعنامه ای به خصوص در سوریه می‌تواند با شکنندگی روبرو شود. امید ما این است که این قطعنامه اجرایی شود تا امدادرسانی به تمامی نقاط سوریه انجام شود. مردم سوریه با الام زیادی روبرو هستند و نیاز زیادی برای جلوگیری از کشتار و کمک‌های بشردوستانه وجود دارد.
ادامه دارد...
منبع : ایلنا