کد مطلب: 107742
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۰
رنگ سیاهش طعنه می‌زند به سپیدترین پاکی‌ها؛‌حجاب برتر زنان ایرانی اما تولید وطنی‌اش آنچنان کم است که حتی اگر اهل بها دادن به تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی هم باشید.
 

به گزارش ایران خبر، رنگ سیاهش طعنه می‌زند به سپیدترین پاکی‌ها؛‌حجاب برتر زنان ایرانی اما تولید وطنی‌اش آنچنان کم است که حتی اگر اهل بها دادن به تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی هم باشید به سختی می‌توانید چادرهای تولیدی تنها کارخانه تولید چادر مشکی کشور را در مغازه‌های پارچه‌فروشی پیدا کنید. هرچند اگر هم پیدا کنید احتمالاً خود فروشنده مغازه نخستین کسی است که سعی می‌کند تا رأی شما را به عنوان خریدار بزند و به جای چادر مشکی وطنی یکی از همان تولیدات چشم‌بادامی‌ها را خدمتتان عرضه ‌کند تا همچنان انحصار حجاب برتر بانوان ایرانی دردست چشم بادامی‌ها باقی بماند و به گونه‌ای ثابت شود انگار وجود مافیا در این میانه چندان هم توهم توطئه نیست.

ماجرای تسخیر بازار ایران با چادر مشکی‌های غیرایرانی حکایت تازه‌ای نیست و زخم کهنه‌ای است که سال‌هاست بر پیکره تولید ملی افتاده و بخش عمده‌ای از بازار عفاف و حجاب کشور را دو دستی تقدیم چشم‌بادامی‌ها کرده است. این ماجرا اگرچه بارها و بارها به سوژه گزارش بسیاری از خبرنگاران تبدیل شده است و بسیاری از صاحبنظران و صاحب قلمان در این باره گفته‌اند و نوشته‌اند اما دفتر واردات چادر مشکی به عنوان یکی از اصلی‌ترین پوشش‌های بانوان ایرانی به پایان نیامده و این حکایت همچنان باقی است. هفتمین نمایشگاه مد و لباس فجر اما بهانه‌ای شد تا یک بار دیگر به ماجرای وارداتی محض چادر مشکی بپردازیم و ببینیم گره کور این ماجرا کی و کجا قراراست باز شود.

بیشتر بخوانید:

بررسی مدعای منتقدان «قانون حجاب»

  تنها یک کارخانه ایرانی

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر باز هم میزبان طراحانی بود که چندین مدل چادر طراحی و عرضه کرده بودند؛ چادرهایی که برخی خلاقانه و برخی دیگر عادی بود، اما انگار وجه مشترک این چادرها با دیگر چادرهایی که در بیرون وجود دارد پارچه‌های غیرایرانی‌شان بود. با تمام اینها اما حمید قبادی دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس فجر معتقد است ورشکستگی صنعت نساجی ایران دروغ بزرگی است که مافیای مد و لباس برای زمینگیر کردن تولید ملی بر سر زبان‌ها انداخته‌اند.


وی اما در پاسخ به سؤال «جوان» درباره حجاب برتر بانوان ایرانی و انحصار آن در دست چشم‌بادامی‌ها می‌پذیرد که در ایران تنها یک کارخانه بافت چادر مشکی وجود دارد. قبادی تأکید می‌کند: اتفاقاً یکی از جاهایی که در حوزه مد و لباس با مافیا مواجهیم همین حوزه تولید چادر مشکی است. قبادی با اشاره به تولیدات کارخانه حجاب شهرکرد تصریح می‌کند:‌امکان تولید نخ کافی وجود دارد و کارخانه رضا بافت قزوین قول مساعد داده است تا در صورت تمایل کارخانجات نساجی نخ لازم برای تولید چادر مشکی را تأمین کند. دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تأکید می‌کند: استقبال خوبی از چادر مشکی ایرانی وجود دارد و حجم تولید شده در کارخانه حجاب شهرکرد از سوی بازار جذب می‌شود.


به گفته وی مسئولان امر قول‌هایی برای راه‌اندازی ظرفیت‌های تازه‌تری از تولید پارچه‌های چادر مشکی ایرانی داده‌اند و قرار است هردو،سه سال یک بار کارخانه تازه‌ای در این حوزه
راه‌اندازی شود.


با تمام اینها اما کافی است به بازار سر بزنید تا طاقه‌های چادر مشکی کره‌ای و ژاپنی و حتی چینی از سوی بزازان پیش‌رویتان پهن و از کیفیتشان تعریف و تمجید شود.


قبادی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، پژوهشی پیرامون صنعت تولید و بازار مصرف چادر مشکی انجام داده است که  نتایج این تحقیق را اینگونه عنوان می‌کند: این پژوهش در سال گذشته انجام شده که بر اساس آن، مصرف سالانه چادر مشکی در کشور، 100میلیون متر مربع است. بر اساس اینکه قیمت جهانی هر متر مربع پارچه چادر مشکی 90 سنت تا یک دلار است، به این ترتیب بازار مصرف چادر مشکی در کشور، سالانه 100 میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

  95 در برابر 5!

 محمدعلی صدق آمیز، رئیس انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب هم می‌گوید: بیش از 95 درصد پارچه‌های چادر مشکی موجود در بازار وارداتی است و می‌توان گفت تولید داخلی تنها کمتر از 5 درصد این بازار را تشکیل می‌دهد. وی تأکید می‌کند:‌تنها مجموعه‌ داخل کشور که مدعی است پارچه مشکی تولید می‌کند، مجموعه حجاب شهرکرد است، اما متأسفانه به رغم اینکه سال‌ها از شکل‌گیری این مجموعه می‌گذرد سه سال است که دوستان دائماً برای افتتاح این مجموعه امروز و فردا می‌کنند و تولیدی را هم به بازار عرضه نمی‌کنند، اگر کالایی هم عرضه شده آنچنان کم و نازل بوده است که به چشم نمی‌آید.

بیشتر بخوانید:

پیشنهاد «ابتکار» برای گفتگوی ملی درباره حجاب


به گفته صدق آمیز تکنولوژی پارچه مشکی در انحصار امریکا و ژاپن است که کره‌جنوبی هم این تکنولوژی را از امریکا به دست آورده است، بنابراین عمده واردات بازار ایران هم از کشورهایی مانند کره صورت می‌گیرد که البته چند سالی است پارچه چینی هم وارد بازار شده است که کیفیت بسیار نامناسبی به خصوص در رنگ دارد. ژاپن و اندونزی از دیگر کشورهایی هستند که صادرات چادر مشکی به ایران دارند که البته واردات از اندونزی به نسبت ژاپن محدودتر و کمتر است.

نان در واردات است!

پشت پرده ماجرا و به قول دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس حکایت مافیای فعال در حوزه چادر مشکی اما سود بیشتر است و سود این تجارت مانند بسیاری از کالاهای وارداتی دیگر در واردات است نه تولید. یکی از فعالان عرصه چادر مشکی در این باره می‌گوید:‌انواع چادر را با قیمت‌های ارزان از کشورهای کره، امارات و ژاپن وارد کشور کرده و با قیمت‌های بسیار گران به فروش می‌رسانند. به عنوان نمونه چادرهایی از ژاپن وارد شده که فروشندگان آنها را قواره‌ای یک میلیون و 200هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسانند. واعظی معتقد است تجارت پر سود این حوزه باعث شده تا برخی ترجیح دهند به جای تولید، واردکننده شوند.

منبع : روزنامه جوان