کد مطلب: 108061
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۳
پس از آن‌که خبر دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در ماه مه، سراسر رسانه‌های جهان را فراگرفت، حالا کاخ سفید اعلام کرده؛ دونالد ترامپ موضع سختی را در قبال دیدار با رهبر کره‌شمالی خواهد گرفت.

مایک پنس: استراتژی فشار حداکثری روی کره‌شمالی جواب داد.

به گزارش ایران خبر، پس از آن‌که خبر دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در ماه مه، سراسر رسانه‌های جهان را فراگرفت، حالا کاخ سفید اعلام کرده؛ دونالد ترامپ موضع سختی را در قبال دیدار با رهبر کره‌شمالی خواهد گرفت.

گرچه مقامات آمریکایی هیچ حرفی از این موضوع نزده‌اند که ترامپ ممکن است چه امتیازاتی را به کره‌شمالی بدهد، اما این مطلب را بیان کرده‌اند تا زمانی که پیونگ‌یانگ، قدم‌های قابل تأییدی را برای برچیدن برنامه تسلیحات اتمی خود برندارد، تحریم‌های شدید علیه آن ادامه خواهد یافت.

به ‌گزارش گاردین، سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس روزانه اعلام کرده که ممکن است ترامپ این دیدار را نپذیرد و آمریکا آن را به پیش‌شرط‌هایی منوط کرد.

این درحالی است که پیشتر ترامپ، گفته بود که دعوت رهبر کره‌شمالی را برای دیدار رودررو پذیرفته و امیدوار است که پس از این دیدار، نتایج خوبی حاصل شود.

سارا سندرز گفت: «بگذارید این موضوع را روشن کنیم، ایالات‌متحده آمریکا هیچ امتیازی را در نظر نگرفته، اما کره‌شمالی قول‌هایی داده است. این دیدار، بدون اقدامات خاص که مطابق وعده‌هایی است که کره‌شمالی داده، برگزار نخواهد شد.»

سندرز مشخص نکرده که آمریکا انتظار دارد کره‌شمالی چه اقداماتی را دقیقا انجام دهد و این‌که آیا این خواسته‌ها، چیزی بیش از توقف آزمایشات موشکی و اتمی است که ظاهرا کره‌شمالی پیشتر با آنها موافقت کرده است یا نه.

به ‌نظر می‌رسد که بعد از سخنان سارا سندرز، کاخ سفید کمی اظهارنظرهای سندرز را ملایم جلوه داد و یکی از این مقامات به وال‌استریت ژورنال گفت: «دعوتنامه [رهبر کره‌شمالی] پذیرفته شده و پابرجاست.»

پس از آن، دونالد ترامپ در توییتی در مورد این دیدار، به ابهامات دامن زد و از ترکیب «اگر نهایی شود» استفاده کرد: «توافق با کره‌شمالی تا حد زیادی در شرف تحقق بوده و اگر که نهایی شود، یک توافق خیلی خوب برای جهان خواهد بود.»

به ‌نظر می‌رسد آن‌قدر اتفاقات اخیر به سرعت پیش رفته که حتی برخی از مقامات دولتی آمریکا هم از جریان این وقایع عقب مانده‌اند. روز پنجشنبه، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا سخنانی بر لب آورد که ظاهرا از بی‌خبری او ناشی می‌شد. او که به آفریقا سفر کرده بود،- درحالی ‌که نماینده کره‌جنوبی در کاخ سفید بود و پیشنهاد مذاکره کیم جونگ اون را انتقال می‌داد- به خبرنگاران گفت: «گفت‌وگو با کره‌شمالی، چشم‌انداز دوری دارد.»

تیلرسون پس از آن روز جمعه گفت که آمریکا از رویکرد «حرکت به جلوی» کیم جونگ اون شوکه شد، اما این موضوع را نتیجه موفقیت سیاست‌های آمریکا به خاطر اعمال فشارها و تحریم‌های شدید علیه پیونگ‌یانگ توصیف کرد. او همچنین تأکید کرد که ترامپ، پس از آن‌که تشخیص داد زمان مناسبی برای «گفت‌وگو» و نه مذاکرات است، خودش تصمیم گرفت [که دعوت کیم جونگ اون را بپذیرد.]

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا نیز گفت که تصمیم کیم برای تعلیق آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای و ملاقات با رئیس‌جمهوری آمریکا ثابت کرد که استراتژی ترامپ جواب داده است.

پنس در بیانیه‌ای گفت: «گرچه آمریکا هیچ امتیازی نخواهد داد و ما دایما فشارها را بر رژیم کیم افزایش داده‌ایم، اما کره‌ای‌ها درحال آمدن پای میز مذاکره هستند.»

مایک پنس ادامه داد: «راه‌حل ما تحذیر است و سیاست ما هم یکسان باقی می‌ماند: «همه تحریم‌ها باقی خواهند ماند و کمپین فشار حداکثری تا زمانی که کره‌شمالی اقدامات مشخص، دایمی و قابل اطمینان برای پایان‌دادن به برنامه هسته‌ای خود انجام ندهد، ادامه خواهد یافت.»

در واکنش به اعلام دیدار ترامپ و کیم جونگ اون، دولت‌های چین و ژاپن با تکرار خط آمریکا، اعلام کردند که هیچ کاهشی در فشارهای اقتصادی وجود نخواهد داشت، مگر این‌که پیونگ‌یانگ فرآیند از بین‌بردن سلاح‌های اتمی و برنامه موشکی خود را آغاز کند.»

هنوز مشخص نیست که رهبر کره‌شمالی برای محدودکردن زرادخانه خود آماده است یا نه و این‌که در عوض این کار، چه خواسته‌ای دارد. پیونگ‌یانگ پس از دیدار مقامات کره‌جنوبی با رهبر کره‌شمالی و انتقال دعوت شفاهی کیم جونگ اون به ترامپ، هیچ واکنش رسمی نسبت به دیدار رهبران کره‌شمالی و آمریکا نکرده‌اند.با این اوصاف به نظر می‌رسد که تأکید کیم جونگ اون بر این مسأله است که «سیاست‌های خصمانه» واشینگتن در قبال کره‌شمالی و حضور نظامی آنها و تمرین‌های مشترک آمریکا با متحدانش در شبه‌جزیره کره پایان یابد و امنیت کره‌شمالی تضمین شود.

تیلرسون گفته است که «چند هفته» برای تعیین زمان دقیق و مکان دیدار رهبران کره‌شمالی و آمریکا زمان نیاز است. مقامات آمریکایی گفته‌اند که هنوز هیچ توافقی در این مورد صورت نگرفته است. در گذشته، مذاکراتی در ژنو، نیویورک و پکن صورت گرفته اما صرفا دیپلمات‌ها در جریان آن مذاکرات بودند؛ درحالی ‌که در دیدار پیش‌رو، رهبر کره‌شمالی قرار است با دونالد ترامپ دیدار کند. کیم جونگ اون، از زمانی که در ‌سال ٢٠١١ قدرت را از پدرش به ارث برد، تاکنون جرأت نکرده از کره‌شمالی خارج شود.

به همین دلیل احتمال دارد که دیدار این دو، در روستای مرزی میان دو کره که منطقه‌ای غیرنظامی است، صورت بگیرد.

در هفته‌های پیش‌رو، دولت دونالد ترامپ، باید برنامه‌ریزی دقیقی برای این گفت‌وگو داشته باشد، چراکه به گفته خودشان، تمام تلاش آنها در مدت اخیر روی طراحی و اجرای تحریم‌ها و گزینه‌های نظامی بوده و هیچ استراتژی برای مذاکره نداشته‌اند.

اگر دیدار میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، در ماه مه برگزار شود، یکی از قابل ملاحظه‌ترین و غیرمنتظره‌ترین بخش‌های دیپلماسی در تاریخ خواهد بود. اگر این دیدار، به توافقی دوجانبه برای صلح ختم شود، دستاوردی بی‌سابقه و فوق‌العاده خواهد بود. با این‌ حال، برخی از تحلیلگران چنان به این دیدار خوشبین نیستند و آن را خطرناک توصیف می‌کنند و نتیجه آن را بسیار به شخص ترامپ و شخص کیم جونگ اون وابسته می‌دانند که تا چه اندازه از خواسته‌های خود کوتاه بیایند.

«جفری لوئیس» مدیر برنامه توسعه غیرانتفاعی شرق آسیا در موسسه مطالعات میدل‌بری می‌گوید؛ کیم، ترامپ را دعوت نکرده تا سلاح‌هایش را به او تسلیم کند. کیم، ترامپ را دعوت کرده تا نشان دهد توانایی‌های هسته‌ای و موشکی او بوده که ترامپ را مجبور کرده رودرروی او و در شرایطی برابر بنشیند.

منبع : شهروند