کد مطلب: 108233
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۱۰
رها حاجی زینل گفت: در شیوه اجرایی "هجوم" سعی کرده‌ایم که نمایش را در فضایی کمدی و در عین حال دراماتیک و مفهومی پیش ببریم.
نمایش "هجوم" روی صحنه می رود/ کشوری که دچار بی‌مرگی شده است
 
به گزارش ایران خبر به نقل از سرویس تئاتر هنرآنلاین: نمایش کمدی "هجوم" نوشته علی صفری و به کارگردانی رها حاجی زینل از 6 اسفند ماه ساعت 19:30 در سالن شماره 2 عمارت ارغنون روی صحنه است. این اثر نمایشی با بازی مهدی ابوحمزه، امیر شمس، هامون خان محمدی، علی صفری، مصطفی ایزدی، آرش استادی، حامد عابدی، عرفان رضوی و رها حاجی زینل اجرا می‌شود. رها حاجی زینل پیش از این نمایش "آشویتس زنان" را کارگردانی است و نمایش "هجوم" را نیز در سی و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به صحنه آورده است. او همچنین در فیلم "خفه‌گی" نیز ایفای نقش داشته است.

رها حاجی زینل  درباره موضوع و مضمون این اثر نمایشی گفت: "هجوم" درباره شهر و یا کشوری لازمان و لامکان است که هفت روز است که دچار بی‌مرگی شده است. در اپیزود اول نمایش به بالاترین مقام کشور یعنی شهردار آن خبر داده می‌شود که در این کشور دیگر کسی نمی‌میرد. به عنوان مثال سرنشینان یک اتوبوس که سقوط کرده‌اند به دو نیم تقسیم شده‌ اما نمرده‌اند. مسئولان کشور در تلاشند که مشکل بی‌مرگی را در این کشور حل کنند که در نهایت در اپیزود نهایی شرایط تغییر می‌کند و نمایش فضای آخرزمانی پیدا می‌کند و پایانی هیجان‌انگیز دارد.

او درباره ایده این نمایشنامه خاطر نشان کرد: آقای علی صفری نویسنده نمایشنامه، اواخر فروردین ماه امسال درباره ایده این اثر با من صحبت کردند و من بسیار مشتاقانه و هدفمندتر به آن علاقمند شدم و درباره آن گپ و گفتی داشتیم و تلاش کردیم به آن پر و بال بیشتری بدهیم. نمایشنامه تا تیر ماه به وضعیت بهتری رسیده بود و تنها اپیزود پایانی آن مانده بود که وارد صحبت با بازیگران و عوامل نمایش شدیم. اوایل آذر ماه تمرینات آغاز شد و از 6 اسفند ماه به صحنه آمد.

این کارگردان درخصوص سبک و شیوه اجرایی نمایش "هجوم" عنوان کرد: در شیوه اجرایی سعی کرده‌ایم که نمایش را در فضایی کمدی و در عین حال دراماتیک و مفهومی پیش ببریم. از ابتدای نمایش تلاش کردیم با طنز آن، مخاطب را نگه داریم اما در نهایت برای تماشاگر سوال بزرگی را ایجاد می‌کنیم که چرا این اتفاق افتاد؟ در واقع روند کاری کمدی است همراه با فضای مفهومی که لازمان و لامکان است. سبک اجرایی نمایش رئال است و تنها شاید مخاطب فضای پایانی نمایش را سورئال ببیند که آن هم فضایی دراماتیک‌تری دارد که می‌تواند تماشاگر را درگیر کند.

او درباره طراحی گریم و لباس این اثر نمایشی یادآور شد: گریم و لباس نیز دارای مفهومی است که برای مخاطب ایجاد سوالات بسیاری می‌کند. لباس‌‌های نمایش خاص همین کشور است و هیچ شباهتی به هیچ ملیتی ندارد و از هیچ منطقه‌ای الگو گرفته نشده است.

حاجی زینل درخصوص طراحی صحنه و فضای نمایش اظهار داشت: "هجوم" در ابتدا دارای دکور سنگینی بود و لته‌هایی داشت که فضاهای نمایش را از هم متفاوت می‌کرد. ما این دکور را مینی‌مال‌تر کردیم و یک میز و شش صندلی طراحی کرده که در اپیزودهای مختلف کاملاً در حرکت هستند. غالب فضای ما را نور و موسیقی زنده تشکیل داده است.  

او درباره موسیقی نمایش "هجوم" گفت: موسیقی این نمایش به صورت زنده از ابتدا تا پایان کار می‌نوازد و فضای کمدی جالبی دارد. آلات موسیقی که روزبه اخوان از آن استفاده کرده است، بسیار ساده است، به عنوان مثال بطری آب معدنی که در آن برنج خشک ریخته شده است که صدای شیکر می‌دهد. حلب، ماهی تابه و ... وسایل ابداعی او هستند که فضای افکتی بسیار خوبی در صحنه ایجاد می‌کند. گروه موسیقی سایرنس تیم جوانی است که از تیر ماه آغاز به کار کرده است و در نمایش "آشوتیس زنان" نیز حضور داشتند.

رها حاجی زینل در پایان ضمن تشکر از کلیه بازیگران و عوامل پشت صحنه نمایش، اذعان داشت: خوشبختانه تاکنون هرشخصی به تماشای این نمایش نشسته است با رضایت کامل سالن را ترک کرده است. حیف است تئاترهای بدون سلبریتی مخاطبان‌شان تنها دوستان خودشان باشند ما نیاز به حمایت داریم و نیاز داریم زمانی‌که تا این حد هدفمند این رشته و هنر را دنبال می‌کنیم، جایی داشته باشیم که خودمان را محک بزنیم و استادان‌مان به تماشای نمایش بیایند و نقاط ضعف و قوت‌مان را به ما بگویند.  به امید روزی‌که مقابل بازیگران روی صحنه پر باشد از مخاطبانی که عاشقانه این رشته را دوست دارند و به حمایت بچه‌ها می‌آیند و نمی‌گذارند، سالن‌های تئاتر خالی باشند. امیدوارم مسئولان توجه و نگاهی دلسورانه‌تری نسبت به این هنر داشته باشند تا زحمات بسیار هنرمندان این رشته بی‌نتیجه نماند.

در خلاصه داستان نمایش "هجوم" آمده است: فرشته مرگ مدتی دست از کار می‌کشد و دیگر هیچ‌کس به هیچ عنوان نمی‌میرد...

دیگر عوامل نمایش عبارتند از: تهیه‌کننده: فرهاد برهانی، طراح صحنه: علی پویا قاسمی، طراح لباس: متین کی‌منش، طراح موسیقی: روزبه اخوان، طراح گریم: رها حاجی‌زینل، مدیر صحنه: طاها فرد، دستیاران کارگردان: سجاد صفری و مینا محترمی، دستیار لباس: نجمه صفایی، موسیقی: گروه موسیقی سایرنس، نوازندگان: ویولن سل: سیاوش همزه و پروشات مشایخی، کوبه‌ای: اشکان حشمتی، فلوت: سبا همزه، خوانندگان: تنور: عارف احمدزاده، باریتون: علی شمس، عکاس: روزبه فولادی، طراح گرافیک: امین قنبری، طراح تیزر: گروه فیلم سازی هونر و روابط عمومی: گروه تبلیغاتی رفرم.

علاقمندان می‌توانند بلیت این نمایش را که تا 26 اسفند ماه به روی صحنه است، از سایت تیوال تهیه کنند.