کد مطلب: 110168
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۵۱
به دلیل فعل و انفعالاتی که طی بیماری هپاتیت در بدن رخ می‌‌دهد، این بیماران دچار بی ‌اشتهایی مفرط می‌‌شوند و در نتیجه در مدت بسیار کوتاهی بخش اعظمی از وزن آنان از بین می‌‌رود.
برای حفظ سلامت کبد رژیم غذایی خود را کنترل کنید
 
به گزارش ایران خبر، به علت بی اشتهایی و کاهش وزن بیماران هپاتیتی، اولین نکته در مورد این بیماران، رفع بی اشتهایی است.
 
وزن
ارزیابی وضعیت تغذیه بیمار هپاتیتی توسط متخصص تغذیه در مراحل اولیه بیماری پیش از آن که وزن بیمار دچار تغییرات زیادی شود توصیه می‌شود. مقدار انرژی مورد نیاز فرد با توجه به وزن واقعی بیمار قبل از بیماری و تغییرات وزن حین بیماری تعیین می‌شود.
 
حفظ وزن نرمال در بیماران مبتلا به هپاتیت C ضرورت دارد. در صورت داشتن اضافه وزن باید قبل از استفاده از هر رژیم کاهش وزن و یا فعالیت ورزشی با متخصص تغذیه و پزشک مشورت کن.
مبتلایان به هپاتیت به خصوص هپاتیت B باید مراقب اضافه وزن و چاقی باشند. غالبا افراد چاق مبتلا به کبد چرب هستند.
همراه بودن هپاتیت با کبد چرب احتمال ایجاد سیروز کبدی را به شدت در هپاتیت B و C افزایش می‌‌دهد. ضمن این‌که مشاهده شده است مبتلایان به هپاتیت که کبد چرب دارند به درمان با اینترفرون و ریباویرین پاسخ ضعیف‌تری می‌دهند.
 
بی ‌اشتهایی، تهوع و استفراغ؛ علائم شایع بیماری
بی‌ اشتهایی، تهوع و استفراغ که از علائم شایع بیماری هستند، در صورت ادامه ‌دار بودن تا یک ماه، می‌توانند اثرات نامطلوبی بر وضعیت دریافت مواد مغذی داشته باشند.
 
مبارزه با بی ‌اشتهایی
به دلیل فعل و انفعالاتی که طی این بیماری در بدن رخ می‌دهد، این بیماران دچار بی ‌اشتهایی مفرط می‌شوند و در نتیجه مدت بسیار کوتاهی بخش اعظمی از وزن آنان از بین می‌‌رود؛ از این رو اولین نکته رفع بی ‌اشتهایی این بیماران است. از غذاهایی که می‌توانند اشتهای این افراد را تحریک کنند، باید به خوراکی‌هایی همچون سوپ رقیق و کم‌ چرب، بیسکویت، کراکر، بستنی، ماست کم ‌چرب و شیر اشاره کرد.
مبتلایان به هپاتیت به خصوص هپاتیت B باید مراقب اضافه وزن و چاقی باشند.
بیماران کبدی به دلیل بی‌ اشتهایی شدید شاید بتوانند کمتر از نصف حجم وعده‌‌های غذایی خود را در حالت عادی دریافت کنند، بنابراین مصرف غذاهای با کیفیت بالای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در حجم‌ کم به دفعات (۵ تا ۷ وعده به همراه یک میان وعده سبک در پایان شب) توصیه می‌شود.
با توجه به این‌که حالت تهوع با گذشت روز تشدید می‌شود، باید توجه ویژه‌ای به دریافت وعده اصلی در صبح شود. گر چه توصیه پزشکان به استفاده از رژیم پرپروتئین پرکالری است، اما در مبتلایان به حالت تهوع حفظ تعادل رژیم غذایی متناسب با تمایل و اشتهای بیمار اولویت دارد.