کد مطلب: 110169
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۲۸
تجربه پاهای سرد از زمانی به زمان دیگر معمول و طبیعی است. تغییرات دما و همچنین تغییر در سلامتی و انتخاب شیوه زندگی، بعضی از شایع ترین علت های پای سرد است و تنظیم این عوامل معمولا به کاهش علائم کمک می کند.
علت و درمان سردی پاها چیست؟
 
به گزارش ایران خبر، دلایل مختلفی برای پاهای سرد وجود دارد، از دمای زمستان تا گردش خون و اختلالات عصبی. دلایل پاهای سرد عبارتند از:
دماهای سرد:
سرد شدن پاها در دماهای سرد معمول است. با این حال، تجربه داشتن پاهای سرد در درجه حرارت طبیعی یا گرم ممکن است نشانه ای از یک مشکل پزشکی پایه باشد.
پاهای سرد یکی از واکنش های طبیعی بدن نسبت به دمای سرد است. هنگامی که بدن وارد یک منطقه سردتر شود، رگ های خونی در اندام هایی همچون دست ها و پاها، تنگ می شوند. این موضوع باعث می شود جریان خون به این مناطق کاهش یابد. همچنین میزان گرمای بدن را از دست می دهد.
اندام های پایین بخش هایی از بدن هستند که دورتر از اندام های حیاتی قرار دارند، بنابراین کاهش جریان خون به این اندام ها کمک می کند تا گرما و جریان خون در قسمت های مهم بدن حفظ شود. با گذشت زمان این کاهش جریان خون می تواند سبب کاهش اکسیژن در بافت ها شود و موجب بروز یک رنگ آبی در آن ها گردد. اگر این شرایط موقتی باشد معمولا زیاد جدی نیست و بدن می تواند به حالت طبیعی خود باز گردد.
برخی از افراد سندرم رینود دارند. همین امر موجب می شود قرار گرفتن در معرض دمای سرد و یا فشار زیاد باعث محدود شدن جریان خون گردد و در نتیجه به سرما یا بی حسی انگشتان دست یا پا منجر شود.
استرس یا اضطراب بالا:
قرار گرفتن در حالت استرس یا اضطراب زیاد نیز می تواند به پاهای سرد منجر شود. یکی از پاسخ های طبیعی بدن به استرس یا شرایط عصبی، پمپاژ آدرنالین به جریان خون است. آدرنالین می تواند رگ های خونی را منقبض کند و همین امر جریان خون به نواحی دور بدن را کاهش می دهد. دنیای مدرن پر از موارد استرس زاست اما بیشتر آن ها بدن را در خطر فوری قرار نمی دهد. بنابراین پاسخ محافظتی ممکن است مضرتر باشد و دستان و پاهای شما را به طور مکرر سرد سازد. کاهش استرس و فشار می تواند به بهبود این شرایط کمک کند.
مشکلات جریان خون:
پا و دست ها احساس سردی می کنند، زیرا جریان خون در دماهای سرد محدود می شود.
مسائل مربوط به گردش خون یک علت بسیار رایج در پاهای سرد است. فردی که دارای گردش خون ضعیف است، اغلب در رساندن خون کافی به قسمت های پایین بدن دچار چالش می شود.
گردش خون ضعیف می تواند علل مختلفی داشته باشد. نشستن طولانی مدت در پشت میز یکی از این علل است. سیگار کشیدن نیز می تواند رسیدن خون به هر منطقه از بدن را دشوارتر سازد. بنابراین افرادی که سیگار می کشند ممکن است بیشتر از سایرین در معرض پاهای سرد قرار داشته باشند.
کلسترول بالا می تواند به پلاک هایی که در داخل شریان ها شکل می گیرد منجر شود. همین امر می تواند گردش خون به پاها را کاهش دهد. برخی از بیماری های قلبی نیز می توانند باعث ایجاد پاهای سرد شوند، بنابراین فرد باید با پزشک خود در مورد هر گونه مشکلات قلبی موجود یا عوامل خطر صحبت کند.
درمان های خانگی پاهای سرد
درمان های خانگی پاهای سرد
کم خونی:
کم خونی زمانی رخ می دهد که فرد گلبول های قرمز طبیعی اندکی در بدن خود داشته باشد. این موضوع می تواند به علت بسیاری از عوامل، از جمله کمبود آهن، ویتامین B12، یا فولات، یا بیماری مزمن کلیه باشد.
موارد کم خونی متوسط تا شدید ممکن است باعث ایجاد پاهای سرد شود. کم خونی معمولا به تغییرات در رژیم غذایی و مکمل ها پاسخ می دهد.
بهتر است تشخیص کم خونی را به پزشک واگذار کنید و توصیه های درمانی را دنبال نمایید.
دیابت:
افرادی که مبتلا به دیابت هستند بیشتر از سایرین در معرض مشکلات گردش خون همچون پاها و دست های سرد قرار دارند. وجود سطح بالای قند می تواند به تنگ تر شدن شریان ها و کاهش منبع خونی به بافت ها منجر گردد. در برخی از افراد دیابت می تواند به نروپاتی محیطی دیابت منجر شود که شکلی از آسیب عصبی است. آسیب عصبی دیابتی معمولا در افرادی رخ می دهد که برای بازه زمانی طولانی مدت سطح قند خون خود را کنترل نکرده اند. سایر نشانه های اسیب عصبی دیابتی در برگیرنده حس سوزن سوزن شدن، بی حسی، درد سوزناک در پاهاست.
اختلالات عصبی:
سایر اختلالات عصبی نیز ممکن است باعث سرد شدن پاها شود. آسیب عصبی ممکن است به علت آسیب مانند یخ زدگی شدید باشد، یا ممکن است به علت یک وضعیت پزشکی اصلی ایجاد گردد.
نوروپاتی محیطی ممکن است به علت بیماری کبد یا کلیه، عفونت یا ژنتیک باشد. معمولا علائم دیگر مانند بیخوابی و سوزن شدن را ایجاد می کند. درمان علائم مانند سرد شدن پاها می تواند به فرد کمک کند تا ناراحتی موجود را کاهش دهد.
کم کاری تیروئید:
کم کاری تیروئید ناشی از غده تیروئید ضعیف است که سطح هورمون تیروئید کمتری تولید می کند که تاثیر منفی بر متابولیسم بدن دارد.
متابولیسم بدن بر گردش خون، ضربان قلب و درجه حرارت بدن تأثیر می گذارد، بنابراین هر چیزی که بر عملکرد تیروئید تأثیر می گذارد و سبب کم کاری تیروئید می شود به پاهای سرد می انجامد.
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است نسبت به سرما بیشتر حساس باشند و ممکن است علائم دیگری مانند خستگی، افزایش وزن و مشکلات حافظه را تجربه نمایند.
نوروپاتی محیطی چیست؟
نوروپاتی محیطی می تواند باعث ایجاد حس سوزش، بی حسی و از دست دادن توانایی درک گرما و یا سرما شود.
پاهای سرد و درمان آن
پاهای سرد و درمان آن
درمان های خانگی پاهای سرد:
کار کردن به طور مستقیم با یک پزشک برای تشخیص هر علت زمینه ای از پاهای سرد، بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد علائم است.
با این حال، بسیاری از درمان های خانگی می توانند به گرم کردن پا و حفظ راحتی فرد کمک کنند.
حرکت:
حرکات منظم، ممکن است برای درمان پاهای سرد مفید باشد. این موضوع اگرچه به نظر ساده می رسد اما بالا بردن و حرکت دادن یکی از ساده ترین راه ها برای گرم کردن بدن و کمک به جریان خون در پاهاست.
افرادی که ساعت های طولانی پشت میز می نشینند باید این حرکات را انجام دهد.
جوراب:
استفاده از جوراب مناسب و گرم برای افرادی که پاهای سر دارند بسیار مهم است. زمانیکه داخل منزل هستید می توانید از این جوراب ها استفاده کنید.
حمام پا:
یکی از سریع ترین روش ها برای بهبود پاهای سرد قرار دادن آن ها در آب گرم است. وان را با آب گرم پر کنید و پاهای خود را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آن شناور سازید. این موضوع قبل از خواب بسیار مفید خواهد بود.افرادی که آسیب عصبی دیابتی دارند باید از آب داغ در پاهای خود خودداری نمایند.
استفاده از پد گرم یا بطری آب داغ:
افرادی که به خاطر پای سرد نمی توانند به خواب بروند، می توانند از پد گرما یا بطری آب گرم زیر پای خود استفاده کنند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگرچه داشتن پاهای سرد به طور گاه به گاه طبیعی است، اما مواردی وجود دارد که ممکن است لازم باشد با مراجعه به پزشک از آن اطمینان حاصل کنید. هر کسی که به طور مرتب یا بدون هیچ دلیلی پاهایش سرد می شود، باید با پزشک خود در مورد علل احتمالی صحبت کند. اگر پاهای سرد با نشانه های زیر همراه بود حتما با یک پزشک مشورت کنید:
    کاهش وزن یا افزایش وزن
    تب
    درد مفاصل قابل توجه
    زخم ها بر روی انگشتان یا انگشتان پا که برای مدت طولانی نیاز به درمان دارند
    تغییرات پوستی مانند بثورات یا پوست ضخیم
اگر پا احساس سردی درونی داشته باشد، اما با احساس پوست این سرما احساس نشود، باید به پزشک مراجعه کنید.
نتیجه گیری:
همانطور که قبلا نیز بیان کردیم سردی پاها به طور گاه به گاه طبیعی است اگر نشانه های مداومی داشتید به پزشک مراجعه کنید. درمان علل زمینه ای می تواند احساس بهتری ایجاد کند.