کد مطلب: 110979
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۷
مروری بر آخرین وضعیت و قوانین طرح رجیستری تلفن همراه از جمله اخباری است که امروز در تحریریه اقتصادی ایسنا، به آن پرداخته شده و در کنار دیگر اخبار اقتصاد ایران در قالب بسته اخبار اقتصادی روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
اتمام حجت‌های رجیستری موبایل
 

به گزارش ایران خبر، بعد از سال ها کش مکش بالاخره زور دولت به تاجران و مغازه داران تلفن های همراه چربید و طرح ثبت گوشی تلفن همراه یا رجیستری در زمستان سال پیش مراحل اجرایی خود را با کش مکش هایی اغاز کرد. اما زمانی زیادی سپری نشده بود که اعتراض فروشندگان چند باری اجرای کامل طرح را به تعویق انداخت و حالا حمیدرضا دهقانی نیا - سخنگوی طرح رجیستری- آخرین وضعیت طرح را اعلام کرده و می‌گوید «لازم است تمامی خریداران و صاحبان گوشی‌های سامسونگ و تمامی برندهای تلفن همراه حتی برندهای داخلی مانند جی ال ایکس قبل از فرا رسیدن اردیبهشت ماه گوشی و تبلت‌های خود را با سیم کارتی که به نام آنها صادر شده یک بار روشن و امتحان کرده و از طریق آن حداقل یک بار تماس حاصل کنند.»؛ این یعنی عملا پایان فروردین اخرین فرصت ثبت در این سامانه است.

طی این طرح قرار است تمام تلفن های همراه در داخل کشور در این سامانه ثبت شده و باید همه محموله های وارداتی تلفن همراه نیز قبل از ورود به بازار در این سامانه به ثبت برسند، چرا که در غیر این صورت به عنوان قاچاق شناسایی شده و نمی توانند از خدمات اپراتوری ایران استفاده کنند.

در این میان نوع عملکرد این سامانه برای مسافران یا توریستان خارجی که تلفون خود را وارد کشور می کنند مورد سوال بوده است. بر اساس ضوابط اعلام شده در صورتی که مسافر بخواهد از سیم‌کارت ایرانی استفاده کند و بخواهد برای مدت کمتر از ۳۰ روز در ایران بماند، بدون نیاز به ثبت می‌تواند در این مدت ۳۰ روزه از گوشی خود در ایران استفاده کند. اما زمانی که اقامت فرد از ۳۰ روز گذر کند یا در مسیر رفت و برگشت مدام قرار داشته باشد (ماننده دانشجویان و ... ) رای دریافت خدمات اپراتوری، تجهیز باید در دفاتر گمرک واقع در مبادی ورودی کشور ثبت شود. حقوق و عوارض گمرکی بر اساس ارزش گوشی تلفن همراه مسافر تعیین می‌شود. ارزش‌گذاری گوشی توسط گمرک صورت می‌گیرد. در حال حاضر مجموع میزان حقوق و عوارض گمرکی، ۱۸ درصد (۶ درصد عوارض گمرکی و مابقی مالیات بر ارزش افزوده و ...) است.

جزئیات پولی که کارگران میگرند

بعد از ماه ها مذاکره وجلسه کارشناسی شورای عالی کار، بالاخره جزئیات حقوق مزایای کارگران در سال ۱۳۹۷ به طور رسمی اعلام شد. در حالی که شورای عالی کار در آخرین نشست خود در اسفندماه سال گذشته با افزایش ۱۹.۵ درصدی حداقل مزد کارگران موافقت کرد و بر این اساس پایه حقوق کارگران از فروردین ماه امسال با افزایش ۱۸۱ هزار و ۳۳۶ تومان از ۹۳۰ هزار تومانی همراه بود و به به یک میلیون و ۱۱۱ هزار تومان رسید. در خبری که در این باره ایران خبر منتشر کرد گفته شده از ابتدای امسال همه کارگران مشمول قانون کار اعم از قرارداد دائم و موقت حداقل مزد روزانه‌ای که دریافت می‌کنند، ۳۷۰۴۲۳ ریال معادل ۳۷ هزار تومان خواهد بود. در این گزارش جزئیات هر ۱۰ بنده مربوط به جدول مزد سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۶ آورده شده است.

وعده اعزام غواصان به سمت سانچی تا ۱۰ روز دیگر محقق می‌شود؟

بیش از چهار ماه از حادثه غرق شدن نفتکش سانچی می گذرد. حادثه ای که در آن ۳۲ پرسونل این شناور کشته شدند و اجساد آنها پیدا نشد. در اظهارنظری که مسئولان مربوطه نسبت به این حادثه داشتند گفته شده بود که گزارش نهایی دلایل وقوع حادثه سانچی تا اواخر اردیبهشت و بعد از برگزاری جلسات نهایی طبقه بندی اطلاعات و کنار هم گذاشتن مستندات موجود، منتشر خواهد شد و بر اساس گفته های محمدمهدی برومندی -رئیس کمیته بررسی سانحه نفتکش ایرانی- قرار بر این شد تا اولین گروه غواص برای جستجوی پیکرهای شهدای سانچی هفتم اردیبهشت عملیات خود را در دریای چین آغاز کنند. اینه وعده ای بود که پیگیری ایران خبر در باره آن از مسئولان پاسخی را در بر نداشت.

سیمانی‌ها به سال ۹۷ خوش‌بین نیستند!

صنعت سیمان بخاطرخاطر دسترسی ایران به انرژی و منابع معدنی از صنایع مزیت دار ایران به شمار می‌رود. اما حالا به نظر می رسد کار به جایی رسیده که عبدالرضا شیخان- دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ایران- اعلام کرده که به آینده این صنعت در سال ۱۳۹۷ چندان خوشبین نیست و احتمالا هیچ تغییر محسوسی در این زمینه رخ ندهد.

او می‌گوید «با اینکه فکر می‌کردیم امسال می‌تواند وضعیت بهتری برای ساخت و ساز رقم بخورد، افزایش قیمت ارز و مشکلاتی که در این بازار به وجود آمد، عملا پیش‌بینی‌های ما را نیز به هم ریخت و الان نمی‌شود با این قیمت‌ها نسبت به وضعیت آینده سیمان اظهارنظر کرد. ولی با این حال موضوع ترمیم بافت فرسوده شهری که در بودجه ۱۳۹۶ نیز به آن اشاره شده است، می‌تواند تحرکاتی را در بازار به وجود بیاورد که امیدواریم با تحقق این امر بازار محصولات سیمانی نیز با بهبود مواجه شود.»

آب تهران جیره‌بندی نمی‌شود

کابوس بحران آب در آینده جهان فاصله زیادی با ما ندارد و ایران بخاطر شرایط اقلیمی خود از جمله مناطقی است که اگر برای وضعیت مدیریت منابع آبی خود فکری نکند، در دامن این بلا می افتد. در همین باره محمد رضا بختیاری -مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران - در گفت و گویی که با ایران خبر داشت از پیشبینی کاهش ذخایر آبی تهران گفت و معتقد است که در سال آینده ۱۳۰ میلیون مترمکعب ذخیره سد های تهران کاهش پیدا کند. وی علاوه بر تاکید بر لزوم صرفه جویی و مدیریت منابع میگوید اگر مردم شهر تهران تنها ۱۰ درصد از میزان مصرف خود را کاهش دهند به راحتی می‌توان از پیک تابستان عبور کرد.

بیش از این شایعاتی درباره احتمال جیره بندی آب تهران مطرح بود که بختیاری  این مسئله را  رد می‌کند و می‌گوید که در حال حاضر هیچ برنامه ای برای جیره بندی آب در پایتخت نداریم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ايسنا