کد مطلب: 111660
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۵۶
داروهایی که به طور متداول مصرف می‌کنید نقش مهمی در ابتلا به اضافه وزن و چاقی دارند. در این مطلب به 6 مورد آن‌ها اشاره شده است، یا ما همراه باشید.
مصرف این داروها باعث چاقی انسان می شوند
 
به گزارش ایران خبر، این‌طور ثابت شده که 6 نوع داروی تجویزی و مصرف مداوم آن‌ها سبب افزایش وزن در شما می‌شوند:

استروئیدھا: مصرف طولانی مدت استروئیدھا در افرادی که به بیماری ھایی نظیر آرتریت، آسم و بیماری ھای گوارشی مبتلا هستند، احتمال افزایش زن رو بالا می‌برد. این داروها، اشتها را افزایش داده و در طولانی مدت منجر به اضافه وزن می‌شوند. اگر مجبور هستید که از استروئیدھا به مدت طولانی استفاده کنید، با پزشک خود در مورد امکان کاهش دوز دارو مشورت نمایید.

داروهای ضدافسردگی: سروتونین و دوپامین موجود در این داروها که انتقال‌دهنده ھای عصبی هستند که با ایجاد لذت و شادی در ارتباط‌اند، اشتها را نیز برای خوردن، بیشتر می‌کنند. البته، عوارض جانبی این داروها از فردی به فرد دیگر، تفاوت دارد. اگر دغدغه وزن دارید، حتماً در مورد قطع مصرف این داروها با پزشک مشورت کنید.

داروهای ضد بارداری: این داروها باعث آزادسازی هورمون پروژسترون در بدن می‌شوند. پروژسترون منجر به افزایش اشتها می‌شود. ضمناً داروهای ضدبارداری، باعث احتباس آب در بدن می‌شوند.
 
مصرف آنتی‌هیستامین به مدت طولانی اثراتی مانند اضافه وزن دارد. بنابراین، اگر برای فروکش کردن تب و به‌صورت موقتی از آنتی‌هیستامین استفاده شود، اثری بر روی افزایش وزن نخواهد گذاشت
داروهای مسدود کننده بتا: نباید از مصرف داروهای کاھنده خون به دلیل ترس از چاقی، خودداری کرد و حتماً باید از پزشک بخوابید که داروی جایگزین برای شما در نظر بگیرد. پزشک ممکن است که به‌جای داروهای قدیمی، داروهای مسدودکننده بتای جدیدتر، یا داروهای مسدودکننده کانال کلسیم و یا محدودکننده ھای ACE را تجویز کند. همچنین باید مراقب رژیم غذایی خود باشید تا قند و شکر کمتری داشته و در عوض، میوه و سبزیجات تازه بیشتری مصرف کنید و فعالیت بدنی بیشتری نیز داشته باشید.

انسولین: برخی از داروهای انسولین در برخی از افراد به افزایش وزن منجر می‌شود. علاوه بر این، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، یا چاق هستند و یا در معرض ابتلا به اضافه وزن قرار دارند. اکثر این افراد، تحرک بدنی کافی ندارند و انرژی کافی نمی‌سوزانند. برای جلوگیری از افزایش وزن باید زیر نظر پزشک، یک برنامه ورزشی برای خود ترتیب بدهید. پیاده‌روی به مدت 30 دقیقه در روز نیز اثرات چشمگیری بر وضعیت قند خون و وزن فرد دارد.

آنتی‌هیستامین ھا: مصرف آنتی‌هیستامین به مدت طولانی اثراتی مانند اضافه وزن دارد. بنابراین، اگر برای فروکش کردن تب و به‌صورت موقتی از آنتی‌هیستامین استفاده شود، اثری بر روی افزایش وزن نخواهد گذاشت. اگر به هر دلیلی مجبور هستید که از آنتی‌هیستامین به مدت طولانی استفاده کنید، با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت صلاحدید، داروی مشابهی برای شما تجویز نماید.