کد مطلب: 112359
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۰۴
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از ارائه پیشنهاد به شورای شهر تهران برای کاهش ترافیک پایتخت خبر داد و گفت: ترمینال سلام تیرماه امسال به بهره‌برداری می رسد.
 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شهرام آدم‌نژاد در نشست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام در پاسخ به تسنیم در خصوص زمان افتتاح ترمینال سلام و مباحث مربوط به خریدهای خارجی در این پروژه اظهار کرد: یکی از مشکلاتی در اجرای ترمینال سلام داشتیم " تاکسی وی" بود، از حدود 12 روز پیش تاکسی وی آغاز شده و اواخر خردادماه به پایان می‌رسد.

وی با بیان این‌که دهه اول خردادماه امسال کار بنایی ترمینال سلام به پایان می‌رسد، افزود: این پروژه تیرماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد و عمده پروازهای مهم را از ترمینال سلام انجام می شود.

وی با اشاره به این‌که " خیلی دلمان می خواهد ترمینال  سلام را از ابتدا تا انتها خدمات ویژه کنیم"، تصریح کرد: فکر می‌کنم در روش‌های ترمینال  داری مشکل داریم.

به گفته وی، 18 تا 18 نوع مسافر داریم که به فرودگاه می‌آیند، هر کدام از اینها نیازمندی‌هایی دارند بر فرض در ترمینال  یک دفتری برای بیزینس سنتر نداریم. یا این‌که جایی برای استراحت مادر و کودک نداریم.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام در خصوص خریدهای خارجی برای ترمینال  سلام نیز گفت: برای ترمینال سلام خرید خارجی خاصی نداشته‌ایم و در آنجا به صورت BLT در حال انجام است. در واقع معیار فنی تجعهیزات را اعلام می کنیم.

وی بیان کرد: محصولاتی که در کشور بوده و امکان خرید فراهم بوده  با اولویت اول -برای ترمینال  سلام- خریداری شده است.

آدم نژاد همژنین درباره فراخوان طرح و ایده برای پایانه 2.5 میلیارد یورویی مسافری هوایی ایران شهر ، گفت: ظرفیت این پایانه در  فاز اول به 25 میلیون و در فاز نهایی به 90 میلیون نفر مسافر افزایش می‌یابد، تعدادی از هموطنان طرح‌های خود در این رابطه به شهر فرودگاهی ارسال کرده‌اند که هفته گذشته شورای ارزیابی تشکیل و نظریه اولیه دادند و تا اواخر اریبهشت 10 ایده برتر معرفی می‌شوند.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار کرد: طرح جامع شهر و منطقه هوانوردی توسط هیئت مدیره تایید شده است، کار خوبی است که می‌دانیم در 5 سال آینده در شهر فرودگاهی چه کارهایی می خواهیم انجام دهیم.

وی با بیان این‌که در ایران محدودیتی برای زمین نداریم، تصریح کرد: تقریبا به جز مُد دریایی همه مدهای حمل‌ونقل در شهر فرودگاهی وجود دارد. در حال مطالعه برای راه‌اندازی راه‌آهن از غرب به شرق در شهر فرودگاهی هستیم.

وی با بیان این‌که تولید و توزیع کالا در شهر فرودگاهی بسیار اهمیت دارد، افزود: در لجستیک کشور خیلی جای کار داریم.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار کرد: پروژه ایرانشهر با همه بزرگی در بحث سرمایه‌گذاری دارای مشکلاتی است.

آدم‌نژاد از ایجاد سازمان شهر فرودگاهی خبر دارد و با اشاره به این‌که لجستیک با ادبیات بین المللی و بازیگران اصلی آغاز می‌شود، افزود: در منطقه آزاد شهر فرودگاهی خیلی از واردات از جمله واردات خودرو  را انجام نمی‌دهیم و محوریت لجستیک است. در تهران مشکل بزرگی به نام لجستیک داریم در این رابطه با شورای شهر مکاتباتی را انجام داده‌‌ایم تا 815 هکتار شهر فرودگاهی را به بارانداز بار تهران تبدیل کنیم.

وی با بیان این‌که بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته بیش از 15 میلیون تن در تهران وجود دارد که به روش سنتی جمع‌آوری و خارج می‌شود، گفت: از سوی دیگر بخش زیادی از بار بنادر کشور به تهران می‌آید که به ترافیک تهران آسیب بسیاری می‌زند، برای حل این مشکل به شهرداری تهران پیشنهادی را ارائه کرده‌ایم تا بتوانیم بارانداز تهران را در مجموعه شهر فرودگاهی امام انجام دهیم.

وی با اشاره به ایجاد شهر سایبری در محدوده منطقه آزاد شهر فرودگاهی، اظهار کرد: در چند سال آینده خیلی از فعل و انفعالات بازار تغییر می‌کند و شاید مفهوم مغازه‌ها و پاساژ‌ها طی یک دهه آینده دستخوش تغییر و تحول می‌شود. از این رو باید زیرساخت شهر سایبری درباره صنایع های تک، زیرساخت‌های مهم اقتصادی و .... فراهم شود. در این راستا منطقه ای به وسعت 250 هکتار در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: منطقه بزرگی برای ایجاد سایبر سیتی در نظر گرفته است که از طریقه فراخوان آنرا در اختیار مستر دولوپرها قرار می‌دهد. پیش بینی مناطق مسکونی در شهر سایبری نیز شده است.

وی همچنین از اختصاص 240 هکتار به عنوان منطقه پیشران منطقه آزاد برای تامین زیرساخت‌ها خبر داد و گفت: 40 شرکت پیمانکاری تا پایان ماه جاری فرصت دارند که برای این پروژه به شهر فرودگاهی طرح ارائه کنند. 

وی با بیان این‌که از منابع داخلی 250 میلیارد تومان برای تامین زیرساخت‌ها هزینه و طی 18 ماه اجرا می‌شود، افزود: عملیات اجرایی تامین زیرساخت‌ها از اواخر خرداد امسال آغاز می‌شود و به محض این‌که این فعالیت شروع شود در چهار پهنه اداری، تجاری و شهر الکترونیک (حدود 40 هکتار)،  صنایع (7.4 هکتار)، فناری‌های برتر (حدود 28 هکتار) ولجستیک (87 هکتار) برای سرمایه‌گذاران فراخوان می‌دهیم.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان این‌که در پهنه صنایع توجه به پوشاک سنتی ایرانی در دستور کار قرار دارد،‌ تاکید کرد: در بخش  حمایت از کالای ایرانی باید با فکر صورت بگیرد،‌به نظرم جای خالی صنایع دستی در اینجا احساس می‌شود.

آدم‌نژاد از فراخوان ایجاد دو نیروگاه 25 مگاواتی و 10 مگاواتی تا اواخر ماه آینده خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه منابعی برای رفع بوی بد جنوب تهران در نظر گرفته شده و  بر اساس  فرآیندی این مشکل برطرف خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که منطقه آزاد باید توسعه یابد، اظهار کرد: بخشی از واردات به توسعه کمک می کند، اما شهر فرودگاهی امام خیلی به دنبال تامین منابع مالی برای این نوع توسعه نیست. بنابراین به عنوان مثال خودرو وارد نمی‌کنیم که نظام تولید به خطر نیفتد یا پوشاک وارد نمی‌کنیم که بازار داخلی را به مخاطره نیاندازیم. شهر فرودگاهی منطقه گردشگری صرف نیست و می‌تواند با توجه به ویژگی‌هایی که دارد از جمله لجستیک زیرساخت‌های توسعه را فراهم آورد.

منبع : تسنیم