کد مطلب: 112722
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۱۷
تا چندی پیش درمان بعضی از بیماری های ژنتیکی مقدور نبود اما این روزها تحقیقات محققان این حوزه وارد مرحله جدیدی شده که نشان می دهد با ژن تراپی می توان این بیماری ها را درمان کرد.
 

به گزارش ایران خبر، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفت های حوزه ژنتیک در ایران، گفت: حدود 700 تا 800 هزار نفر در ایران مبتلا به بیماری های ژنتیکی هستند که ژن تراپی به عنوان یکی از پیشرفت های این حوزه امیدی تازه در درمان آنها به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، دکتر رضا ملک زاده روز یکشنبه در حاشیه سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره بین المللی ژنتیک ایران در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که ژن تراپی هنوز وارد حوزه بالین و درمان بیمار نشده و همچنان مراحل تحقیقاتی را طی می کند، اظهار داشت: با استفاده از نتایج تحقیقات پیشرفته ای که طی 15 سال گذشته در حوزه درمان بیماری های ژنتیکی در دنیا آغاز شده است، می توان این امید را داشت که در سال های آینده برخی از بیماری های ژنتیکی را از طریق ژن تراپی درمان کرد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر 300 میلیون بیمار ژنتیکی در جهان با نقص های ژنتیکی مانند نقص عضلانی، بینایی، شنوایی و مغزی وجود دارند که همواره منتظر روش های جدید برای درمان بیماری خود هستند، افزود: برای اولین بار گزارش شد که بیماران هموفیلی و تالاسمی با یک روش ساده ژن درمانی به این صورت که ژن مورد نظر از طریق ویروس وارد بدن شده و نقص ژنتیکی را اصلاح می کند، تحت درمان قرار گرفته اند.
ملک زاده در خصوص پیشرفت های حاصل شده در ایران در حوزه درمان بیماری های ژنتیکی نیز گفت: تحقیقات و پژوهش های زیادی در ایران در این زمینه دست انجام است اما پیشرفت این تحقیقات نیازمند سرمایه گذاری های بیشتر و تربیت نیروی انسانی متخصص است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درخصوص اهمیت ژن تراپی در درمان بیماران ژنتیکی اظهار داشت: روش های درمانی متداول مانند دارو درمانی تاثیر چندانی در درمان این بیماران ندارد و بسیار هزینه بر و سنگین هستند اما تحقق روش های ژن درمانی و ورود آنها از حوزه تحقیق به حوزه بالین، می تواند در درمان این بیماران تاثیر و نقش قابل توجهی داشته باشد.
ملک زاده در مورد وضعیت تولید دارو در ایران نیز توضیح داد: بیشتر داروهایی که در دنیا تولید می شوند، با فاصله کمی در ایران نیز تولید شده و با قیمتی کمتر از نیمه های خارجی وارد بازار دارویی کشور می شود.

منبع : ایران آنلاین