کد مطلب: 112786
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۳
یک روانشناس گفت: در محاکم دادرسی همواره جنبه‌های عینی خشم مورد توجه و تحلیل قرار می‌گیرند، در حالی که یک رفتار خشن همواره با دلایل مختلف خود را بروز می دهد.
 

به گزارش ایران خبر، دکتر مستوره السادات مدرسی با اشاره به این که خشم نوعی رفتار واکنشی است، گفت: در حالت کلی خشم در دو بخش مختلف به عنوان عاملی آسیب زننده و عاملی درونی در فرد بروز پیدا می کند.

وی همچنین در ادامه افزود: خشم موجود در ذهن انسان همواره می‌تواند علاوه بر آسیب رساندن به سایر افراد، خود فرد را نیز دچار آسیب کند.

این روانشناس با اشاره به این که خشونت می تواند در بسیاری از اوقات در مرحله تحریک پذیری ملایم قرار بگیرد، عنوان کرد: خشم مدیریت شده همواره می‌تواند امکان دفاع را برای فرد به وجود آورد، به طوری که انسان با تکیه بر این حس از مالکیت‌های خود حفظ و حراست کند.

وی با اشاره به عدم توانایی جوانان جامعه در مدیریت خشم، عنوان کرد: در بسیاری از اوقات عدم مدیریت خشم در سطح طبقات اجتماعی پایین جامعه واقع می شود، به طوری که اکثر افراد گمان می کنند خشم همواره محدود به طبقه پایین جامعهای است که درست تربیت نشده‌اند.

مدرسی همچنین در ادامه افزود: برخی افراد همواره به دلایل منطقی فیزیولوژیک رفتارهای خشن بسیاری را از خود بروز می دهند، به طوری که عدم مصرف برخی از پروتئینها و ویتامین‌های گوناگون میتواند یک فرد را در معرض بروز خشم قرار دهد.

وی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، با اشاره به این که بروز رفتارهای خشونت بار همیشه محدود به موضوعات تربیتی نیستند، اظهار کرد: متاسفانه در محاکم دادرسی همواره جنبه‌های عینی خشم مورد توجه و تحلیل قرار می گیرند، در حالی که یک رفتار خشن همواره با دلایل مختلف خود را بروز می دهد و دیوانگی فرد دلیل ثابتی برای بروز این رفتار منفی نیست.

این روانشناس همچنین در ادامه اضافه کرد: بدون شک هیچ کدام از راه‌های منجر به خشم نمی تواند رفتارهای خشونت آمیز را توجیه کند، به طوری که باورهای شخصی انسان همواره می تواند به عنوان بهترین عامل بازدارنده، افراد را از بروز خشم منصرف کند.

به گزارش ایران خبر، همچنین مهدی فلاحی، مددکار اجتماعی نیز اظهار کرد: خشم انگیزه ای است که واکنش فرد به یک موضوع را تحریک می کند، به طوری که فرد با این انگیزه به سمت مقابله کردن یا جنگ کردن سوق پیدا می کند.


فلاحی با اشاره به این که خشم یک واکنش است، گفت: در حالت کلی خشم همواره در اثر یک اتفاق وارد شده از بیرون به فرد به وجود می آید، به طوری که خشم جنبه ی کنش گر نداشته و نوعی واکنش به حساب می آید.

وی با اشاره به این که خشم همواره یکی از غرایض انسان و حیوان است، اظهار داشت: بدون شک عدم وجود خشم در بطن ذهن انسان و حیوان امکان بقای حیات را برای بشر و حیوان ممکن نمی سازد.

این مددکار اجتماعی با اشاره به این که خشم مرحله ی بعد از ایجاد ترس را شامل می شود، عنوان کرد: خشم انگیزه ای است که واکنش فرد به یک موضوع را تحریک می کند، به طوری که فرد با این انگیزه به سمت مقابله کردن یا جنگ کردن سوق پیدا می کند.

وی با اشاره به این که خشم یک موضوع منطقی است، عنوان کرد: مدیریت خشم یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در بررسی و کنترل خشم در انسان باید همواره مورد توجه واقع شود.

دکتر مهدی فلاحی همچنین در ادامه افزود: برخورداری از مهارت مدیریت خشم در افراد همواره می تواند بر کاهش میزان جرم و جنایت در جامعه تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی با اشاره به این که خشونت همواره یکی از طبیعیترین واکنشهایی است که هر موجود زنده می تواند از آن برخوردار شود، عنوان کرد: خشونت در طبیعت خود میتواند امری مفید باشد، به طوری که حضور و وجود آن همواره لازم و ضروری است.

این مددکار اجتماعی با اشاره به این که احساس ترس همواره منجر به عقب نشینی فرد از موضوع واقع شده می شود، اظهار کرد: در برخی از اوقات خشونت می تواند یک فرد را که دچار ترس شده است به واکنشی مثبتی وادار کند که برای آن فرد مفید واقع شود، به طوری که می‌توان خشونت را واکنشی مناسب برای مقابله با یک خطر دانست.

منبع : خبرگزاری ايسنا