چرا یک پیام رسان داخلی سهم خواهی می‌کند؟

ایران آنلاین , 26 ارديبهشت 1397 ساعت 10:18

فضای مجازی این روزها سرشار از اخبار متعدد درباره تلگرام و پیام رسان های داخلی است اما اکنون داستان جدیدی در این فضا رقم خورده و آن هم ماجرای سهم خواهی یکی از پیام‌رسان‌های داخلی است؛ پیام‌رسانی که از حمایت ویژه صداوسیما برخوردار است.


به گزارش ایران خبر، با فیلتر تلگرام، بازار حرف و حدیث‌ها درباره احتمال مهاجرت کاربران به پیام رسان‌های بومی داغ شد. هرچند به باور بسیاری، این پیام رسان‌ها ظرفیت میزبانی از 40میلیون کاربر تلگرام را ندارند در مقابل، برخی دیگر اعتقاد داشتند که این پیام رسان‌ها می‌توانند به نیاز کاربران جدید پاسخ دهند.
جدا از این موضوع که آیا پیام رسان‌های داخلی می‌توانند کاربران تلگرام را جذب کنند یا خیر، اکنون داستان جدیدی در این فضا رقم خورده و آن هم ماجرای سهم خواهی یکی از پیام‌رسان‌های داخلی است؛ پیام‌رسانی که از حمایت ویژه صداوسیما برخوردار است و برخی خبرگزاری‌های خاص، از افزایش تعداد کاربران آن به 10میلیون نفر پس از فیلتر تلگرام خبر دادند. اما همین پیام رسان، به مدت 3 روز دچار اختلال شد و مدیر این پیام رسان، مشکلات موجود را طی توئیتی، بسرعت به گردن وزیر ارتباطات و دولت انداخت.
به هرحال برای بسیاری این سؤال پیش می‌آید که با وجود فعالیت چند پیام رسان بومی دیگر در کشور، چرا تنها یک پیام رسان که البته ازچتر حمایت‌های وسیع و بی‌دریغ صدا و سیما هم برخوردار است به‌دنبال مطالبه بیشتر است. اما ماجرا چه بود؟ بعد از گذشت چند روز از اختلال، میثم سیدصالحی مدیر این پیام رسان(سروش) در یک توئیت، اختلال موجود را به گردن دولت انداخت و البته ادعای مدیر این پیام رسان، از سوی وزیر ارتباطات و مدیران برخی دیگر از پیام رسان‌ها و فعالان فضای مجازی بی‌جواب نماند و باعث شد تا سلسله توئیت‌هایی انجام و در فضای مجازی دست به دست شود.
مدیر این پیام‌رسان در توئیتی خطاب به وزیر ارتباطات نوشت: مشکل فعلی پهنای باند نیست. اختصاص فضا در LCT و مرکز امام، اختصاص نود CDN در اپراتورها، حذف ترجیح ترافیک بین‌الملل، سرویس رایانش و ذخیره ابری و نیز اختصاص کانال مستقیم پیامک، موارد زیرساختی حیاتی است که در اختیار سروش قرار ندارد. جهرمی وزیر ارتباطات نیز در پاسخ به وی نوشت: تنها یک ‎پیام‌رسان در کشور نداریم و پنج پیام‌رسان بومی در حال فعالیت هستند که یکی از آنها مرتبا به جای اینکه مسأله را در جلسات فنی حل کند، بحث را به عملیات روانی می‌کشاند که به نظر می‌رسد این، نه به سود آنها و نه به سود کشور است.
همین پاسخ وزیر کافی بود تا سیدصالحی باز هم در توئیتی دیگر در مقام پاسخ برآید. وی در جواب وزیر، توئیت کرد: کل سابقه ما فنی است و نسبت به واژه عملیات روانی، کاملاً بیگانه‌ایم. بحث ما در مورد ارتباط، رک در LCT، فضای CDN، بلاک آی‌پی و ترافیک و... است. از حمایت‌های وزیر محترم سپاسگزاریم اما اتفاق عملی در زیرمجموعه ایشان نیفتاده است.
اما این، تنها وزیر ارتباطات نبود که نسبت به مطالبه گری این پیام رسان بی‌تفاوت نماند و مدیران برخی سرویس‌ها و اپ‌های ایرانی هم در مقام پاسخگویی برآمدند.
حسام میر آرمندهی مدیر یکی از فروشگاه‌های اپلیکیشن(کافه بازار) هم در پاسخ به سیدصالحی در سلسله توئیت‌هایی نوشت: «در این هفت‌سال «دیوار» و «کافه بازار» به‌عنوان سرویس‌دهنده‌های داخلی‌ ۲۰ و ۳۷ میلیون کاربری خدمت یا فضایی مجانی از دولت یا وامی بدون بهره و ضمانت از بانک‌ها نگرفتند. اگر بنای طلب‌کاری پیام‌رسان‌ها از بودجه‌ کشور هست باید سهام‌شان هم دولتی شود که از جیب مردم انحصاری جایگزین قبلی نشود. اگر قرار است به کسی کمک شود تا شرایط کسب‌وکار بهتر بشود باید عادلانه، به همه کمک شود نه فقط کسانی که با مجوزی انحصاری در این فضا موج سواری کنند.
علیرضا شیرازی، مدیر بلاگفا در چندین توئیت پیاپی نوشت: ‌ای بابا، وزارت ارتباطات علاوه بر کمک‌های میلیاردی به این دوستان، رایانش ابری هم بدهد، جا هم بدهد، آقایان  سرور و سرویس و فضا را می‌خواهند از جیب ملت بگیرند. اینها از جیب خودشان هم نمی‌خواهند هزینه کنند. مثلاً بروند از دیتاسنترهای بخش خصوصی، جا اجاره کنند یا اینکه سرور بگذارند برای ذخیره اطلاعات. بعد مثلاً اختلال در سرویس چه ربطی به CDN در اپراتورها دارد؟
سیدصالحی این بار هم ساکت ننشست و در پاسخ به شیرازی نوشت: اساساً این خدمت در بازار ایران وجود ندارد و بدون زمینه‌سازی دولت شکل نمی‌گیرد وگرنه بدیهی است که هزینه دریافت خدمات را پرداخت می‌کنیم. بحث ما دریافت خدمت رایگان یا مالکیت نیست. گفته بودم که وام پنج‌میلیارد تومانی را برای پهنای باند رایگان به اپراتورها پرداخت کردیم.
محمد جواد شکوری، مدیر آپارات هم نوشت: «از توئیت یک بنده خدایی درباره حمایت‌های دولتی از یک پیام‌رسان میلی شگفت‌زده شدم. تا امروز از بیت‌المال یعنی جیب ما، بیش از صدمیلیاردتومان پول هدر داده‌اند و به هیچ‌جا پاسخگو نیستند. خدایا از این همه ناپختگی به تو پناه می‌برم.»
 
 


کد مطلب: 112828

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/112828/چرا-یک-پیام-رسان-داخلی-سهم-خواهی-می-کند

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir