کد مطلب: 113240
 
تاریخ انتشار : شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۹
مراسم رونمایی از سرود تیم ملی ایران با عنوان «یازده ستاره» درهتل رویال پالاس برگزارشد. از حدود 5 ماه گذشته زمزمه‌های مربوط به ساخت سرود تیم ملی ایران برای بازی‌های جام جهانی 2018 و انتخاب خوانندگان این آثار، بازتابی وسیع درفضاهای رسانه‌ای و مجازی داشت؛ سرودی برای مهم‌ترین رویداد فوتبالی دنیا که طبعاً دارای شاخصه‌هایی متفاوت است.
 

به گزارش ایران خبر، کارشناسان براین نظرهستند که شعر و ملودی سرود انتخابی تیم ملی باید حماسی و هیجان انگیز باشد و به نوعی شعف ملی را درمردم ایجاد کند اما گویا تا به امروز آن گونه که باید و شاید این اتفاق نیفتاده است.

ماجرای ساخت سرود تیم ملی ایران به جام جهانی سال 2006 آلمان برمی گردد. سرودی با صدای علیرضا عصار با عنوان «ای ایران» و امیرتاجیک با نام «مرد آواز وطن» که همان دوران هم منتقدان بسیاری داشت. در جام جهانی سال 2014 برزیل اتفاق دیگری رقم خورد. احسان خواجه امیری به‌عنوان خواننده سرود تیم ملی ایران انتخاب شد و به رغم اینکه مسئولان فدراسیون فوتبال تلاش می‌کردند با کسب تجربه‌های گذشته یک قطعه ریتمیک و پرهیاهو تولید کنند اما سرود «دروازه‌های دنیا» هم نتوانست دل مخاطبان را به‌دست بیاورد. تا آنکه جام جهانی 2018 فرا رسید و سالارعقیلی و علیرضا قربانی به‌عنوان خوانندگان این آثار معرفی شدند. علیرضا قربانی در همان روزهای نخست از حضور در این کار انصراف داد و سرانجام دو قطعه «پیروزی خورشید» به آهنگسازی فریدون شهبازیان و به سروده عبدالجبار کاکایی وخوانندگی سالار عقیلی و «یازده ستاره» به سروده احسان افشانی و با صدای سالارعقیلی و آهنگسازی بابک زرین در تاریخ سی‌ام اردیبهشت ماه در تالار وحدت رونمایی شد.

ازهمان ساعات نخست رونمایی این اثر، هجمه‌ای درفضای مجازی پیچید و مخالفان و موافقان به اظهارنظر پرداختند و با الفاظ نادرست موجب مکدرساختن تولید‌کنندگان این آثار شدند. سالار عقیلی می‌گوید: وقتی صحبت از سرود ملی و سرودی برای یک ملت است باید یکسری المان‌ها چون فرهنگ، ادبیات و سازهای بومی آن کشور مورد توجه قرار بگیرد.
این خواننده دراین مراسم افزود: شعر و ادبیاتی که احسان افشانی در این اثر به کاربرده بسیار زیباست اما متأسفانه انتقادهایی به این کار داشته‌اند و یکسری از افراد بی‌پروا در فضاهای مجازی به هنرمندان دست اندرکار ساخت این سرود، توهین می‌کنند.

جای تأسف دارد که حرمت‌ها درکشور ما از بین رفته است. من از همه طرفدارانم که در صفحه مجازی‌ام حضور دارند عذرخواهی می‌کنم. این افراد انتظار داشتند ما از اشعار سخیف دراین کار استفاده کنیم که خوشبختانه شعر ما بیانگر ادبیات و فرهنگ کشورمان است. بابک زرین آهنگساز این کار نیز بیان داشت: قرار نیست نه ما جای کسی را بگیریم و نه جای فردی بخوانیم و بسازیم. ما در کنار هنرمندان راه‌مان را ادامه می‌دهیم و آنچه را که در‌ شأن مردم کشورمان است با احترام تقدیم می‌کنیم.
احسان افشاری شاعر این اثر نیز در سخنانی گفت: طبعاً از قبل می‌دانستیم کار به این بزرگی نیازمند برنامه‌ریزی و تمهیدات بسیاراست و همراه با خود حواشی بسیاری هم خواهد داشت، اما به فضل الهی این حواشی ابداً نتوانست عیب فنی و اشکال منطقی را به این کار وارد کند. علی اکبرصفی‌پور مدیرعامل بنیاد رودکی نیز بیان داشت: بنیاد رودکی وظیفه داشته کاری انجام بدهد که در حد نام ایران و جایگاه تیم ملی ایران باشد و سالار عقیلی بخوبی توانسته از عهده این کار بربیاید.
سید عباس سجادی هم اظهارکرد: متأسفانه در سالهای اخیر شاهد آن هستیم که به جای اینکه به افتخارات و داشته‌های‌مان ببالیم سعی می کنیم به نوعی این اتفاقات را تجمیع کنیم.
وی افزود: 40 سال است که صدای بزرگمردی چون استاد ایرج که او را سلطان آواز می‌نامند به دلایلی شنیده نمی‌شود اما فراموش نشده است و زمان، ماندگاری آثار او را به ما ثابت کرده است.  دراین مراسم قطعه «ایران» با همراهی حریر شریعت‌زاده و سالار عقیلی اجرا شد و این خواننده اعلام کرد نزدیک به دو ماه دیگر به همراه استاد ایرج کنسرت برگزار خواهد کرد. ایرج خواجه امیری، پوری بنایی، مهیار فیروزبخت، فریبا کوثری، فاطمه گودرزی، مرجانه گلچین، آرش برهانی، علی پروین، فیروز کریمی رضا بنفشه خواه، بهزاد رحیم خانی، حمید استیلی، محمدرضا طالقانی، محمدنصیری و...از میهمانان هنری و ورزشی بودند که در این مراسم حضور داشتند./روزنامه ایران

منبع : ایران آنلاین