تنها ۴۰ درصد مساحت کل دریاچه ارومیه آب دارد

خبرگزاری ايسنا , 21 خرداد 1397 ساعت 18:09

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: مساحت فعلی آبی دریاچه ارومیه 2400 کیلومتر مربع (40 درصد مساحت کل دریاچه) است


به گزارش ایران خبر، پرویز آراسته در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامی داشت هفته محیط زیست برگزار شد ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، تراز فعلی آب دریاچه را 1270.84 اعلام کرد و افزود: این رقم نسبت به زمان مشابه سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: با توجه به افزایش 19 درصدی بارندگی‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و افزایش  26 درصدی بارندگی های استان در سال جاری امیدواریم با همکاری مردم و نهاد های مختلف تراز دریاچه را به تراز اکولوژیک آن نزدیک تر کنیم.

وی با رد برخی اظهارات در خصوص عدم همکاری شرکت آب منطقه‌ای در راستای تامین حق آبه دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: در سال جاری 310 میلیون مترمکعب از حق آبه دریاچه ارومیه از سدهای حوزه آبریز به سمت دریاچه رهاسازی شده است و طبق تفاهم نامه ستاد احیا با وزارت نیرو در صورت سرریز شدن سدها و وجود آب مازاد در پشت سد ها اقدامات لازم جهت رهاسازی صورت خواهد گرفت.

آراسته با تاکید براینکه بیش از 70 درصد آلودگی های جوی استان مربوط به ترافیک شهری و ناوگان فرسوده حمل نقل عمومی است اظهار کرد: برای تامین سلامت هوای استان و بویژه شهرستان ارومیه باید در خصوص جمع آوری خودروهای فرسوده و  نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی تدابیر جدی اتخاذ شود.

آراسته از فعالیت 8 ایستگاه سنجش آلودگی هوا در استان (4 ایستگاه در ارومیه و 4 ایستگاه در شهرستان ها)خبر داد و تصریح کرد: در شهرستان های میاندواب، مهاباد و پیرانشهر که جز شهرستان‌های آلوده استان هستند، در صورت تامین اعتبار اقدام به احداث ایستگاه های سنجش آلودگی هوا خواهیم کرد.

وی همچنین از اتمام خط انتقال فاضلاب شهرک صنعتی فاز 2 ارومیه خبر داد و خاطرنشان کرد: امیدواریم با بهره برداری از این طرح مشکل فاضلاب صنعتی این شهرک حل خواهد شد.

50 درصد آلودگیهای پلاستیکی استان مربوط به بسته بندی های غیرقابل بازیافت است

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه 50 درصد آلودگی های پلاستیکی استان مربوط به بسته بندی های غیرقابل بازیافت مواد غذایی، خوراکی و ... است افزود: جمع آوری، بازیافت و تجزیه بیولوژیکی زباله های پلاستیکی در طبیعت امری دشوار است و باید در تولید محصولات پلاستیکی تا جای ممکن تجدیدی نظر کرد.

 وی اظهار کرد: در حال حاضر در کشور و به تبع آن استان 78 درصد پلاستیک ها در سایت های دفن زباله جمع آوری می شوند، 8 درصد بازیافت و 12 درصد نیز سوزانده می شوند.

آراسته با بیان اینکه روزانه در ارومیه 550 تن زباله تولید می شود گفت: سرانه تولید زباله شهرستان ارومیه در مناطق شهری 710 و مناطق روستایی 610 گرم به ازای هرنفر است.

وی شعار سال جاری اتحادیه جهانی حفاظت محیط زیست را غلبه بر آلودگی پلاستیکی عنوان کرد و افزود:این شعار به نوعی یک فراخوان عمومی برای جامعه جهانی برای حذف آلودگی های پلاستیکی و اثرات مخرب آن در طبیعت به عنوان یکی از جدی ترین چالش های نسل حاضر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در عصر کنونی عملا حذف پلاستیک از همه جنبه های زندگی غیرممکن است اظهار کرد: باید با حذف، ممنوعیت تولید و جایگزینی محصولات پلاستیکی غیر ضروری تا جای ممکن تولید پلاستیک در کشور را به حداقل برسانیم.

وجود برخی خلاهای قانونی در کشور برای کاهش آلودگی های پلاستیکی

وی با تاکید بر وجود برخی خلاهای قانونی در کشور برای کاهش آلودگی های پلاستیکی خاطرنشان کرد: وجود قوانینی در راستای استفاده محدود از پلاستیک، بالا رفتن رقم بازیافت پلاستیک (که در حال حاضر در کشور 8 درصد است)، کاهش مصرف از مبدا، پاکسازی زباله ها از محیط زیست و منابع آب های زیر زمینی با مشارکت کردم و NGO ها و عدم رغبت جامعه برای مصرف محصولات پلاستیکی از جمله مواردی است که میتواند در تحققق شعار سال و کاهش آلودگی های پلاستیکی راه گشا باشد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز از دستگیری 599 نفر از متخلفان محیط زیستی در سال گذشته خبر داد.

محمد خلیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضن ارائه گزارشی در خصوص عملکرد این یگان در سال گذشته از دستگیری 599 نفر و کشف 398 مورد تخلف در زمینه های مختلف خبر داد و ادامه داد: در دوماهه سال جاری نیز 34 مورد تخلف گزارش شده است که 41 نفر در این رابطه دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این یگان 685 هزار هکتار از اراضی را در قالب 7 منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت خود دارد افزود: 98 نفر از ضابطین و نیروهای مسلح یگان در سطح استان به صورت شبانه روزی از این مناطق حفاظت و حراست می کنند.

خلیلی زنده گیری پرندگان به ویژه کبک را یکی از چالش های اصلی فصل حاضر در استان عنوان کرد و افزود: در سال جاری صید غیرمجاز 310 قطعه انواع آبزیان و 14مورد زنده گیری کبک گزارش شده است که در آخرین مورد نیز زنده گیری 500 قطعه کبک در یکی از روستاهای تکاب رخ داده بود که با اقدامات به موقع یگان در روز گذشته افراد متختلف دستگیر شده و مراحل برای ارجاع متخلففان به مراجع قضایی در حال انجام است.

وی آتش سوزی مراتع و مناطق جنگلی و مستعد را یکی از چالش های پیشروی این یگان عنوان کرد و افزود: با ایجاد هماهنگی و همکاری های لازم با استانداری و فرمانداری ها و نیز تجهیز یگان های حفاظتی، سازمان آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه حادثه غیر مترقبه در مناطق تحت مدیریت خود را دارد.


کد مطلب: 113958

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/113958/تنها-۴۰-درصد-مساحت-کل-دریاچه-ارومیه-آب

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir