کد مطلب: 114252
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۲۰
اسد پیشنهادهای مکرر سعودی برای دادن امتیاز به دمشق در ازاء راندن ایران از سوریه را افشاء کرد و در عین حال گفت: رابطه سوریه و ایران رابطه ای راهبردی است که تحت تاثیر قیمت های بازار بین المللی قرار نمی گیرد
 
به گزارش ایران خبر، در مواجه با اخباری که طی هفته های گذشته به نقل از برخی مقامات روسی مبنی بر ضرورت همه نیروهای خارجی از سوریه  منتشر شد و شایعات مبتنی بر اینکه دمشق در مقابل خروج نیروهای ایرانی به امتیازاتی دست خواهد یافت، «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد که حاضر به معامله بر سر روابط خود با ایران نیست.
به گزارش ایسنا، رئیس جمهوری سوریه د گفتگو با شبکه «العالم»  با اشاره به  دخالت مستقیم اسرائیل و آمریکا  در حمایت از تروریست ها بویژه در مناطق جنوبی سوریه و جلوگیری شان از به نتیجه رسیدن طرح صلح در این مناطق در پاسخ به این سوال که « آیا موضوع خروج ایرانی ها از منطقه جنوب در ازای خروج آمریکا از التنف واقعیت دارد و چه بها و هزینه ای باید بدهید تا طرف آمریکایی با حل تنش در منطقه جنوب موافقت کند؟» گفت:  « قاعده اصلی آمریکا سلطه گری و هیمنه طلبی است. این بها بالطبع از سوی ما تقدیم نمی شود در غیر این صورت، چرا چند سال است که برای حفظ استقلال و یکپارچگی ارضی سوریه می جنگیم. اما درباره موضوع ایران، باید به صورت واضح تأکید کنم، رابطه سوریه و ایران رابطه ای راهبردی است و تحت تاثیر مسائل جنوب و شمال قرار ندارد، این رابطه با همه جوانبش به صورت واقعی با حال و آینده منطقه مرتبط است، و تحت تاثیر قیمت های بازار بین المللی قرار نمی گیرد.  نه سوریه و نه ایران هرگز این رابطه را در بازار سیاسی بین المللی مطرح نمی کنند، تا بخواهد مکانی برای سازش باشد. هر آنچه مطرح شده، طرح اسرائیلی است، وهدف از آن به چالش کشیدن و در تنگنا قرار دادن ایران است.  این مسائل همچنین همسو با تبلیغات بین المللی ضد ایران درباره پرونده اتمی است و جدا از این مسأله نمی باشد. هر آنچه که اکنون در ارتباط با ایران اتفاق می افتد، با هدف ایجاد فضای بین المللی ضد ایران است.  از نظر ما، تصمیم گیری دربارۀ سوریه فقط متعلق به خود سوری ها است.  ما در یک نبرد یکسان هستیم، و اگر تصمیمی درباره ایران داشته باشیم، با ایرانیها سخن خواهیم گفت و با هیچ طرف دیگر صحبت نخواهیم کرد. »
او در عین حال  افزود: « کشورهای مختلفی از جمله عربستان از زمان آغاز جنگ علیه سوریه تاکنون بارها در مراحل مختلف پیشنهاد دادن امتیازهایی در ازاء راندن ایران از سوریه را مطرح کرده اند و اینکه در صورتی که دمشق روابطش را با تهران قطع کند، وضعیت سوریه به حالت طبیعی بازخواهد گشت. ولی این امر از نظر ما کاملا مردود است و آنها نمی توانند برای این رابطه قیمتی تعیین کنند.»
بشار اسد همچنین درباره شایعاتی که پیرامون بوجود آمدن شکاف در ائتلاف سه گانه ایران، روسیه و سوریه مطرح می شود، رابطه دمشق با هر یک از دو کشور را رابطه ای دیرپا و با ثبات دانست و با اشاره به اهداف سیاسی که از طرح این مسائل پیگیری می شود، گفت:  «از نظر دمشق، روس ها در امور سوریه دخالت نمی کنند و چنانچه دیدگاهی داشته باشند آن را مطرح می کنند. اما تصمیم گیری نهایی در این باره با حاکمیت و ملت سوریه است و از نظر روسیه این یک اصل ثابت است». او افزود: «طبعا با توجه به وضعیت واقعی موجود و به حکم منافع و تحولات بین المللی، و از آنجا که محور مقابل، به حمایت از تروریسم می پردازد، همپیمانی  سه کشور تقویت می شود».
ایران در سوریه پایگاه ندارد
رئیس جمهوری سوریه سپس درباره ماهیت حضور ایران در سوریه و اینکه آیا این حضور مستشاری است یا نظامی، با تاکید بر اینکه  جمهوری اسلامی ایران تشکیلات کامل اعم از گردان، تیپ یا لشکر ایرانی در سوریه ندارد، گفت: «قطعا مشاوران ایران در سوریه حضور دارند. همچنین گروههایی از داوطلبان ایرانی برای حضور در جنگ وارد سوریه شده اند و فرماندهان ایرانی آنها را مدیریت و فرماندهی می کنند. بنابراین ایران، در دفاع از مردم سوریه جنگیده و در این راه، خون داده است. از این رو، مشاور یک کلمه عام و فراگیر است. اما این بدان معنا نیست که ما از اشاره رسمی به حضور ایرانی ها در سوریه ابایی ندایم. اما درباره اصطلاح "مشاور" باید گفت دلیل استفاده از آن، عدم وجود یگان های جنگی رسمی ایران در سوریه است».
اسد در پاسخ به این سوال که «چرا روس ها در سوریه پایگاه دارند اما ایرانی ها نه؟»، گفت: « هیچ مانعی بر سر وجود چنین پایگاههایی وجود ندارد. ولی ایران چنین درخواستی را مطرح نکرده است و تنها منافع آن کشور نیز در مبارزه با تروریسم است... در مرحله ای، ما با روس ها مشاهده کردیم که وجود پایگاههای نظامی هوایی برای حمایت هوایی از ارتش سوریه، ضروری است. امروزه اگر با همکاری، هماهنگی یا مذاکره با ایرانی ها احساس کنیم که به وجود پایگاههای نظامی ایران نیاز داریم در این زمینه تردیدی به خود راه نخواهیم داد. اما در حال حاضر، کمک های ایران به شکل کنونی، خوب و مؤثر است».
همزمان با این اظهارات رئیس جمهوری سوریه، «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسرائیل نیز در اظهاراتی گفت: « هیچ نیروی نظامی از ایران یا نیرویی وابسته به حزب‌الله لبنان در جنوب سوریه حضور ندارد». این موضع لیبرمن در حالی مطرح شد که اسرائیل طی هفته های گذشته  با این ادعا که نیروهای ایرانی به دنبال درگیری با اسرائیل هستند، مدعی آن بود که در حملات موشکی پایگاه نظامی ایران در جنوب سوریه و بلندی های جولان را هدف قرار داده است»، بشار اسد پیرامون این حملات اسرائیل، گفت: «ما هرگز حملات را بدون پاسخ نخواهیم گذاشت. این موضوع که ما پاسخ تجاوزها را بدهیم تصمیمی سیاسی نیست، بلکه تصمیمی ملی است؛ تصمیمی که از روز اول اتخاذ شده است».
منبع : ایران آنلاین