اتفاق غیرمنتظره در اجلاس حساس وین:

تفاهم ایران و عربستان در حاشیه اوپک

کد مطلب: 114544
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۷
یکصد و هفتاد و چهارمین نشست کشورهای صادرکننده نفت موسوم به اوپک با حضور 'بیژن نامدار زنگنه' وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در وین پایتخت اتریش گشایش یافت.پیش از اغاز این نشست زنگنه وزیر نفت ایران و خالد الفالح وزیر انرژی عربستان با یکدیگر دیدار و درباره آخرین تحولات اوپک و بازار نفت گفتگو کردند. زنگه پس از این دیدار گفت در گفت وگو با وزیر انرژی عربستان به یک چارچوب تفاهمی در رابطه با سطح تولید نفت دست یافته است.
 
به گزارش ایران خبر، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران پیش از آغاز نشست یکصد و هفتاد و چهارمین اجلاس اوپک در وین اظهار داشت که در گفت وگو با وزیر انرژی عربستان به یک چارچوب تفاهمی در رابطه با سطح تولید نفت دست یافته است.
عربستان و روسیه در پاسخ به درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت به‌منظور جبران کاهش صادرات نفت ایران و ونزوئلا به دلیل تحریم‌های این کشور، قرار است در این نشست پیشنهاد افزایش تولید نفت را مطرح کنند.
آن‌ها می‌خواهند تولید نفت اوپک و هم ‌پیمانانش از اول ژوئیه (10 تیر) بین 500 هزارتا 1.5میلیون بشکه در روز افزایش یابد. بااین‌حال ایران، ونزوئلا و عراق با این پیشنهاد مخالفند و تهران اعلام کرده است که با حمایت بغداد و کاراکاس این پیشنهاد را وتو خواهد کرد.
زنگنه که از چهارشنبه گذشته وارد اتریش شده در مصاحبه‌های متعدد با خبرنگاران موضع ایران را مورد تأکید قرار داده و گفته است که اوپک یک سازمان آمریکایی نیست و از نفت نباید به‌عنوان سلاح و ابزاری سیاسی علیه کشورهای دیگر استفاده شود.
وی اضافه کرد که تلاش آمریکا برای اعمال فشار بر ایران، مهم‌ترین عامل رشد قیمت نفت در هفته‌های اخیر بوده است و آن‌ها (واشنگتن) به‌زودی به ناکارآمدی روش‌های خود پی می‌برند.
وزیر نفت کشورمان همچنین در هفتمین سمینار بین‌المللی اوپک وین، سیاست‌زدایی در بازار نفت را مورد تأکید قرارداد و به‌ عنوان یکی از سخنرانان این نشست اظهار داشت: به‎طور علنی و در فرصت‎های گوناگون اعلام کرده‌ام که ایران مخالف قیمت بالای نفت است؛ اعتراض من به قیمت بالای نفت از این باور عمیق نشأت می‌گیرد که قیمت‌های بالا در میان‎مدت و بلندمدت، به تولیدکنندگان و مصرف‎کنندگان سودی نمی‌رساند.
اعضای اوپک در نشست سی‌ام نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) تصمیم گرفتند تولید خود را به سطح 32 میلیون و 500 هزار بشکه در روز برسانند؛ این تصمیم که از ژانویه 2017 به اجرا درآمد، در نشست‌های بعدی این سازمان تمدید شد.
در نشست دیروز کمیته مشترک وزارتی نظارت اوپک و غیر اوپک بحث تغییر میزان سطح توافق کاهش تولید پس از نوامبر۲۰۱۸ موردبررسی قرار گرفت. بااین‌حال «بهروز نعمتی» سخنگو و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی که همراه وزیر نفت به وین سفرکرده به خبرنگار ایرنا گفت که افزایش تولید نفت توسط کشورهای غیر عضو اوپک امکان‌پذیر نیست و آن‌ها توان چنین کاری را ندارند./ ایرنا
منبع : ایران آنلاین