کد مطلب: 114853
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۱۷
خواهری 42 ساله دارم که مدتی قبل دچار کاهش انرژی، خستگی، کم اشتهایی و پرخوابی شد. او سعی می‌کرد از جمع خانواده و دوستان کناره بگیرد و بیشتر اوقات غمگین بود. همه این علائم باعث شد او را نزد روانپزشک ببریم.
 

به گزارش ایران خبر، تشخیص پزشک افسردگی بود و برای خواهرم دارو تجویز کرد اما نگرانم خواهرم به داروهایش اعتیاد پیدا کند. البته درحال حاضر حدود یک هفته است که دارو مصرف می‌کند اما نشانه‌هایی از بهبودی در او دیده نمی‌شود. لطفاً مرا راهنمایی کنید که آیا باید داروهای خواهرم را قطع کنم یا پزشک او را تغییر دهم؟

دکتر فرشاد هاشمیان
متخصص داروسازی بالینی، دبیر علمی کنگره داروسازی بالینی
متأسفانه با وجود شیوع افسردگی در کشور، تصورات غلطی هم در مورد درمان این اختلال وجود دارد که از بین بردن آن به درمان بهتر بیماران کمک می‌کند. یکی از موانع بزرگ درمان دارویی افسردگی در کشور ما تصور غلط در خصوص داروهاست. گروهی به تصور اینکه داروهای ضد افسردگی اعتیاد آور هستند از استفاده آنها طبق دستور پزشک اجتناب می‌کنند یا دارو را قبل از تکمیل دوره درمان کنار می‌گذارند. اما همه باید بدانند داروهایی که در دسته‌بندی داروهای ضدافسردگی قرار می‌گیرند به هیچ وجه اعتیاد آور نیستند.
در پاسخ به پرسش شما باید بگویم که مدت زمان لازم برای بهبودی مبتلایان به اختلال افسردگی در افراد مختلف متفاوت است. متأسفانه بسیار دیده می‌شود دسته‌ای از بیماران هنگامی که استفاده از داروهای درمان افسردگی را آغاز می‌کنند بعد از چند روز مصرف دارو، به‌دلیل نداشتن اطلاعات کافی در مورد درمان و مکانیسم اثر داروها از بهبودی ناامید شده داروهای خود را قطع می‌کنند درحالی که باید بدانید درمان افسردگی نیازمند زمان است و با توجه به وضعیت بیمار و شدت بیماری شروع آثار درمانی گاهی تا چند هفته هم طول می‌کشد. بنابراین با مشاهده نکردن علائم بهبودی در روزهای اولیه درمان نباید خود سرانه دارو را قطع کنند چراکه این کار باعث شدت یافتن بیماری و بروز عوارض بدتر خواهد شد.
گاهی هم مشاهده می‌شود که بیمار با مشاهده علائم بهبودی داروهایش را قطع می‌کند. این موضوع احتمال عود بیماری و ایجاد مشکلات پیچیده تری را فراهم می‌کند از این‌رو تأکید می‌کنم زمان مصرف دارو را تنها پزشک مشخص می‌کند و بیمار باید طبق دستور پزشک داروهای خود را مصرف کند و دوره درمان را کامل کند. خوشبختانه آمار نشان داده تعداد زیادی از بیماران که توصیه‌های پزشکی و دارویی پزشک معالج خود را جدی می‌گیرند، پس از کامل کردن دوره درمان بهبود می‌یابند و با قطع علمی داروها این امکان وجود دارد که تا آخرعمرهم نیاز به استفاده از داروی دیگری نداشته باشند.

منبع : ایران آنلاین