کد مطلب: 115807
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۴
معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در یک مقطع خاص در زمینه اطلاع‌رسانی آمار طلاق در جامعه غفلت‌هایی صورت گرفت که از واقعیت فاصله داشت. این در حالی است که براساس آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار ایران و مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور با توجه به شرایط جمعیتی و میزان شهرنشینی در کشور آمار طلاق زیاد هم بالا نبوده است.
 
به گزارش ایران خبر،   باید در بررسی پدیده‌های اجتماعی تحولات و مسیر حرکت جامعه را نیز مورد بررسی قرار داد. با این وجود آمارها درباره کاهش نرخ ازدواج آمارها صحیح بوده و مورد تأیید است. آمارها نشان می‌دهد نرخ ازدواج در جامعه پایین آمده که مسأله‌ای نگران کننده است. از سوی دیگر براساس تحقیقات انجام شده خانواده‌های ایرانی با گسست‌ها، ناپایداری‌ها و تنش‌های جدی مواجه شده است.
میزان ارتباطات اعضای خانواده از دو ساعت در 10 سال قبل به 20 دقیقه در شرایط کنونی رسیده است. به همین دلیل نیز ارتباط عاطفی و گفت‌وگو در محیط خانواده تضعیف شده است. معاونت زنان ریاست جمهوری با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران و بنیاد گفت‌وگو تلاش کرده روی موضوع مهارت‌های گفت‌وگوی بین اعضای خانواده مطالعه و تحقیق کند. نکته دیگر اینکه گفت‌وگوی بین نسلی نیز باید در دستور کار خانواده‌های ایرانی قرار بگیرد. به هر حال دغدغه‌های هر نسل با نسل گذشته متفاوت است و به همین دلیل باید تلاش شود دغدغه‌های نسل‌های مختلف نسبت به هم نزدیک شود.
این مسأله را می‌پذیرم که خانواده‌های ایران با چالش طلاق عاطفی مواجه هستند. ریشه این مشکل نیز به روابط بین اعضای خانواده و مهارت‌های زندگی باز می‌شود. این مسأله با ظهور فضای مجازی در جامعه ایران شکل جدی‌تری نیز به خود گرفته است. فضای مجازی شاید میزان آگاهی خانواده‌های ایرانی را افزایش داده اما نمی‌تواند اعضای خانواده را از نظر عاطفی تأمین کند. به همین دلیل نیز فضای مجازی روابط بین اعضای خانواده را شکننده کرده است.
اعضای خانواده ساعات کمی را با هم سپری می‌کنند و همین مسأله نیز در آسیب‌های مربوط به خانواده تأثیرگذار بوده است. در جوامع سنتی مهارت‌های زندگی به صورت طبیعی از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شده است. در جوامع مدرن با توجه به تغییر دغدغه‌های اعضای خانواده‌ها این مسأله شکل دیگری به خود گرفته و به همین دلیل روابط بین اعضای خانواده مانند گذشته صمیمی و عاطفی نیست. آموزش‌هایی در زمینه تقویت نهاد خانواده در صداوسیما و دیگر کانال‌های ارتباطی داده می‌شود، اما این آموزش‌ها کافی نیست. در شبکه‌های اجتماعی نیز خبرهای منفی درباره خانواده‌های ایرانی به مراتب از خبرهای مفید و مثبت بیشتر است./ آرمان
منبع : ایران آنلاین