کد مطلب: 116597
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۱۹
سازمان فضایی ناسا تیم های برنده در مسابقه طراحی و چاپ سه بعدی زیستگاه انسان در مریخ را اعلام کرد.
 

به گزارش ایران خبر، به گزارش سایت اینترنتی دیزین، در آخرین مرحله از مسابقات طراحی و چاپ سه بعدی زیستگاه انسان در مریخ، 5 طرح برنده از سوی ناسا معرفی شدند.

طرح های برگزیده از میان 18 گروه شرکت کننده از سراسر جهان، زیستگاه هایی تخم مرغی با مجموعه ای از غلاف های مدور را به نمایش گذاشتند. زیستگاه هایی که بدون دخالت انسان و متشکل از مواد ترکیبی سطح خاک مریخ طراحی و چاپ شدند.

تیم های شرکت کننده در این مسابقه، با چالش هایی بسیاری مواجه بودند؛ چرا که آنها مجبور بودند همزمان با طراحی منحصر به فرد زیستگاه ها بر پایه فناوری چاپ سه بعدی، راه حلی برای انتقال مواد از کره زمین به مریخ و همچنین تفاوت های وضعیت جو و چشم انداز در سیاره جدید را ارائه دهند.

جایزه اولین طرح در این دوره از مسابقات به تیم Zopherus تعلق گرفت. زیستگاه های طراحی شده توسط این تیم با ساختاری شش ضلعی از مخلوطی از یخ، اکسید کلیسم و همچنین مواد ترکیبی سطح مریخ چاپ شده است. ابتدا یک ربات محیط اطراف را اسکن کرده و سپس منطقه چاپ مطلوب را انتخاب می کند. تمامی مراحل چاپ سه بعدی با کمک ربات های پیشرفته و بدون دخالت انسان انجام می شود. در این زیستگاه ها که به شکلی مدور ساخته شده است، پنجره های بزرگی تعبیه شده تا ضمن فراهم سازی دید گسترده از چشم انداز مریخ،  نور مناسب برای پرورش گیاهان و تولید اکسیژن فراهم می کند.

تیم  SpaceFactory AI در جایگاه دوم زیستگاهی را طراحی کرده است که با ساختاری عمودی و تخم مرغی، پوسته ای دو لایه و مقام دارد؛ علت دولایه بودن این زیستگاه نیز مقام بودن ساختار در مقابل فشارهای جوی و ساختاری در کره مریخ است.

زیستگاه براق و بیضی طراحی شده توسط تیم Kahn-Yates نیز با داشتن لایه پلاستیکی بسیار مقاوم و انعکاس گسترده نور به داخل، مورد توجه قرار گرفته است.

SEArch + / Apis Cor  نیز تمام تمرکز خود را بر چاپ زیستگاه هایی با ورود حداکثری نور به داخل معطوف کرده و تیم نهایی (Northwestern University) نیز با ارائه زیستگاه های کوچک و کنبدی شکل، ممانعت از ورود گرد و غبار کره مریخ به داخل و همچنین تأمین نور کافی مورد نیاز را در اولویت سازه های خود قرار داده است.

---
---
منبع : ایران آنلاین