کد مطلب: 117206
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۱
سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت اخبار بسیاری داشت، از جمله موضع ظریف در قبال آمریکا که گفت: عربده‌کشی و بداخلاقی این واقعیت را تغییر نمی‌دهد که جهان از یکجانبه‌گرایی آمریکا خسته است.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری مهر، گروه سیاست - محمد مهدی ملکی: حوزه سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت همچون همیشه شاهد اخبار و تحولات بسیاری بود، سفرها و دیدارهای دیپلماتیک میان مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با مقامات دیگر کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، بحث و تبادل نظر پیرامون گسترش همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی با یکدیگر، پیگیری آخرین وضعیت برجام با اعضای باقی مانده در توافق، مقابله با فشارهای اقتصادی و روانی آمریکا در تعاملات و مناسبات ایران با جهان و موارد دیگری که همگی در یک راستا قابل تفسیر است و آن تلاش گسترده تهران به جهت تامین حداکثر منافع ملی است.

شاید یکی از سفرها و دیدارهای مهم انجام شده این هفته در سیاست خارجی ایران، سفر وزیر خارجه کره شمالی به تهران و دیدار وی با همتای ایرانی خود و رئیس جمهور کشورمان بود که این مهم از آن جهت اهمیت دارد که نشانه های شکست طرح آمریکایی ها برای مهار کره شمالی آشکار شده است، طرحی که با هیاهوی تبلیغاتی فراوان از سوی رسانه های غربی سعی در القای موفقیت دستگاه سیاست خارجی دولت ترامپ داشت، اما بار دیگر تیر آنها به سنگ خورد، چرا که دیگر جهان با سیاست های خصمانه و یکجانبه گرایانه آمریکایی ها آشنا است و به راحتی فریب آنها را نمی‌خورد.

یکی دیگر از سفرهای مهم و تاثیرگذار این هفته، سفر محمود واعظی به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور بود که عازم کشور همسایه غربی ایران، یعنی ترکیه شد تا ضمن ملاقات با مقامات عالی رتبه آن کشور، پیام روحانی را تسلیم اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه کند. 

اولین نشست مشترک کنسولی ایران و جمهوری آذربایجان برگزار شد​

اولین نشست مشترک کنسولی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به ریاست مدیران کل کنسولی وزارت خارجه دو کشور در تهران برگزار شد.

در این نشست طرفین ضمن ابراز رضایت از پیشرفت های حاصل در افزایش تسهیلات روادیدی، همکاری های قضائی، انتقال محکومین، استرداد مجرمین، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان یافته، بر ادامه اجرای کامل توافقات فی مابین که مد نظر مقامات عالی دو کشور است تاکید کردند.

آمریکایی‌ها می‌گویند یا تسلیم شوید یا تحریم می‌مانید؛ مذاکره‌ای در کار نیست

«فواد ایزدی» کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون پیشنهاد اخیر رئیس جمهور آمریکا در خصوص مذاکره با ایران و در عین حال افزایش فشارها و تحریم ها علیه ملت ایران، اظهارداشت: امر مذاکره به خودی خود موضوع جدیدی برای ایران به حساب نمی آید چرا که ما سال ها در خصوص موضوع هسته ای با غرب و آمریکا مذاکره داشتیم، حتی در اواخر مذاکرات هسته ای رهبر معظم انقلاب فرمودند در حوزه های دیگر هم می توان با غربی ها وارد مذاکره شد در صورتی که در بحث هسته ای با آنها به نتیجه مطلوب و مناسبی برسیم.

ایزدی گفت: بنابراین بحث مذاکره موضوع جدی نیست، چون طرف مقابل علاقه و تمایلی به این مذاکره ندارد و هیچ علامت و نشانه ای در این خصوص از سوی آنها نمی بینیم، اگر طرف مقابل آمادگی و تمایلی به مذاکره داشت حداقل یکی از شروطی که پمپئو برای ایران مشخص کرده بود را به نحوی تنظیم می کردند که ایران بتواند آن را انجام دهد تا باب مذاکره را باز کنند ولی این کار را هم انجام ندادند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این خصوص توجه داشته باشیم که این سیاست آمریکا در قالب سیاست چماق و هویج نیست، آنها با انجام عملیات روانی اینطور وانمود می کنند که فشار و تحریم های ما را که دیدید، حالا هویج هم که مذاکره باشد را از سوی ما ببینید، در صورتی که در این داستان ما هویجی نمی بینیم، اصل داستان چماق و هویج این است که شما دو انتخاب دارید، اما سیاست آمریکا به واقع چماق و چماق است یعنی آمریکا می گوید ما شما را تحریم می کنیم و اگر این را نپذیرید باید تسلیم شوید، انتخاب بین تسلیم و تحریم است که هیچ کدام هم گزینه خوبی نیست.

ایران سوء قصد نافرجام علیه رئیس‌جمهور ونزوئلا را محکوم کرد

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به اقدام تروریستی و سوء قصد به جان «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اظهار داشت: ما این اقدام را حرکتی در جهت بی ثباتی و ناامنی در ونزوئلا و به نفع دشمنان دولت و مردم این کشور می دانیم و آن را به شدت محکوم می کنیم.

مدیری که بازنشسته شده باشد در وزارت خارجه مشغول به کار نیست

روابط عمومی وزارت امور خارجه با اشاره به اخبار منتشره در خصوص بازنشستگی تعدادی از معاونین وزیر امور خارجه بعد از نهایی شدن قانون منع بکارگیری بازنشستگان اعلام کرد: همانگونه که قبلا اعلام شد جز سه تن از سفرا که با توجه به ظرفیت و توانمندهای آنان و در چارچوب مقررات فعلی مجددا به خدمت گرفته شدند، هیچ یک از معاونین، بازنشسته محسوب نمی شوند.

وزارت امور خارجه دارای اساسنامه قانونی خاص خود است که طبق آن و در حال حاضر هیچ مدیری که بطور قانونی بازنشسته شده باشد در این وزارتخانه به کار اشتغال ندارد.‌

وزارت خارجه می‌تواند تعداد مشتریان نفت ایران را افزایش دهد

«محسن پاک‌آیین» سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون نقش سفرا در پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در قالب دیپلماسی اقتصادی در وزارت امورخارجه، اظهارداشت: دیپلماسی اقتصادی به معنای بسترسازی در جهت پیشبرد فعالیت‌های خارجی با کشورهای مختلف برای نهادهایی است که در امر اقتصاد به طور مستقیم فعالیت دارند تا آنها بتوانند بهتر کار خود را پیش ببرند.

وی گفت: باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که وزارت امور خارجه مسئول مستقیم توسعه اقتصادی و مسائل اجرایی و عملیاتی اقتصادی در کشور نیست، اما می تواند زمینه لازم جهت ارتباط و تعامل اقتصادی هرچه مناسب‌تر میان ایران با کشورهای دیگر را فراهم آورد، بنابراین در این چارچوب نقش سفرا حائز اهمیت می شود. 

پاک آیین در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع نقش وزارت خارجه به طور عام و سفرا به طور خاص در تشویق و ترغیب بخش های خصوصی و دولتی کشورهای خارجی، در جهت توسعه اقتصادی کشور، افزایش تولیدات داخلی و صادرات و در یک کلام تامین منافع اقتصادی کشور می تواند بسیار موثر واقع شود.

ترامپ، نتانیاهو و بن سلمان نماد بی‌اعتمادی در دنیا هستند

 «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم تقدیر از خبرنگاران اظهار داشت: ما برهه های سختی را با سربلندی پشت سرگذاشتیم و شش قدرت جهان ناگزیر شدند که به پای میز مذاکره با ایران بیایند. ما هیچ وقت پای میز مذاکره نرفتیم بلکه طرف مقابل بود که آمد، چراکه متوجه شدند فشار و تحریم نمی تواند سیاست های ما را تغییر دهد.

وی گفت: وضعیت فعلی ما آثار جنگ روانی آنها است و با اطمینان می گویم که هیچ اتفاق دیگری نمی افتاد چرا که هر کاری که از دست آنها بر می آمد را انجام دادند. امروز حرکت رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها برای تشدید فضای روانی علیه ایران است و به دلایل مختلف داخلی که داریم آنها توانستند کارهایی در این حوزه انجام دهند. وضعیت بازار، اقتصاد و ارز آثار این جنگ روانی است.

ظریف تصریح کرد: آیا واقعیتی عوض شده در این مدت که این اتفاقات در بازار ما ایجاد شده است؟ خیر، فضای روانی این وضعیت را ایجاد کرده، نمی‌گویم وضعیت کشور بی اشکال است اما جنگ روانی اهمیت بالایی دارد و ما هم متاسفانه خودمان در داخل به این شرایط دامن زدیم.

وزیر امور خارجه بیان کرد: ما هیچ گاه به دنیا تکیه نکردیم و یکی از عوامل قدرت ما این است که پشت ما به مردم گرم است. اینها ادعا نیست، اینها ضرورت امنیت ملی ماست. امروز برای اولین بار اجماع جهانی موافق ما است اما واقعیت این است که این اجماع جهانی ما را نجات نداده بلکه مردم ما بودند که به پشتوانه آنها توانستیم از برهه های مختلف و سختی که داشتیم عبور کنیم. نا امید کردن مردم را کنار بگذاریم، مردم را امیدوار به آینده نگه داریم و آنها را آگاه به شرایط کنیم.

ایمنی هسته ای از ارکان سازمان انرژی اتمی است​

اولین مدرسه تخصصی ایمنی هسته‌ای به همت پژوهشکده راکتور و ایمنی هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و با همکاری مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور، آژانس بین المللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا آغاز به کار کرد، افتتاحیه این نشست با حضور علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، برگزار شد.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: ایمنی هسته ای از ارکان سازمان انرژی اتمی ایران است و اگر به آن توجه نشود، صنعت هسته ای دچار مشکل می شود.

وی اظهار داشت: علم، هنر و پژوهش چیزی نیست که به راحتی و لحظه ای بتوان گرفت. زمان و زمینه درک علم و تجربه دیگران را می خواهد، اگر الفبا را یاد نگیریم، نمی توانیم کتاب بخوانیم.

نظامی‌گری آمریکا همچون بی‌توجهی به حیات انسان‌ها پایان نیافته است

 وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتر خود نوشت: در چنین روزی در سال ۱۹۴۵، آمریکا به نخستین و تنها کشوری در جهان تبدیل شد که از بمب هسته ای استفاده کرد؛ آنهم علیه مناطق مسکونی شهری.

ظریف در ادامه آورده است: ۷۳ سال بعد همین کشور در حالیکه زرادخانه های هسته ای خود را به صورت وسیعی توسعه داده، از اجرای تعهداتش در ان پی تی، خودداری می کند، نظامی گری آمریکا همچون بی توجهی مطلق آن کشور به حیات انسان ها پایان نیافته است.

سفیر جدید پاکستان استوارنامه خود را تقدیم ظریف کرد

خانم «رفعت مسعود» سفیر جدید جمهوری اسلامی پاکستان، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وی کرد.

دبیرکل جدید اتحادیه بین‌المجالس اسلامی با ظریف دیدار کرد

دبیرکل جدید اتحادیه بین المجالس اسلامی، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی با ظریف دیدار و خداحافظی کرد

«خلیل ابراهیم آکچا» دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در پایان ماموریت خود در تهران با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و خداحافظی کرد.

وزیر خارجه کره شمالی با ظریف دیدار کرد

وزیر امور خارجه کره شمالی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد. 

تشریح «ظرفیت های دیپلماسی غیررسمی» در جهت تامین منافع ملی

«علی خرم» سفیر اسبق ایران در مقر اروپایی سازمان ملل در گفتگو با مهر، در خصوص کاربرد و نقش دیپلماسی غیر رسمی در جهت پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشورمان اظهارداشت: امروز همچون گذشته نیست که صرفا پشت میزهای رسمی بنشینیم و با یکدیگر به گفتگو و تعامل بپردازیم، ما در این نوع دیپلماسی می توانیم افرادی را که برای این حوزه مناسب هستند را مامور کنیم تا در جهت دیپلماسی مد نظر ما گام برداند و به ما کمک دهند.

وی گفت: به طور مثال زمانی که ما یک هدف مشخصی را دنبال می کنیم به طور مثال تضعیف یا حذف تحریم ها، می توانیم در این مساله از افرادی که قابلیت هایی دارند استفاده کرده و از آنها برای به نتیجه رساندن دیپلماسی رسمی کشور در آن موضوع مشخص کمک بگیریم.

خرم افزود: اگر بخواهیم دیپلماسی غیر رسمی موفقی داشته باشیم باید مرکز و ستاد فرماندهی در این حوزه داشته باشیم. در تمام کشورها وزارت امور خارجه نقش هماهنگ کننده در حوزه دیپلماسی عمومی را برعهده دارد، البته نه به صورتی که در کار تجار، هنرمندان یا دانشمندان دخالت کند.

سفیر اسبق ایران در چین تصریح کرد: دیپلماسی غیر رسمی این ظرفیت را دارد که بتوانیم از آن در راستای مقابله با تشدید فضای ایران هراسی در منطقه و عرصه بین الملل استفاده کنیم، ما باید از تمام ابزارهایی که دیپلماسی غیر رسمی در حوزه های مختلف در اختیار ما قرار داده بتوانیم در جهت پیشبرد اهداف سیاست خارجی استفاده کنیم.

 روابط بین‌الملل مسابقه «ملکه زیبایی» نیست

 محمد جواد ظریف در توییتر نوشت : «یادآوری: روابط بین‌الملل، یک مسابقه جایزه «ملکه زیبایی» نیست که از کلیشه نخ‌نمای آرزو، برای صلح جهانی صحبت شود. همچنین این اولین بار نیست که یک جنگ‌ طلب ادعا می‌کند برای صلح جهانی جنگ به پا می‌کند.»

وی همچنین نوشت: «عربده کشی، بد اخلاقی و توییت نوشتن با حروف بزرگ این واقعیت را تغییر نمی دهد که جهان از یکجانبه گرایی آمریکا خسته است. توقف تجارت آمریکا و از بین بردن یکصد هزار فرصت شغلی در آمریکا برای ما زیاد فرقی نمی کند با این حال جهان از این امر و نهی کردن های حساب نشده در توییتر پیروی نخواهد کرد. (اگر تردید دارید) کافی است از اتحادیه اروپا، روسیه، چین و دهها شریک تجاری دیگر ما بپرسید.»

تلاش ایران برای پایان دادن به جنایات دریمن/انصارالله دست برتردارد

«سید رضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص توانمندی های انصارالله یمن و شکست های ائتلاف متجاوز به آن کشور در طول قریب به چهار سال اظهارداشت: توانمندی های روزافزون انصارالله، اشراف اطلاعاتی، توانمندی های دریایی و موشکی آن گروه، استقامت مردم مناطق مختلف یمن بخصوص بندر الحدیده و تجمع بسیار گسترده ای که پس از شکست سنگین ائتلاف در الحدیده در صنعا و نقاط دیگر یمن شاهد بودیم، همگی نشان از موفقیت سیاسی و نظامی انصارالله دارد.

وی افزود: انصارالله در عرصه سیاسی توانمندی های قابل توجهی را بدست آورده و علیرغم فشار سنگین ائتلاف بر روی مقاومت مردم یمن، آنها توانستند نماینده سازمان ملل در یمن را مجبور کنند تا با واقعیت های صحنه تصمیم گیری کنند و اجازه ندهند که وی پشت درهای بسته سازمان ملل بخواهد تصمیمی را در خصوص یمن اتخاذ کند که اگر اینطور می شد شاید شرایط علیه مردم یمن رقم می خورد.

اراده تهران توسعه همکاری‌های بین‌المللی از جمله با پیونگ یانگ است

«حسن روحانی» در دیدار «ری یونگ هو» وزیر امور خارجه کره شمالی با اشاره به روابط دوستانه و صمیمانه تهران – پیونگ یانگ در طول دهه‌های گذشته، گفت: ایران و کره شمالی در بسیاری از مقاطع حساس بین‌المللی و مجامع جهانی دیدگاه‌های مشترکی داشته و همواره از یکدیگر حمایت کرده‌اند.

وی افزود: اراده تهران بر توسعه و گسترش مناسبات و همکاری‌های همه جانبه بین‌المللی از جمله با پیونگ یانگ است.

روحانی شنبه آینده به قزاقستان سفر می کند

پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور با اعلام خبر سفر روحانی به قزاقستان جهت شرکت در اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر اظهارداشت: روحانی به همین منظور بعدازظهر شنبه ۲۰ مرداد ماه کشورمان را به مقصد آکتائو قزاقستان ترک می کند.

اسماعیلی مهمترین برنامه رئیس جمهور در این سفر ۲ روزه را شرکت در اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر اعلام کرد که طی آن، علاوه بر بیانیه مشترک، چندین سند مهم و راهبردی همکاری در حوزه خزر توسط مقامات ۵ کشور ساحلی امضا خواهد شد.

خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها، نقض قوانین است

«غلامعلی خوشرو»، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در یادداشتی برای روزنامه گاردین، تحریم‌های آمریکا را نقض آشکار قوانین بین‌الملل خوانده است.

«خوشرو» در این یادداشت با اشاره به هشدارهای «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به کشورهای دیگر درباره تجارت با ایران نوشته این اولین بار است که یک عضو شورای امنیت سازمان ملل دنیا را بابت پایبندی به قطعنامه این شورا و نه نقض آن، تنبیه می‌کند.

وی در ادامه یادداشت خود می نویسد: خروج دولت ترامپ از  برجام یک فاجعه برای دیپلماسی چند جانبه بوده و زخم عمیقی بر اعتبار ابتکارات دیپلماتیک مشابه در آینده خواهد بود. شبح  یکجانبه‌گرایی افراطی، خودکامگی مطلق و عدم مشارکت در نهادهای اساسی جهانی، نه  تنها ایران بلکه کل ملت ها را تهدید می‌کند. در این مقطع زمانی رهیافت راضی کردن ترامپ به امید اینکه این طوفان نیز سپری شود، رهیافتی پایدار محسوب نمی‌شود.

خوشرو اضافه کرد: بر این باور هستیم که هر یک از اعضای جامعه بین‌المللی وظیفه دارند که در مقابل بی قانونی و عدم رعایت حاکمیت قانون در روابط بین الملل ایستادگی کند، بویژه از طریق بی اثر کردن چنین اقدامات غیر مسئولانه و مسئول شناختن طرف قانون شکن به دلیل نتایج اقداماتش.

ترامپ در اعمال سیاست یک جانبه گرایی منزوی مانده است

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین، با کارلوس هاتیوا، سفیر و نماینده دائم اکوادور و رییس گروه ۷۷ کشور در حال توسعه دیدار و درخصوص موضوعات مختلف، رایزنی کرد.

در این دیدار، طرفین آخرین وضعیت روابط فیمابین، خصوصا همکاری های دو کشور در سطح سازمان های بین المللی مستقر در وین و فعالیت های گروه ۷۷ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

غریب آبادی همچنین در این دیدار آخرین وضعیت برجام پس از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق را تشریح کرد و افزود: دولت ترامپ با خروج از برخی ترتیبات بین المللی و همچنین برجام، درصدد تحمیل یکجانبه گرایی و مقابله جدی با چندجانبه گرایی است، اما خوشبختانه در این سیاست خود کاملا منزوی و تنها مانده و جامعه بین المللی، در کنار ایران اقدامات یکجانبه این کشور را به چالش جدی کشانده است.

ایران و هلند روابط مردمی و کنسولی خود را گسترش می دهند

چهارمین نشست مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و هلند به ریاست علی چگنی مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان و جی وی بیوجن مدیرکل کنسولی و سیاستهای روادیدی وزارت امور خارجه هلند در شهر لاهه برگزار شد.

در این نشست که با حضور  علیرضا جهانگیری سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند و پاپ ورنر سفیر جدید هلند در کشورمان برگزار شد، طرفین ضمن ابراز رضایت از پیشرفت‌های حاصله در روابط دوجانبه بخصوص در زمینه های کنسولی، بر لزوم تقویت و تداوم توافقات نشستهای قبلی کنسولی و ارتقای همکاریهای کنسولی فی مابین و تسهیل و گسترش ارتباطات مردمی میان دو کشور با نگاه به آینده تاکید کردند.

در این نشست طرفین در خصوص افزایش همکاریهای کنسولی و مهاجرتی دو جانبه، همکاری های قضائی، تسهیلات روادیدی برای تجار، سرمایه گذاران و نخبگان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اطلاع رسانی در مورد وضعیت اتباع دو کشور در کشور مقابل مذاکره و به توافق رسیدند.

ایران بیانیه ۱۱ ماده ای سازمان همکاری اسلامی را محکوم کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد مفاد بیانیه ۱۱ ماده ای نشست نمایندگان دائم سازمان همکاری اسلامی در جده، اتهامات وارده به کشورمان را شدیدا محکوم کرد. 

بهرام قاسمی اظهار داشت: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم صدور ویزا از سوی عربستان سعودی امکان حضور در نشست های سازمان همکاری اسلامی در جده را ندارند و لذا اینگونه بیانیه ها با اعمال فشار عربستان سعودی و به صورتی غیرمنصفانه و یکجانبه تهیه و منتشر می شود.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: کشورهای متجاوز به یمن که مسئول بحران انسانی بیش از چند ساله و کشتار روزانه مردم بی دفاع یمنی با پیشرفته ترین خریدهای نظامی و ویرانی زیرساخت های این کشور هستند، برای سرپوش گذاشتن به جنایات خود و انحراف افکار عمومی منطقه و جهان، دست به صدور اینگونه بیانیه های بی ارزش و سوء استفاده از نهادها و سازوکارهای منطقه ای و بین المللی می زنند.

گسترش همکاری‌های ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم

غلامحسین دهقانی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران در ملاقات با «الگ سیرومولوتوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در ‌امور مبارزه با تروریسم، همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور را در این‌ خصوص مورد بررسی و تبادل نظر قرار داد. 

در این‌ دور از رایزنی‌ها که‌ در مسکو برگزار شد، همکاری‌ها و تعاملات دو کشور در خصوص مبارزه با گروه‌های تروریستی به ‌ویژه داعش در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

دهقانی با اشاره به علل ریشه‌ای تروریسم‌ و ‌افراط گرایی در منطقه، بر لزوم هماهنگی دو دولت برای مقابله جدی و عملیاتی با تروریسم‌ در منطقه و تقویت همکاری‌ها تاکید کرد.

سیرومولوتوف با اشاره به عزم فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم، خواستار تقویت و ارتقای مناسبات دو کشور برای پیشگیری از حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی در دیگر کشورهای منطقه شد.

ترسیم نقشه راه تجارت ۳۰میلیارد دلاری ایران وترکیه توسط روسای جمهور

«محمود واعظی» فرستاده ویژه رییس جمهور به ترکیه، امروز با مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه این کشور ملاقات و مسائل مورد علاقه دو کشور در عرصه های مختلف دو جانبه به ویژه اقتصادی و منطقه ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

 در این دیدار چاووش اوغلو ضمن مثبت ارزیابی کردن فرصت انجام  این سفر برای گفت و گو پیرامون توسعه هر چه بیشترهمکاری ها تاکید کرد: تحریم ها و فشارهای متوجه ایران را درست و قابل قبول نمی دانیم  و آن را در هر فرصتی در ملاقات های دوجانبه و عمومی بیان می کنیم و توضیح می دهیم که این اقدامات چقدر صلح را در منطقه مورد تهدید قرار می دهد. 

شرکت‌های ترکیه‌ای علاقمند به تجارت و سرمایه گذاری در ایران هستند

همچنین فرستاده ویژه رئیس جمهور به ترکیه که برای ابلاغ پیام روحانی به رئیس جمهور ترکیه در آنکارا به سر می برد در ادامه دیدارهای خود با مقامات ترکیه با رخسار پیکچین، وزیر تجارت ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

 واعظی در این دیدار با اشاره به اراده روسای جمهور دو کشور برای افزایش همکاری های تجاری اقتصادی بین دو کشور و رسیدن به نقطه هدف گذاری شده گفت: نقش بخش های خصوصی دو کشور در تحقق این هدف بسیار مهم است و باید آنها را به فعالیت بیشتر تشویق کرد. 

وی افزود: ایران به سهم خود آماده است تا تسهیلات لازم را برای توسعه همکاری های دو کشور فراهم آورد.

واعظی تسریع در معرفی رئیس ترکیه ای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را عامل موثری در پیشبرد همکاری ها دانست.

وزیر تجارت ترکیه نیز در این ملاقات با تاکید بر اهمیت گسترش روابط بخش خصوصی دو کشور گفت: شرکت های ترکیه ای علاقه مند به تجارت و سرمایه گذاری در ایران هستند.

پیام کتبی روحانی تسلیم رئیس‌جمهور ترکیه شد

رئیس دفتر رئیس جمهور در این دیدار درباره آخرین تحولات مربوط به برجام، آغاز تحریم های جدید آمریکا و مواضع کشورمان در این موارد با اردوغان گفتگو کرده و بر عزم کشورمان بر مقاومت تا پشیمان کردن آمریکا از اقدام خود تاکید کرد.

رئیس جمهور ترکیه نیز با اظهار خرسندی از دریافت پیام رئیس جمهور ایران، مجددا بر اراده ترکیه مبنی بر ادامه همکاریها با ایران تاکید کرده و در خصوص راهکارهای مربوط به چگونگی توسعه هرچه بیشتر مناسبات میان دو کشور تاکید کرد.

رجب طیب اردوغان در ادامه اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک با روحانی ملاقات کند.

منبع : خبرگزاری مهر