کد مطلب: 118105
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۲۰
سیاست خارجی در هفته ای که گذشت شاهد اخبار و تحولات بسیاری بود از جمله آن می توان به اظهارنظر ظریف که گفت مطرح کردن مذاکره مجدد از سوی آمریکایی ها کاملاً تبلیغاتی است، اشاره کرد.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری مهر، گروه سیاست_محمد مهدی ملکی: این هفته هم در حوزه سیاست خارجی تحولات بسیاری را شاهد بودیم و اتفاقات مختلفی حادث شد که هر یک از آنها اجزای یک کل واحد هستند که می توانند در کنار هم مجموعه اقدامات دستگاه دیپلماسی را تشکیل دهند و نقطه اشتراک آنها هم حرکت به سمت تامین حداکثر منافع ملی است.

«فقدان تفکر اقتصادی»؛ مهمترین چالش پیشبرد دیپلماسی اقتصادی​

«شعیب بهمن» کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد پیشبرد سیاست اقتصاد مقاومتی در قالب دیپلماسی اقتصادی از سوی وزارت امور خارجه اظهار داشت:  نکته مهمی که اینجا باید مدنظر قرار بگیرد، این است که وزارت امور خارجه صرفا تسهیل‌گر توسعه روابط خارجی در حوزه بخش های دولتی نیست، بلکه این کار را می تواند برای بخش خصوصی هم انجام دهد. به طور مثال در مسائل و مشکلات تعرفه ای، مالی و بانکی، صدور روادید و تبادلات بانکی دو طرف که وجود دارد بخش خصوصی قطعا نمی تواند این مسائل را با طرف های خارجی مذاکره داشته باشد. بنابراین این وظیفه بر عهده وزارت خارجه است تا با توجه به امکانات و ظرفیت هایی که در اختیار دارد، بتواند مشکلات بخش خصوصی را جهت تعامل بهتر با طرف های خارجی حل و فصل کند.

وی افزود: پیش روی اجرای دیپلماسی اقتصادی، چالش ها و مشکلاتی هم وجود دارد و بخش مهمی از این مشکلات هم به تحریم هایی باز می‌گردد که در شرایط فعلی، آمریکایی ها می خواهند به صورت یک جانبه علیه ایران وضع کنند که طبیعی است با وضع این تحریم ها، محدودیت‌هایی در حوزه روابط خارجی به خصوص روابط اقتصادی ما با کشورهای مختلف ایجاد می شود.

بهمن گفت: در کنار این مسئله، موضوع مهمتر، چالشی است که در داخل وجود دارد و آن اینکه اساسا تفکر اقتصادی در حوزه سیاست خارجی ایران بسیار کمرنگ است و نهادهایی که باید این موضوع را پیش ببرند، بیشتر درگیر امورات سیاسی هستند.

چین به همکاری های خود با ایران ادامه می دهد

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و «وانگ یی» وزیر خارجه چین در تماسی تلفنی در خصوص مناسبات دو جانبه رایزنی کردند.

بر این اساس وانگ یی با تاکید بر این که پکن برای روابط خود با تهران اهمیت ویژه ای قائل است از عزم کشورش برای گسترش مناسبات دو جانبه با ایران خبر داد.

ایران با دو مساله «خط مبدا» و «تقسیم خزر» مخالف بود

«ابراهیم رحیم پور» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کنوانسیون حقوقی دریای خزر که در نشست سران پنچ کشور ساحلی در قزاقستان به امضای روسای‌جمهور آن کشورها از جمله ایران رسید، اظهارداشت: درباره حواشی به وجود آمده در خصوص کنوانسیون امضا شده دریای خزر می توانم بگویم که یکی از ایرادات واضح در این موضوع ضعف اطلاع رسانی و اجرای دیپلماسی عمومی توسط دولت و وزارت امور خارجه بود.  

وی گفت: اظهارات اشتباه برخی کارشناسان درباره این کنوانسیون در روزهای اخیر ناشی از کم اطلاعی است، آنها یکسری اطلاعات قدیمی در این خصوص دارند که بر اساس آن موضع گیری هایی انجام داده اند که البته ناردست است؛  به هر حال ما باید اطلاع رسانی قوی تری انجام می دادیم تا دوستان نظراتشان مبتنی بر واقعیات باشد.

رحیم پور ادامه داد: ۲۱ سال است که این کار پخته شده و بررسی های لازم روی آن صورت گرفته تا به مرحله امضا برسد، از طرفی هم آقای رئیس جمهور آن را چند ماهی متوقف نگهداشت تا در شواری عالی امنیت ملی در داخل روی آن به اجماعی برسیم و بعد در نشست اخیر کنوانسیون را امضا کرد.  

ایران با ملت هند بدلیل جان باختن صدها نفر در حادثه سیل همدردی کرد

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز تاسف از وقوع سیل بر اثر باران‌های موسمی در هند که صدها کشته و مفقود برجای گذاشت، با دولت و مردم هند و خانواده های مصیبت زده ابراز همدردی کرد.

ظریف درگذشت نخست وزیر اسبق هند را تسلیت گفت

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به همتای هندی خود، درگذشت «آتال بیهاری واجپائی» نخست وزیر اسبق آن کشور را تسلیت گفت.

 «کوفی عنان» قهرمان صلح، عدالت و حاکمیت قانون است

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در پیامی توئیتری با ابراز تاسف عمیق از درگذشت دوست دیرینه خود کوفی عنان دبیرکل اسبق سازمان ملل متحد، از وی به عنوان رهبری بی نظیر و قهرمان صلح، عدالت و حاکمیت قانون یاد کرد.

کمال خرازی درگذشت «کوفی عنان» را تسلیت گفت

 سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پیامی، درگذشت کوفی عنان دبیرکل اسبق سازمان ملل متحد را تسلیت گفت.

اوپک با حفظ استقلال تلاش کند سازمانی غیرسیاسی بماند

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین، با محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در مقر این سازمان ملاقات و گفتگو کرد. در این دیدار، طرفین درخصوص همکاری های فیمابین و همچنین آخرین وضعیت بازار نفت به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان نیز در این دیدار متقابلا بر اهمیت اوپک و نقش ایران در این سازمان تاکید و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران اصلی سازمان، همواره نقش مهم و اثرگذاری را در جهت همگرائی میان اعضا برای رسیدن به اهداف اصولی این سازمان ایفا کرده است.

وی افزود: در وضعیت پرتلاطم فعلی در روابط بین الملل و بازار انرژی، مهم است که این سازمان با حفظ میراث و سرمایه گرانقدر خود که همانا استقلال و حرفه ای گری است، تلاش کند تا همچنان سازمانی غیر سیاسی بماند و اجازه ندهد برخی معدود کشورهای عضو با سوء استفاده از اوپک، به دنبال تحقق اغراض و ملاحظات سیاسی باشند.

ولایتی درگذشت کوفی عنان را تسلیت گفت

ولایتی مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب، با انتشار تصاویری در فضای مجازی از آخرین دیدار خود با «کوفی عنان» دبیرکل اسبق سازمان ملل متحد در ایران درگذشت وی را تسلیت گفت.

ولایتی در این رابطه نوشت: «می توان او را سیاستمداری برجسته که تلاش می‌کرد با درک واقعی‌تر از شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی، جایگاه مناسب‌تری را برای سازمان ملل متحد ترسیم کند دانست، درگذشت او تاسف برانگیز بود.»

آمریکا در آرزوی تکرار سناریوی ۲۸ مرداد است

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به مناسبت سالروز کودتای ۲۸ مرداد نوشت: آمریکایی ها آروزی تکرار سناریو ۲۸ مرداد را دارند.

وی در این پیام آورده است: «۶۵ سال قبل در چنین روزی، آمریکا دولت منتخب مردمی مرحوم دکتر مصدق را سرنگون کرد، رژیم خودکامه را دوباره حاکم کرد و برای ۲۵ سال بعد مردم ایران را تحت استیلای خویش قرار داد. اکنون نیز "گروه اقدام" آن کشور از طریق فشار، دروغ پردازی و عوام فریبی آرزوی تکرار همان سناریو را در سر می پروراند؛ دوباره هرگز!»

صالحی در گذشت برادر علی شمخانی را تسلیت گفت

 علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران طی پیامی درگذشت مهندس هادی شمخانی، برادر امیر دریابان علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی را تسلیت گفت.

حامیان تروریست‌ها در افغانستان در نهایت ضرر خواهند کرد

«علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مراسم نود و نهمین سالروز استقلال افغانستان که در محل سفارت این کشور در تهران برگزار شد، اظهارداشت: مردم افغانستان شایسته صلح هستند،  زمانی که چهل سال پیش مهاجران افغانستان وارد ایران شدند، ما تمام تلاش خود را با توجه به ظرفیت موجود در کشور انجام دادیم تا به برادران و خواهران افغان خود کمک کنیم. 

وی با اشاره به تحصیل بیش از ۵۰۰ هزار دانش آموز در مدارس ایران و همچنین پذیرش دانشجویان افغانستان در دانشگاه‌های ایران خاطرنشان کرد:‌ این موارد خدمات ایران به مهاجران نیست، بلکه مسئولیتی است که ما نسبت به همسایه خود که دچار مشکل شده، داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: مردم و حکومت ایران تمام تلاش خود را در زمینه کمک به مهاجران افغانستان انجام دادند،  ما ۳ میلیون مهاجر افغانستانی داریم که در ایران زندگی کرده و برای زندگی خود در اینجا با تمام قوا تلاش می‌کنند و هیچگاه برای پول به کسی التماس نکرده‌اند و اگر مهاجران افغانستان در ایران نبودند ما برای انجام بسیاری از پروژه‌های عمرانی با مشکل مواجه می‌شدیم.

فراموش کردن دشمن بیرونی امری غیر عقلایی است

«عباس سلیمی نمین» کارشناس مسائل سیاسی بعدازظهر امروز در نشست «بررسی نقش آمریکا و انگلیس در از بین بردن انسجام ملی ایرانیان» به مناسبت سالروز کودتای ۲۸ مرداد، اظهارداشت: با مطالعه ای دقیق متوجه می شوید که نگاه درستی نسبت به امپریالیسم در کشور وجود نداشته است، لذا نوع شکل گیری نهضت نشان از عمق عوامل مختلفی دارد که هر کدام در جای خود نیاز به بحث مفصلی دارد.

این پژوهشگر تصریح کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی هم با به راه انداختن دعواهایی کاذب بین مذهبیون و ملیون نگذاشتند شناخت درستی از امپریالیسم و ابزارها و عوامل داخلی مرتبط با آنها داشته باشیم.

وی بیان کرد: فراموش کردن دشمن بیرونی و عدم شناخت ساختارهای آن امری است غیر عقلایی و سال هاست که بر ما و عملکرد ما این امر حکمفرماست. یعنی ما در واکاوی کودتای ۲۸ مرداد به طور نمونه، بیشتر به عوامل داخلی پرداختیم تا تاثیرات و عوامل خارجی و این درست نیست.

وزارت خارجه شایعه عضویت سفیر در حزب سیاسی را تکذیب کرد

 روابط عمومی وزارت امور خارجه اعلام کرد خبر منتشره در خصوص عضویت آقای محمد رضا نوری شاهرودی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان در یکی از احزاب سیاسی کشور صحت ندارد.

طبق ماده ۸۹ اساسنامه وزارت امور خارجه عضویت در احزاب، فرقه ها و دسته های سیاسی برای کارمندان وزارت امور خارجه ممنوع است.

نفوذ معنوی ایران در منطقه از دستاوردهای «دیپلماسی ایدئولوژیک» است

«حسن هانی‌زاده» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اهمیت توجه به دیپلماسی ایدئولوژیک و مصادیق آن که به تازگی از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب بر خلاف سایر انقلاب های جهان بنای ایدئولوژیکی داشته و قانون اساسی ایران هم بر این اساس شکل گرفته، بنابراین ایدئولوژی نقش تاثیرگذاری در ترسیم سیاست های کلان ایران در عرصه های بین المللی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر حوزه ها دارد. 

وی گفت: شاید در دنیا تنها نظامی که اساس تعالیم اسلامی را در تعاملات و مناسبات خود با دیگر کشورها در دستور کار داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران است و اتفاقا به همین دلیل که پایبند به ارزش های دینی و اسلامی هستیم، حوزه های مانور سیاسی‌مان در عرصه جهانی بسیار محدود است.

یک کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: از طرف دیگر ایران در عرصه های تعامل با مردم و در میان ملت های جهان از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است که البته نشان دهنده نفوذ معنوی ایران در منطقه و جهان است که به نوعی یکی از دستاوردهای دیپلماسی ایدئولوژیک هم به حساب می آید.

تیم مذاکره کننده برای رعایت خطوط قرمز رهبر انقلاب تلاش می‌کند

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود درباره گفتگوهای میان ایران و اروپا و خروج برخی شرکت های اروپایی از ایران پس از خروج آمریکا از برجام، اظهار داشت: در بحث روابط میان ایران و اروپا ما همچنان گفتگوها و همکاریهای خود را با طرف های اروپایی داریم و در خصوص پیشنهادات طرف اروپایی به ایران در قالب بسته پیشنهادی به دلیل زمان تعطیلات در کشورهای اروپایی، ارائه پیشنهادات با کندی پیش می رود که مورد رضایت ایران نیست و ما از این موضوع رضایت کامل را نداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما خواستار این هستیم که این کشورها با جدیت بیشتر به کار خود ادامه دهند اما در کل روند همکاری ها و ارائه پیشنهادات مثبت است.

وی یادآور شد: مکانیزم های فنی در خصوص گفتگوهای ایران با اروپا در بخش هایی مشخص شده و در بخش هایی هنوز به طور کامل روشن نیست و همان طور که گفتم این کندی روند ارائه پیشنهادات لازم از طرف اروپا به ایران مطبوع ما و مردم نخواهد بود و ما امیدواریم این موضوع هر چه سریعتر مشخص شده تا بتوانیم سیاست و برنامه های خود را در قبال آن تنظیم کنیم.

قاسمی پیرامون بیانات اخیر رهبر انقلاب در خصوص برجام تصریح کرد: من سعی می کنم در اظهارات و بیانات مقام معظم رهبری ورود نکنم ولی اینکه منظور ایشان در رابطه با خطوط قرمز چه بوده، بهتر است بیشتر دقت شود.

وی افزود: اما آنچه مشخص است تیم مذاکره کننده تلاش کرد کلیه خطوط ترسیم شده از طرف ایشان را انجام دهند و در نهایت اینکه فرمایشات ایشان دقیق و متین است.

وزیر امور خارجه درگذشت پدر همسر «امیرعبداللهیان» را تسلیت گفت

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی خطاب به حسین امیرعبداللهیان دستیار رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل درگذشت پدر همسر وی را تسلیت گفت.

پاسخ وزارت امور خارجه به برخی ابهامات درباره رژیم حقوقی خزر

وزارت امور خارجه کشورمان به برخی ابهامات حقوقی مطرح شده درباره رژیم حقوقی دریای خزر پاسخ داد.

موافقتنامه کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر که روز ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ به امضای سران پنج کشور ساحلی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان رسید، با واکنش بسیاری از سوی کارشناسان سیاسی و حقوقی همراه شد.

برخی حقوقدانان به استناد دو قرارداد ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ میلادی و مفاد موجود در آنها، اعتقاد به سهم ۵۰ درصدی ایران در دریای خزر داشته و ضمن اشاره به مندرجات قراردادهای مزبور بر تساوی کلیه حقوق دو کشور ایران و شوروی سابق تأکید کردند.

هیچ اقامت دائمی بعد از برجام به کسی داده نشده است

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در توضیح سوال نمایندگان از وی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: نمایندگان مباحثی درباره کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و موضوع حفظ منافع جمهوری اسلامی در این کنوانسیون مطرح کردند؛ متاسفانه مباحث دروغی در این خصوص شکل گرفته است.

ظریف با اشاره به شرایط کارکنان وزارت امور خارجه در نیویورک، گفت: این افراد اجازه ندارند از محدوده ۴۰ کیلومتری سازمان ملل متحد دورتر شوند، اعضای هیات آمریکا پیش از این پیشنهاد بررسی این موضوع را دادند اما ما تاکید کردیم که هیات ایرانی برای مذاکره پیرامون اینچنین مواردی به آمریکا نیامده است بلکه به آمریکا رفتیم تا درباره منافع ملت ایران بحث کنیم. البته از نمایندگانی که به طرح این مسئله پرداختند خواهش کردیم تا در صورت اطلاعات در این زمینه، آن را در اختیار وزارت امور خارجه قرار دهند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها به دنبال جنگ روانی هستند و در تلاشند تا در دنیا و ایران به این جنگ روانی دامن بزنند لذا ما باید با هوشیاری از این شرایط عبور کنیم، آمریکایی‌ها با قلدری در دنیا دست و پا می‌زنند و از همه امکانات خود برای جبران انزوای خود استفاده می‌کنند و حتما در این زمینه ناموفق خواهند بود. دولت از فشارهایی که بر مردم می‌آید خبر دارد و همه توان خود را به کار می‌گیرد تا بتوانیم فشارهای آمریکا را با کمترین هزینه خنثی کنیم.

وزیر امور خارجه ادامه داد: هیچ منفعتی در دنیا بدون هزینه به دست نمی‌آید، جمهوری اسلامی ایران برای اینکه نشان دهد، اجماع دروغین امنیتی علیه ایران توسط آمریکا و اسرائیل درست شد، هزینه کردند و برجام توانست فضای امنیتی دنیا علیه ایران را به فضای انزوا علیه قانون شکنان آمریکایی در دولت جدید تبدیل کند لذا اروپایی‌هایی هم برای اینکه منافع درازمدت خود را تضمین کنند باید آمادگی پرداخت این هزینه را داشته باشند. البته این تصمیماتشان وقت محدودی دارد.

دیدار سفیر و نماینده دائم شیلی در وین با غریب‌آبادی

 «گلوریا ناوارته پینتو» سفیر و نماینده دائم شیلی نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین، با کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران، در محل نمایندگی کشورمان  دیدار کرد.

در این ملاقات، طرفین درخصوص طیفی از موضوعات مختلف از جمله موضوعات مرتبط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای، استفاده صلح آمیز از فضا، مقابله با مواد مخدر و پروژه‌های همکاری در چارچوب سازمان توسعه صنعتی ملل متحد گفتگو و تمایل خود را برای ادامه مشورت ‌ها و همکاری‌ها ابراز کردند.

نمایندگان دائم ایران و سوئیس در وین با یکدیگر دیدار وگفتگو کردند

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین المللی در وین، با سفیر و نماینده دائم سوئیس در سازمان‌های بین المللی مستقر در وین، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، طرفین ضمن مرور مهم‌ترین مباحث دستورکار سازمان‌های مختلف بین‌المللی مستقر در وین، بر تداوم و ارتقای همکاری و گفتگو میان دو نمایندگی تاکید کردند.

انگلیس در کارگروه بازسازی آب سنگین اراک، جایگزین آمریکا شد

«علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی، اظهار داشت: انگلیس جایگزین آمریکا در کارگروه بهسازی آب سنگین اراک شد که ایران، آمریکا و چین در آن حضور داشتند.

وی با بیان اینکه تمامی امور هسته ای به خوبی پیش می رود و هیچ مشکلی وجود ندارد، افزود: علی‌رغم خروج آمریکا از برجام، هیچ مشکلی نه در بحث اکتشاف، نه در بحث تحقیق و توسعه و نه در بحث ساخت نیروگاه های جدید وجود ندارد و فعالیت هایی مانند تولید دارو و ساخت بیمارستان در حال پیگیری است.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بازگشت تحریم‌های یکجانبه آمریکا هیچ تأثیری بر فعالیت های هسته ای ایران نگذاشته است، تصریح کرد: بخش عمده ای از پروژه های ما یا خوداتکا هستند یا با کشوری مانند روسیه در حال انجام است که روس ها هم به خوبی به تعهدات‌شان عمل می‌کنند.

حجم مبادلات ایران و کنیا تا ۵۰۰ میلیون دلار قابل افزایش است

«هادی فرج وند» سفیر ایران در کنیا در گفتگو تفصیلی با مهر اظهارداشت: متاسفانه باورهای موجود در ایران در خصوص کشورهای آفریقایی با آنچه در حقیقت وجود دارد متفاوت است حتی این در مورد آفریقا و کنیایی ها هم صادق است و باور آنها در مورد ایران با واقعیت هایی که در جامعه ایران داریم متفاوت است. در حالی که اینطور نیست و اگر توجه کنید آفریقا بالاترین رشد اقتصادی را در جهان دارد و به سرعت هم در حال ترمیم خود است و در زمینه زیر ساخت ها و سایر موارد هم به شدت در حال کار هستند.  ​به نظر بنده ما هنوز نتوانستیم استراتژی مناسب و مشخصی را در رابطه با کار با قاره آفریقا تنظیم کنیم.  

فرج وند در مورد درآمدزایی کنیا از راه جذب گردشگر نیز گفت: کنیا کشوری گردشگر پذیر است و منابع حاصل از گردشگری از مهم ترین منابع درآمدی دولت کنیا به حساب می آید و سالانه پذیرای گردشگران زیادی هست. بر همین اساس کنیا بیشتر گردشگر پذیر است تا گردشگر فرست.

سفیر ایران در کنیا در مورد فرصت ایران برای جذب سرمایه داران کنیایی و ایجاد روابط تجاری با این کشور نیز گفت: بیشتر افرادی که از کنیا به ایران سفر می کنند که در سال حدود ۱۰۰۰ نفر می شوند، برای برقراری ارتباط تجاری با طرف های ایرانی به کشور ما سفر می کنند و تعدادی از آنها که برای گردشگری سفر می کنند در قالب گردشگری مذهبی این سفرها را انجام می دهند و بیشتر آنها از شیعیان مقیم کنیا هستند که به مقصد قم و مشهد سفر می کنند. 

دیپلماسی اقتصادی شرایط حضور ایران در بازسازی سوریه را فراهم کند

ـسید رضا صدرالحسینی» کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت حضور و مشارکت ایران در بازسازی سوریه پس از ایجاد ثبات و امنیت در آن کشور، اظهارداشت: قطعا مساله پیش روی سوریه مرحله بازسازی آن کشور است، هر چند که بازسازی از مدت ها قبل از مناطق دورتر از حضور تروریست ها آغاز شده است.

وی ادامه داد: بنابراین دیپلماسی اقتصادی ایران در مساله بازسازی سوریه باید فعال تر شود، شرکت های متعددی در ایران در بخش خصوصی هستند که می توانند برای آینده سوریه نقش آفرینی داشته باشند، چرا که با توجه به حضور هفت ساله تروریست ها و ویرانی های گسترده ای که برجای گذاشتند، می توانیم حضور خوب و گسترده ای را در آن کشور داشته باشیم.

صدرالحسینی با بیان اینکه در خصوص بازسازی سوریه زمینه های کاری بسیاری وجود دارد که شرایط آن را باید با اجرای دیپلماسی اقتصادی بوجود آوریم، گفت: به نظر می آید که ما باید نگاهی جدید را به دیپلماسی اقتصادی داشته باشیم و صرفا دیدمان متمرکز به اروپا نباشد، چرا که امروز در عراق و سوریه امکان حضور NGO های اقتصادی ایران کاملا فراهم است و پیشنهاد روشن و مشخص هم این است که دفاتر و مراکز مشترک اقتصادی باید در دو طرف فعال شوند و این نکته را هم مد نظر بگیریم که شرکت های بخش خصوصی ایران در قالب نهادهای اقتصادی، اتاق های بازرگانی و امثال اینها باید به دولت کمک کنند و دولت هم باید شرایط حضور مراکز صنعتی، تجاری و مدیریتی ایران را فراهم آورد. 

اتحادیه اروپا می تواند سیاست های ترامپ را تعدیل کند

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، در خصوص مواضع اروپا در قبال آمریکا و اینکه آیا فشار از جانب اتحادیه می‌تواند باعث تغییر رفتار ترامپ شود یا خیر؟ اظهار داشت: اگر وضعیت بین المللی و شرایط جهانی را مرور کنیم، در جهان به هم پیوسته و در حال گذار امروز اقدام هیچ کشوری نمی‌تواند بی تاثیر و تاثر باشد و رفتار همه کشورها در رفتار دیگران تاثیرگذار است.

وی افزود: به همین جهت آقای ترامپ به تنهایی نمی‌تواند هر آنچه را که باب طبع و سلیقه خود است را اعمال کند، زیرا وی با مجموعه‌ای از کشورهای جهان و با دیدگاه‌های متعدد روبرو است و همانگونه که شاهد هستیم پس از خروج آمریکا از برجام، سیاست‌های این کشور در انزوای بیشتری قرار گرفته است.

شرکت ایرانی جای خالی «بریتیش ایرویز» را پر کند

«حمید بعیدی نژاد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن طی مطلبی در توییتر خود، نوشت: «بریتیش ایرویز امروز اعلام کرد که بدلایل تجاری از اواخر سپتامبر پروازهای خود را به تهران ادامه نخواهد داد. این تصمیم با توجه به تقاضای مسافرین این خط مستقیم مایه تاسف است. امیدواریم ایران ایر با داشتن سه پرواز هفتگی مستقیم به لندن بتواند با استفاده از فرصت، جای خالی را پر کند.»

ایران با قدرت در کنار متحدین منطقه‌ای خود می‌ماند

«حسین امیرعبداللهیان» دستیار رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در توییتر خود نوشت :«سیاست شکست خورده جان بولتون در کاخ سفید دوام نخواهد آورد. ترامپ متزلزل و نتانیاهوی نامشروع کمتر از آنند که بخواهند در مورد سیاست های مثبت و سازنده منطقه ای جمهوری اسلامی ایران تعیین تکلیف کنند. ما با قدرت در کنار متحدین خود در منطقه می مانیم.»

۱۸میلیون یورو به بسته مقابله اروپا با تحریم آمریکا ربط ندارد

«بهرام قاسمی» در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص اخباری که پیرامون بودجه ای که امروز از سوی اتحادیه اروپا به ایران تخصیص داده شد اظهار داشت: کمیسیون اروپا روز پنجشنبه ۱۸ میلیون یورو برای اجرای پروژه های توسعه ای در ایران تخصیص داد که این میزان بخش اول از بودجه ۵۰ میلیون یورویی است که به همین منظور از سوی کمیسیون اروپا اختصاص داده شده است.

قاسمی در پایان تصریح کرد: این بودجه مربوط به همکاری های ایران با نهاد اتحادیه اروپایی است و ربطی به بسته اقتصادی مطرح شده اروپا که قرار است در چارچوب برجام و برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران ارائه شود، ندارد.

آخرین وضعیت پرونده شکایت ایران/ آمریکا بدنبال کارهای تبلیغاتی است

«محمدجواد ظریف» در توضیح شکایت ایران از آمریکا به دیوان بین المللی دادگستری لاهه به دلیل اعمال مجدد تحریم ها، گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم مجدد بر پایه قرارداد ١٩۵۵ از آمریکا شکایتی در بین المللی دادگستری لاهه کرده است.

وزیر امور خارجه، تصریح کرد: هرچند آمریکایی ها بعد از خروج از برجام موضوع مذاکره مجدد را مطرح کردند اما آمریکایی ها پیش از این نقض عهد کردند و ایران به موجب قرارداد ۱۹۵۵ اقدامات لازم را انجام داده است.

وی افزود: ما معتقدیم جمهوری اسلامی از موضع بسیار قوی برخوردار است البته آمریکایی ها ممکن است چنین موضوعاتی را در دیوان لاهه مبنی بر درخواست مذاکره مجدد مطرح کنند اما این حرکت کاملا تبلیغاتی است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه دیوان قطعا به تمامی جوانب پرونده ایران توجه دارد، گفت: ما معتقدیم دعوای مذکور کاملا حقوقی است و امیدواریم دیوان به نفع جمهوری اسلامی ایران رأی دهد.

منبع : خبرگزاری مهر