کد مطلب: 118247
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۴
دست مردم به کالاهای احتکار شده می‌رسد؛ این مطلبی بود که هفته گذشته روزنامه ایران اطلاع‌رسانی کرد. با پیگیری‌های صورت گرفته از سازمان تعزیرات حکومتی، روز گذشته کامیون‌ها برای جابه‌جایی کالاهای احتکار و اختفا شده در شورآباد تهران صف کشی کردند.
 
به گزارش ایران خبر،  
کالاهای احتکار شده که در کمتر از یک ماه کشف شدند و پرونده آنها به‌صورت ضرب‌الاجل از سوی سازمان تعزیرات حکومتی بررسی شد، به اتحادیه‌های تخصصی آن سپرده خواهد شد تا اتحادیه‌ها با نظارت سازمان‌های نظارتی آن کالاها را به دست مصرف‌کنندگان برسانند. البته تمام کالاهای احتکار شده با قیمت‌گذاری دولتی به دست مردم می‌رسد.
کالاهایی که در نوبت اول توزیع می‌شود
لوازم خانگی، کاغذ، برنج و نخ از جمله کالاهایی هستند که در نوبت اول عرضه آن صورت می‌گیرد. زمانی که دولت ارز 4200 تومانی به تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات نهایی پرداخت می‌کرد، از آنها خواسته بود که قیمت کالاهایشان افزایش پیدا نکند و در عرضه محصولات مانند گذشته عمل کنند. اما با افزایش قیمت ارز، رویه تولیدکنندگان و واردکنندگان تغییر کرد. به مرور زمان مردم شاهد کاهش عرضه لوازم خانگی، برنج و... در بازار بودند و از طرفی افزایش قیمت به‌صورت ساعتی در بخش‌های مختلف اتفاق می‌افتاد. دو هفته پیش بود که گلایه‌ها نسبت به عدم عرضه کالا به اوج خود رسید. از این‌رو وزیر صنعت، معدن و تجارت برای آنکه به این وضعیت نابسامان پایان دهد، ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کالا را تشکیل داد. بعد از آن روزانه گشت‌های مشترک سازمان صنعت، تعزیرات و حمایت به مناطقی رفتند که از قدیم محل انبار کالا بوده است. بر این اساس گشت‌های نظارتی مکلف شدند، وضعیت 21 قلم کالا را بررسی کنند. در 21 قلم کالا می‌توان به کالاهای اساسی، خودروهای سواری، لاستیک، انواع لوازم خانگی و ساختمانی چون سیمان، فولاد و... اشاره کرد. در مدت خیلی کوتاه انبارهای مختلف بخصوص در شورآباد و کهریزک مورد بررسی قرار گرفت و در پی آن تخلف‌های متعددی که نشان از احتکار و اختفای کالا بود، کشف شد. حال پس از بررسی‌های مختلف و ادله‌ای که صاحبان کالا به سازمان تعزیرات حکومتی ارائه کردند، بخش قابل توجهی از کالاها برچسب احتکار و اختفا خورده است و صاحب آن کالا ضمن پرداخت جریمه باید کالاها را با قیمت‌گذاری دولتی عرضه کند.
توزیع کالاهای احتکاری توسط اتحادیه‌ها
محمد علی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت‌و‌گو با«ایران» درباره توزیع کالاهای احتکار شده در بازار گفت: طی جلساتی که با سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه‌ها داشتیم، قرار شد توزیع کالاهای احتکار و اختفا شده از طریق اتحادیه‌ها صورت گیرد. توزیع این کالا‌ها با نظارت سازمان‌های نظارتی خواهد بود و سازمان صنعت، معدن و تجارت هم به‌صورت جدی وضعیت عرضه این کالاها را در بازار رصد خواهد کرد. وی افزود: طبق قانون، صاحب کالا باید کالاهای کشف شده را با قیمت‌گذاری که از سوی دولت (بر مبنای ارز دریافتی) صورت می‌گیرد، عرضه کند. از این‌رو صاحب کالا با کسر جریمه‌ای که به پرداخت آن محکوم شده است می‌تواند مابقی پول را به حساب خود واریز کند. بدین جهت اولین سری از کالاهای احتکار شده، قرار است در هفته جاری در شهرری توزیع شود و در مرحله بعد کالاها در تهران توزیع
می‌شود. اسفنانی اذعان داشت: با حضور اتحادیه‌ها و نظارت، سازمان‌های نظارتی نحوه عرضه کالا به مردم بدرستی دنبال خواهد شد و مردم در کالاهایی چون لوازم خانگی، کاغذ، برنج و نخ با کمبودی در بازار روبه‌رو نخواهند شد. وی تأکید کرد: در اولین مرحله توزیع کالاهای کشف شده نخ 950 تن، برنج 3600 تن، کاغذ 450 تن و لوازم خانگی حداقل 3 هزار دستگاه (در زمان تنظیم گزارش شمارش لوازم خانگی کشف شده به اتمام نرسیده بود) است.
کشف 50 هزار دستگاه لوازم خانگی از یک انبار
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: کالاهایی که در هفته جاری توزیع می‌شود در گشت‌های مشترک با سازمان‌های نظارتی کشف شده است. لذا روز گذشته کالاهای یاد شده، با حضور نمایندگان و مسئولان اتحادیه‌ها چون اتحادیه لوازم خانگی، بنکداران مواد غذایی، نخ و کاغذ در کامیون‌ها بارگیری شد تا نسبت به عرضه آن به مردم اقدام‌های قانونی صورت گیرد. تمام این کالاها به دست مصرف‌کننده واقعی خواهد رسید و هیچ ابهام و شبهه‌ای در این خصوص وجود ندارد.
وی همچنین از کشف انباری که 50 هزار دستگاه لوازم خانگی در آن احتکار شده بود خبر داد و گفت: پرونده این موضوع در حال بررسی است.با طی شدن مراحل قانونی وضعیت 50 هزار دستگاه لوازم خانگی مشخص خواهد شد. اما تمام بخش‌ها باید بدانند که هیچ احتکار و اختفایی دوام نخواهد آورد و بازرسین سازمان تعزیرات آن را کشف خواهند کرد. طرح تشدید مبارزه با اختفا و احتکار کالا ادامه خواهد داشت.
بزودی کمبود کالا برطرف می‌شود
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران هم در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار داشت: هنوز سازوکار عرضه از سوی اتحادیه‌ها مشخص نیست اما جلساتی برگزار خواهد شد که نحوه توزیع آن به مردم شفاف و روشن شود. طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، این کالاها در فروشگاه‌های منتخب و تعاونی‌ها عرضه خواهد شد. فروشگاه‌هایی که امکان نظارت بر فعالیت آنها وجود دارد و هیچکس دیگر امکان اختفا و احتکار آن را ندارد. با توزیع لوازم خانگی چون یخچال ساید بای ساید، لباسشویی و جاروبرقی دیگر مردم با  این جمله «که کالا نداریم» از سوی نمایندگی‌ها و فروشگاه‌ها مواجه نخواهند شد و می‌توانند با قیمت مناسب کالاهای مورد نظر خود را خریداری کنند.
منبع : ایران آنلاین