کد مطلب: 118417
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۷
رئیس سازمان آموزش استثنایی کشور، گفت: سال گذشته ۱۰۰ نفر از کودکان کم توان ذهنی در روستاها، در مدارس عادی تحصیل کرده اند چرا که اولویت اول ما، سند تحول بنیادین است.
 

به گزارش ایران خبر، مجید قدمی در نشست خبری صبح چهارشنبه که در حاشیه نمایشگاه دستاوردها و عملکرد یک ساله وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهارداشت: درباره طرح سنجش سلامت نوآموزان در ابتدا باید بگویم که ما هم نوآموزان ۵ و ۶ سال تمام را در این طرح تحت پوشش قرار می دهیم اما از نظر قانونی ابزاری که والدین را موظف کنیم نوآموزان ۵ سال تمام را برای طرح سنجش بیاورند، نداریم اما این راباید بدانیم که هرچه شناسایی دانش آموزان با نیازهای خاص زودتر شناسایی شوند ما می توانیم مداخلات بهتری داشته باشیم. به طور مثال کودکان اوتیسم قبل از سه سالگی هم قابل شناسایی هستند و ما می توانیم باشناسایی زودتر کودکان با نیازهای خاص از ضربه های وارد شده به آنها قبل از ورود به مدارس جلوگیری کنیم.

وی افزود: عزیزان نابینا و ناشنوا و با مشکلات جسمی حرکتی بیش از ۹۰ درصدشان به مدارسان عادی فرستاده می شوند هرچند ما این موضوع را اجبار نکرده ایم و بسیاری از خانواده ها مایل هستند در مدارس خاص، فرزندانشان تحصیل کنند اما اگر این دانش آموزان به مدارس عادی ارجاع شوند ما به عنوان پشتیبان حامی آنها هستیم.

قدمی با اشاره به اینکه بچه های آسیب دیده ذهنی بیشترین آمار پذیرش در مدارس استثنایی را دارند، خاطرنشان کرد: از ۷۵ هزار نفری که در مدارس خاص تحصیل می کنند، ۵۵ هزار نفر از آنها کودکان با آسیب ذهنی هستند و در مرتبه بعدی کودکان دو معلولیتی. در مدارس خاص همه موارد تحصیل به صورت خاص برنامه ریزی می شود اما رویکرد آموزشی نوین می گوید که مدارس خاص نمی توانند فرد را برای زندگی در جامعه آماده کنند و حتی کودکان آسیب دیده ذهنی نیز در نظام های آموزشی پیشرفته در کنار کودکان عادی و معلمان عادی که از توان تخصصی هم برخوردار هستند، آموزش می بینند.

رئیس سازمان آموزش استثنایی کشور با اشاره به اینکه ما سال گذشته در روستاها وارد این فضا شده ایم که کودکان کم توان ذهنی را در کنار دانش آموزان عادی به مدرسه بفرستیم، گفت: سال گذشته ۱۰۰ نفر از کودکان کم توان ذهنی در روستاها، در مدارس عادی تحصیل کرده اند چرا که اولویت اول سازمان که مبتنی بر سند تحول بنیادین است توسعه آموزش فراگیر است. البته ما نمی توانیم در کوتاه مدت ۴۰۰ هزار معلم مدرسه عادی را به گونه ای آموزش دهیم که بتوانند همزمان به کودکان عادی و کودکان با نیازهای ویژه آموزش دهند. ضمن اینکه در کلاس هایی با وجود ۳۵ تا ۴۰ هزار دانش آموز نیز عملا چنین چیزی امکانپذیر نیست.

قدمی در ادامه درباره آماده سازی کتاب های کودکان استثنایی بیان کرد: تمام کتاب های درسی دانش آموزان چاپ شده و بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد آنها به مدارس ارسال شده است فقط در پایه های جدید در حوزه نابینایان کتابها در مرحله نهایی شدن است. کتاب های کودکان آسیب دیده ذهنی را خودمان تألیف می کنیم و تبدیل کتابها به خط بریل برای نابینایان را خودمان انجام می دهیم. ناشنوایان نیز از کتابهای عادی استفاده می کنند.

وی همچنین در ادامه اظهار داشت: در بخش خدمات حمایتی در سه سال گذشته، ما ۱۶ هزار خدمات را ارائه کرده ایم که بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان می شود. این خدمات شامل خرید سمعک، عینک، ویلچرو ارائه خدماتی مانند کاشت حلزون، خدمات دندانپزشکی، جراحی و غیره است. امسال پیش بینی ما سه میلیارد تومان بودجه در این زمینه است که البته شرایط اقتصادی کشور را همه می دانیم اما سعی می کنیم کل این مبلغ تأمین شود.

قدمی در ادامه درباره برگزاری آزمون تست ریون برای ورودی پایه هفتم سمپاد گفت: این حوزه ای است که باید رئیس مرکز استعدادهای درخشان به آن پاسخ دهد و سازمان استثنایی کشور در طراحی این آزمون هوش مسئولیتی نداشت بلکه یک گروهی زیر نظر دکتر عمادی مسئول انتخاب آزمون شدند و بنده هم یکی از آن اعضاء بودم. این را هم بگویم که تست های هوش همگی در بازار وجود دارد و تست درست کردن هم به راحتی امکانپذیر نیست. تنها تست گروهی معتبر به زبان فارسی تست ریون است و پایایی و روایی بالایی دارد. خانه روان شناسان و مشاوران نیز آن را تأیید کرده است.

رئیس سازمان مدارس استثنایی کشور یادآور شد: بحث جهش  تحصیلی را سازمان استثنایی کشور انجام می دهد که سال گذشته ۹ هزار و ۵۹۱ درخواست جهش داشته ایم.

وی درباره دیرآموزان نیز بیان کرد: سال گذشته براساس آماری که به دست ما رسید نزدیک به ۶۸ هزار نفر دیرآموز شناسایی شد. اینها کسانی هستند که توان ذهنی آنها ۱۵ نمره کمتر از استاندارد است اما مشخصات تیپیک خاصی برای شناسایی قبل از ورود به مدرسه ندارند.

قدمی همچنین درباره آمار مراجعه امسال نوآموزان به پایگاه های سنجش سلامت گفت: هنوز یک ماه فرصت باقی است اما تاکنون یک میلیون نفر به این پایگاه ها مراجعه کرده اند که ۳ هزار و ۲۰۰ نفر به مدارس استثنایی ارجاع شده اند.

رئیس سازمان مدارس استثنایی کشور از آمار قبولی ۳۰۰ نفری سال گذشته کودکان استثنایی در دانشگاه های کشور خبر داد و افزود: بیشتر این ۳۰۰ نفر شامل کسانی بودند که در آموزش فراگیر حضور داشتند.

وی در پایان در خصوص دو سئوال پویش فرزندت کجاست و اینکه آیا وی مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان می شود، خاطرنشان کرد: یک فرزند من ازدواج کرده و در کشور کانادا مشغول به تحصیل است و بابت تحصیلش ریالی پرداخت نمی شود، زیرا بورسیه است. یک فرزند دخترم دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی است و پسرم نیز مهندس صنایع است و در ایران زندگی می کند. بنده نیز مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان نمی شوم، زیرا عضو هیئت علمی دانشگاه هستم.

منبع : خبرگزاری مهر