کد مطلب: 118480
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۰
بهره‌برداری ۳۶۵ طرح ملی با تسهیلات صندوق کارآفرینی امید، اختلاف ۱۶ میلیون تومانی درآمد خانوارهای شهری و روستایی، ثبت نام وام پنج میلیون تومانی بازنشستگان کشوری و ‌ایجاد ۲۵۳ شرکت تعاونی در مردادماه از مهمترین خبرهای این هفته حوزه کار و تعاون، به‌شمار می‌رود.
 

به گزارش ایران خبر، هفته‌ای که گذشت با آغاز هفته دولت همراه شد و افتتاح بسیاری از پروژه‌های ملی و استانی را رقم زد. از جمله این پروژه‌ها، افتتاح ۳۶۵ طرح ملی با استفاده از اعتبارات صندوق کارآفرینی امید بود. آنطور که اصغر نوراله‌زاده - مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید - گفته این پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر ۹۲ میلیارد تومان از محل منابع صندوق به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: عملیات اجرایی ۳۹ طرح هم از هفته دولت آغاز شده که پرداخت تسهیلات آن‌ها از این هفته دنبال می‌شود.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در ادامه به اجرای طرح اشتغال روستایی اشاره کرد و گفت: ظرفیت کسب‌وکارها در روستاها با اجرای این طرح به خوبی در حال شکل‌گیری است. البته تخصیص منابع به تنهایی کافی نیست و باید توانمندسازی روستاییان و اتصال آن‌ها به شبکه بازار را هم مورد توجه قرار بدهیم و امکان اتصال محصولات افرادی که شناسایی و آموزش داده می‌شوند، فراهم کنیم.

به اعتقاد وی، سیاستگذاری دولت در این زمینه موفق بوده و هدف‌گذاری توسعه کسب و کار روستایی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی محقق شده است.

همچنین در هفته‌ای که گذشت مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از ثبت نام اینترنتی بازنشستگان برای وام ۵۰۰۰۰۰۰ تومانی خبر داد.

آنطور که جمشید تقی‌زاده گفته اعتبار تسهیلات وام ضروری بازنشستگان صندوق بازنشستگی ۲۰۰۰ میلیارد تومان است و این وام به مبلغ ۵ میلیون تومان از سوی بانک صادرات به ۴۰۰ هزار بازنشسته کشوری اعطا می‌شود.

وی افزود: این تسهیلات قرض‌الحسنه و با کارمزد سالانه ۴ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه است که پس از دریافت وام از حقوق وام گیرنده کسر می‌شود. همچنین مبلغ وام تنها به حساب بانک صادرات متقاضی که در سیستم احکام درج شده و از آن حقوق می‌گیرد واریز خواهد شد.

ثبت نام اینترنتی وام ضروری بازنشستگان کشوری از روز پنجشنبه اول شهریورماه آغاز شده و تا ۳۱ شهریور ۹۷ به مدت یک ماه صرفا در سایت صندوق بازنشستگی کشوری به نشانی cspf.ir ادامه خواهد داشت.

اختلاف ۱۶ میلیون تومانی درآمد خانوارهای شهری و روستایی خبری بود که از سوی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شد.   

به گفته انوشیروان محسنی بندپی، متوسط درآمد خانوار شهری براساس گزارش مرکز آمار ایران، ۳۶ میلیون تومان در سال و متوسط درآمد خانوار روستایی ۲۰ میلیون تومان است که نشان می‌دهد فاصله عمیقی ایجاد شده و  مهاجرت روستاییان به شهرها را به دنبال داشته است.           

رویداد دیگر این هفته، برگزاری جلسه شورای عالی اشتغال بود که با دستور کار طرح اشتغال روستایی در محل وزارت کار برگزار شد.

سرپرست وزارت کار در این نشست تاکید کرد که اگر زمینه اشتغال در روستاها را فراهم کنیم، حاشیه‌نشینی کاهش می‌یابد و بردن منابع به سمت اشتغال روستایی منجر به تولید اشتغال می‌شود.

وی افزود: تاکید رییس جمهور این است که تسهیلات اشتغال روستایی به‌طور دقیق رصد شود تا به اشتغال موقتی و ناپایدار منجر نشود.

عیسی منصوری - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار - نیز در این نشست از پرداخت ۵۰ درصد منابع اشتغال روستایی خبر داد و گفت: از رییس جمهور درخواست کردیم تا مرحله دوم تخصیص منابع با سرعت بیش‌تری آغاز و از طرف سازمان برنامه و بودجه به بخش‌های مربوطه ابلاغ شود.

به گفته معاون وزیر کار تاکنون ۵۲۰۰ میلیارد تومان از منابع و تسهیلات اشتغال روستایی مصوب و پرداخت شده است. ایجاد رشته‌های جدید متناسب با نیازهای بازار کار در حوزه مشاغل خانگی از دیگر خبرهای این هفته، ایجاد رشته‌های جدید متناسب با نیاز بازار کار بود که از سوی رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی اعلام شد.

مهناز امامدادی می‌گوید: در سال‌های اخیر حضور و مشارکت متقاضیان مرد در فعالیت‌های خانگی افزایش یافته و این امر موجب خروج نگاه جنسیتی به حوزه مشاغل خانگی شده است.

به گفته وی با توجه به ورود و افزایش فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این حوزه، ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی به ایجاد رشته‌های جدید متناسب با نیازهای بازار کار اقدام کرده است.

او می‌گوید: گام اول در شروع فعالیت خانگی، ارزیابی و بررسی توانمندی‌های افراد است و در کنار این امر، ارزیابی دقیق مزیت‌های نسبی و رقابت منطقه‌ای و نیازهای بازار برای توسعه و رشد مشاغل خانگی حائز اهمیت است.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ثبت و تشکیل ۲۵۳ شرکت تعاونی در کشور در مرداد سال جاری خبر داد.

بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سامانه جامع آمارهای ثبتی تعاون در مردادماه امسال، تعداد ۲۵۳ شرکت تعاونی تشکیل و ثبت شده که وضعیت فعالیت آن‌ها در حال بهره‌برداری یا در دست اجراست.

بررسی توزیع جغرافیایی این تعاونی‌ها نشان می‌دهد که بیش‌ترین تعداد تعاونی تشکیل و ثبت شده مربوط به خراسان رضوی و بیش‌ترین اعضای تعاونی مربوط به گرایش "کشاورزی" و "صنعت" بوده است.

منبع : خبرگزاری ايسنا