کد مطلب: 118680
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۲۱
این روزها مصرف غلات بدون سبوس و تصفیه شده مانند نانهای سفید به یک عادت غذایی در بین ما تبدیل شده، اما متخصصان و محققان معتقدند حذف کامل سبوس از سبد غذایی خانوادهها میتواند آنها را در معرض بسیاری از بیماریها قرار دهد.
به گزارش ایران خبر، دکتر غلامرضا کرد افشاری با تأکید براینکه غلات منبعی غنی از فیبر و ویتامینهای گروه B محسوب میشوند به « ایران» میگوید: حذف سبوس از غلات و مصرف غلات تصفیه شده و بدون سبوس، با کاهش فیبر و این ویتامینها، خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین بالا رفتن چربی و قند خون را افزایش میدهد.
این متخصص طب سنتی توصیه میکند: بهتر است به جای آرد و برنج سفید از آرد گندم، جو و برنج سبوس دار استفاده شود. همان طور که میتوان به جای برنج سفید و آبکشی شده از کته با شوید یا همان شوید پلو یا زعفران و زیره استفاده کرد.
وی در ادامه به استفاده از زاج در برخی از رستورانها و مراکز تهیه و توزیع غذا اشاره میکند و میگوید: در برخی از رستورانها و مراکز تهیه و توزیع غذا در تهیه برنج سفید از زاج استفاده میکنند تا برنج قد بکشد و شفاف و خوشرنگ شود، در حالی که زاج موجب شکنندگی عروق و بیماریهای قلبی عروقی میشود.