کد مطلب: 119050
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۶
مسعود تجریشی معاون سازمان محیط زیست گفت: با توجه به اقلیم منطقه ای که در آن هستیم و تغییرات بارشی که صورت گرفته و با توجه به الگوی مصرف مان گرد و غبار فعلا همراه ما هواهد بود
 

به گزارش ایران خبر، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری مرتبط با موضوع گرد و غبار گفت: با توجه به اقلیمی که در آن هستیم فعلا با پدیده گرد و خاک رو به رو خواهیم بود و این پدیده تا مدت ها با ما خواهد بود.

مسعود تجریشی افزود: با توجه اقلیم منطقه ای که در آن هستیم و تغییرات بارشی که صورت گرفته و همه پیش بینی ها که می گوید بارش ها کاهش خواهد یافت و با توجه به الگوی مصرف مان به ویژه در کشاورزی و وضعیت آبخوان های ما و زمین هایی که به ناگهان رها می شوند شاهد کانون های گرد و خاک بیشتری خواهیم بود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه هزینه کرد بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری اختصاص یافته به مقابله با گرد و غبار از محل صندوق توسعه ملی گفت: ما دو ردیف بودجه داریم یکی بودجه سالانه است و دیگری هم بودجه ای است که دولت می تواند پولی را از صندوق توسعه ملی برداشت کند که کمک اضافی به ماست و با مجوز مقام معظم رهبری برداشت می شود. جدای از بودجه سالیانه دستگاه متولی دولت مجوز گرفته است از صندوق برای گرد و خاک پول برداشت کند و مقام معظم رهبری نظرشان این بوده که این بودجه برای خوزستان هزینه شود.

تجریشی ادامه داد: از این بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری یک سومش صرفا مجوز برای رفع مشکل برق بوده و ۱۰۰ میلیون دلار بعدی آن که آن زمان با دلار ۳۵۰۰ تومانی محاسبه شده از صندوق و بانک عامل به پروژه هایی اختصاص می یابد که در کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار شناسایی و اثربخشی آن تایید شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این رقم علاوه بر پولی است که از بودجه جاری دولت هزینه می شود. وقتی این بودجه در خود مجلس مطرح بوده قرار بود این پول برای مشکل گرد وغبار کل کشور برود اما در مورد برداشت ها ازصندوق توسعه ملی مجلس تعیین کننده نیست که پول کجا هزینه شود و باید برداشت با مجوز مقام معظم رهبری باشد که ایشان تصمیم گرفته است  این رقم به خوزستان اختصاص پیدا کند.

وی تصریح کرد: البته این دلیل نمی شود دولت نتواند از منابع دیگر برای نقاط دیگر کشور هزینه کند اما روز دوشنبه برنامه عمل مقابله با گرد و غبار خوزستان به کارگروه ملی می رود و وقتی این بودجه به استان برود کارگروه وظیفه پایش را نیز دارد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی درباره اقدامات پیشگیرانه محیط زیست برای مقابله با وارونگی هوا در فصل زمستان در پایتخت گفت:از سال ۹۳، ۶۴ مصوبه هیات دولت برای آلودگی کلان شهرها داشته ایم و از این میان تنها مصوبه ای که نتوانستیم به پاسخ برسیم و آن را عملیاتی کنیم مربوط به سیمفا بوده است.

تجریشی با بیان اینکه جلسه اگر به عمل تبدیل نشود هیچ فایده ای ندارد، گفت: سال گذشته متوجه شدیم سوخت مهمتر از خود کامیون هاست و از دهم خرداد توزیع سوخت استاندارد در کریدورهای شناسایی شده آغاز شده که این گام بسیار مهمی است. خودروهای بعد از سال ۹۶ نیز  اصلا غیر از این ایستگاه های پمپاژ از ایستگاه دیگری نمی توانند سوخت بگیرند.

منبع : خبرگزاری مهر