کد مطلب: 119255
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۵۷
مدتی قبل رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرده بود که راننده‌ها معمولاً در 30 کیلومتری مقصد دقت کمتری را به خرج می‌دهند تا هدف اصلی آنها رسیدن به شهر هدف باشد و همین مسأله باعث شده است بیش از 60 درصد تصافات جاده‌ای در حومه 30 کیلومتری شهرها رخ دهد. این خبر توجه برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرد تا هشتگ 60-30 در شبکه‌های اجتماعی شکل بگیرد و هزاران بار از سوی کاربران ایرانی بازنشر شود.
 
به گزارش ایران خبر، توجه مردم به این هشتگ و انتشار اخبار فراوان پیرامون آن به قدری اهمیت یافت که سرانجام این اتفاق مورد توجه مسئولان هم قرار گرفت. به‌دنبال بازنشر فراوان این هشتگ بین کاربران ایرانی رادیو سلامت پویش ملی #60-30 را شکل داد تا بر این اساس توجه مردم به 30 کیلومتر پایانی مسافرت‌های بین شهری بیشتر شود.
این پویش ملی که از تاریخ 27 مرداد تا 31 شهریور در سراسر کشور برگزار می‌شود، ایجاد حساسیت و مراقبت بیشتر در رانندگی و جلوگیری از سرعت بالا برای سریع‌تر رسیدن به مقصد در 30 کیلومتری پایان سفر را هدف اصلی خود قرار داده است. مدیر شبکه رادیویی سلامت در این خصوص گفت با توجه به اینکه عموم مردم به شبکه‌های اجتماعی دسترسی دارند و این هشتگ توانسته است توجه آنها را به خود جلب کند، اطلاع‌رسانی، تغییر نگرش و تغییر رفتار رانندگان در این نقطه حادثه‌خیز که همان 30 کیلومتری شهرها است مهم‌ترین هدف برای برگزاری این پویش محسوب می‌شود.
دومین مخاطبی که پویش #60-30 دنبال می‌کند مسئولان و سیاستگذاران است تا بررسی‌های بیشتری در حومه 30 کیلومتری شهرها انجام دهند و با نصب مبلمان جاده‌ای، ایجاد تجهیزات رفاهی برای استراحت، نصب علایم راهنمایی مناسب و... بتوانند میزان تصادفات را کاهش دهند. بسیاری از اخباری که مبتنی بر این هشتگ باز نشر شده است نشان می‌دهد که تأسیس کارخانه‌ها، مؤسسات صنعتی و حتی کارگاه‌ها باعث شده است در فاصله 30 کیلومتری شهرها تردد عابران پیاده و موتورسوارها بیشتر شود که این مسأله هم می‌تواند خطرات ناشی از تصادفات جاده‌ای را بیشتر کند.
آمارهای سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد در سال 1396 تعداد 16 هزار و 201 نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند و همچنین 335 هزارو 995 نفر هم بواسطه این تصادفات مصدوم شدند.

منبع : ایران آنلاین