کد مطلب: 119334
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۳
نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در حالی امسال برگزار می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا قرار است در خلال جلسات مجمع عمومی و دیدارهای دیپلماتیک سران کشورها، ریاست یکی از جلسات شورای امنیت را عهده‌دار شود.
 
به گزارش ایران خبر، نشستی که موضوع اصلی آن، ایران است و به طور قطع ترامپ در خلال آن با هدف همراه کردن سایر کشورهای جهان با سیاست‌های خود، به تکرار اتهامات واهی علیه ایران خواهد پرداخت. حال در چنین شرایطی و با در نظر گرفتن این احتمال که آقای روحانی در نشست نیویورک حضور خواهد یافت، این سؤال مطرح می‌شود که حضور رئیس جمهوری ایران  در جلسه شورای امنیت یک فرصت است یا تهدید؟
- نگاهی به مختصات محتوایی و ساز و کار شکلی جلسات شورای امنیت، این واقعیت را نشان می‌دهد که جلسه مزبور با ریاست ترامپ بیش از آنکه محل گفت‌وگوهای دیپلماتیک برپایه منطق و ساز و کارهای دیپلماسی و سازگار با اصول و قوانین بین‌الملل باشد، محملی برای پیگیری اهداف ضد ایرانی دولتمردان امریکایی و پیگیری مصرانه سناریوی ایران‌هراسی خواهد بود. این در حالی است که انتظار می‌رود مقام‌های امریکایی در کنار دفاع از اقدام به خروج از توافق هسته‌ای، ادعاهای سیاسی خود از جمله نقض قطعنامه 2231 را با تکیه بر فعالیت‌ها و آزمایش‌های موشکی ایران مطرح کنند. این در حالی است که اعضای دائم شورای امنیت و بسیاری از کشورها در جامعه بین‌الملل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را تأیید کرده و برخلاف نظر امریکا معتقدند این امریکاست که این قطعنامه را نقض کرده است.
- حضور ترامپ در نشست شورای امنیت در حالی صورت می‌گیرد که انبوه مشکلات داخلی او در مدیریت کشور، افشای رسوایی‌های اخلاقی و تصمیمات دور از انتظاری که او در عرصه سیاست خارجی و با کناره‌گیری از اغلب توافقنامه‌های مهم بین‌المللی گرفته، موقعیت او در صحنه داخلی امریکا را تضعیف کرده و همین مسأله انگیزه او را در پیگیری اهداف ضد ایرانی‌اش و اجماع سایر کشورها در این زمینه دوچندان کرده است.
- بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز در جلسه شورای امنیت که ترامپ ریاست آن را عهده‌دار خواهد بود، شرکت می‌کند. حضور او در کنار فضاسازی‌هایی که پیش از این در خلال نشست‌های عمومی سازمان ملل متحد علیه ایران داشته، می‌تواند به تند شدن هرچه بیشتر فضا و سوء استفاده از تریبون جهانی شورای امنیت علیه ایران بینجامد. در واقع سران امریکا و اسرائیل می‌خواهند از طریق شورای امنیت به عنوان عرصه‌ای برای آغاز دوباره صف‌آرایی و همراه ساختن دیگران زیر پرچم خود استفاده کنند.
- حضور هدفمند مقام‌های امریکایی -اسرائیلی در نشست شورای امنیت در حالی است که گرچه در گام نخست، حضور رئیس جمهوری ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل قطعی نشده است اما بی تردید بهره‌گیری از فرصت سخنرانی دکتر روحانی  در این نشست و طرح نقطه نظرات و مواضع صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران، دلیل کافی است تا حضور در نیویورک در بالاترین سطح صورت پذیرد.
- در کنار حضور آقای روحانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، می‌توان نگاهی جدی داشت به استفاده از فرصت حضور ایشان در نشست شورای امنیت و تریبونی که ترامپ قصد دارد از آن علیه ایران استفاده کند. حضور دکتر روحانی در این نشست، می‌تواند زمینه را برای خنثی کردن رویکردهای غیرمنطقی ترامپ فراهم کند و مانع از تأثیرگذاری آن بر افکار عمومی، جامعه نخبگان و روشنفکران و اندیشکده‌های راهبردی امریکا شود. طرح قاطعانه مواضع اعتدالی ایران در مقابل سیاست‌های خصمانه و جنگ‌طلبانه دولتمردان امریکایی و تشریح پیامدهای بازگشت تحریم‌های ناعادلانه امریکا بر زندگی ملت ایران می‌تواند از توان اجرایی امریکا در اجرای سیاست تحریمی خود علیه ایران بکاهد.
- در کنار اینها حضور مؤثر ایران در نشست شورای امنیت می‌تواند به منزله باز نگه داشتن پنجره دیپلماسی به روی جهان باشد و این پیام را که ایران حاضر است بر پایه اصول و چارچوب‌های منطقی  و رعایت تعهدات مندرج در توافق‌های بین‌المللی با هر کشوری در جهان مذاکره کند، ارسال نماید.
بنابراین مقام‌های بلندپایه ایران باید به دلایل اشاره شده فرصت بالقوه نشست سیاسی مجمع عمومی را به فرصتی بالفعل برای رساندن صدای ایران به همه جهان تبدیل کنند و اجازه ندهند تا کفه ترازو به سود دولتمردان امریکایی سنگین شود و برنده این حضور، امریکا و متحدان کم شمارش در جهان باشند.
 
منبع : ایران آنلاین