کد مطلب: 119658
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۱۵
نمایشگاه «الحیل» موزه ملی علوم و فناوری ایران در بخش «شیشه‌های جادوییِ» مسابقات بین‌المللی طراحی و ساخت آثار علمی ۲۰۱۸ چین، با استقبال بسیار مخاطبان روبرو و پس از بررسی هیات داوران، بعنوان نمایشگاه برگزیده معرفی شد.
 
مسابقات بین‌المللی ترویج آثار علمی

مسابقات بین‌المللی ترویج آثار علمی در حاشیه کنفرانس جهانی «دانش علمی»، توسط موزه ملی علوم و فناوری چین از تاریخ ۱۵ لغایت ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۸ (۲۴ الی ۲۷ شهریور ۹۷) در حال برگزاری است که نمایشگاه موزه ملی علوم و فناوری ایران با نمایش آثار بازسازی شده احمد بن موسی شاکر خراسانی، دانشمند شهیر ایرانیِ قرن سوم و چهارم هجری توانست در بخش «شیشه‎های جادویی» بیش‎ترین مخاطب را جذب کند و پس از بررسی‎ها از سوی هیات داوران برنده بخش «شیشه‎های جادویی» این مسابقات شد.

رقابت ۲۰ کشور

 

در این رقابت‎ها، ۲۰ کشور از جمله ایران، امریکا، انگلستان، آلمان، چین، کنیا و… برای نمایش و توضیح حضوری آثار انتخاب شدند.
موزه ملی علوم و فناوری ایران نیز به نمایش الحیل ۱، ۱۲، ۲۷ و ۵۱ خواهد پرداخت.
علم الحیل را در دسته‎بندی‎های علوم امروزی می‎توان در دسته مهندسی مکانیک به شمار آورد و در آن از ابزارها و دستگاه‌های مکانیکی و هیدرولیکی بحث می‎شود.

در کتاب «الحیل» شرح صد دستگاه آمده است که خودکار و با استفاده از خواص مکانیکی سیالات کار می‎کنند. از دیگر ویژگی‎های این کتاب آن است که دستگاه‎ها به گونه‎ای تشریح شده‎اند که امکان ساخت آنان را امروزه امکان‎پذیر می‎کند. بی‎شک کتاب الحیل یکی از ممتازترین آثار مهندسی و کم‎نظیرترین کتاب مهندسی مکانیک تا قرن شانزدهم میلادی محسوب می‎شد و اروپاییان قریب به ۶۰۰ سال پس از تألیف این کتاب به این شاخه علمی و فنی پرداخته‎اند.
بر اساس اعلام موزه ملی علوم و فناوری، تعدادی از طرح‎های کتاب الحیل توسط موزه ملی علوم و فناوری بازسازی شده است. فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا به نرخ ارز 4200 تومانی، سبب شده بود دلالان با خرید از بورس کالا و فروش محصولات به نرخ ارز آزاد در بازار یا صادرات آن سود سرشاری به دست آورند.
این روند سبب رشد قیمت ها و محرومیت تولیدکنندگان بخش پایین دستی و مصرف کنندگان، از مواد اولیه ارزان شد.
انتظار می رود با آزاد شدن سقف معاملات، امکان دسترسی تولیدکنندگان به محصول در بورس افزایش و سود دلالان کاهش می یابد که به تدریج باعث حذف آنها می شود./ایرنا
 

منبع : ایران آنلاین