کد مطلب: 120096
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۸
10 سال قبل سیستم عامل اندروید برای نخستین بار در یک تلفن همراه رونمایی شد.
 
به گزارش ایران خبر، ۱۰ سال از رونمایی نخستین تلفن هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید توسط کمپانی گوگل می گذرد. از آن زمان تاکنون این سیستم با گذر از فراز و نشیب های بسیار، به محبوب ترین و پرطرفدارترین پلتفرم رایانشی در جهان تبدیل شده است.

سیستم عامل اندروید

اندروید  سیستم عاملی است که در سال 2005 توسط کمپانی گوگل ساخته شده و در دوره های زمانی متعدد نسخه های جدیدی از آن به بازار عرضه شد. به زبان ساده تر این سیستم عامل همانند یک مترجم عمل کرده و تمامی درخواستهای شما را به سخت افزار تلفن همراه می فهماند. اندروید بر پایه هسته لینوکس ساخته شده و در بین سیستم‌عامل‌های همراه بیشترین استفاده را دارد.

این سیستم عامل در ابتدا تنها بر تلفن های هوشمند و تبلت ها نصب شد اما با رشد تکنولوژی و هوشمند شدن سیستم های مرتبط با زندگی انسان، بسیاری از ابزار از جمله ساعت ها، تلویزیون ها و ... نیز به سیستم عامل اندروید تجهیز شدند. حال شاهدیم که این سیستم به محبوب ترین و پرطرفدارترین سیستم عامل موجود در جهان با بیش از 2 میلیارد کاربر تبدیل شده است.

 

معنا و نماد اندروید چیست؟

واژه‌نامه کمبریج، اندروید را بدین گونه ترجمه کرده است: "یک ربات که به گونه‌ای ساخته شده تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته باشد".  بر این اساس شاید بتوان کلمه ربات انسان نما را ترجمه مناسبی برای این واژه در نظر گرفت. نماد یا همان لوگوی اندروید نیز ربات سبز رنگی است که توسط طراح مشهور «آیرینا بلاک» خلق شده است.

  ویژگی های اندروید چیست؟

ویژکی های سیستم عامل اندروید بسیار گسترده است که ما به برخی از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.

-اندروید از تمامی تکنولوژی‌های اتصال (=Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, بلوتوث و وای-فای پشتیبانی کرده و از فرمت‌های مختلف فایل‌های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می‌کند.

-  مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک اوپن سورس WebKit توسعه یافته و برای ذخیره داده‌ها و مدیریت بانک‌های اطلاعاتی سبک از نرم‌افزار SQLite استفاده می‌کند.

- این سیستم عامل محبوب همچنین برای ارسال پیغام‌های متنی یا همان اس‌ام‌اس (SMS) از فرم‌های SMS, MMS و XMPP پشتیبانی کرده و تصاویر و فایل‌های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می کند.

 

اندرویدهایی از جنس شکلات و خوردنی ها

در ۳ سپتامبر ۲۰۱۳ توسعه‌دهندگان اندروید به‌طور رسمی همکاری خود را با شرکت نستله، یکی از شرکت‌های مطرح در صنعت شکلات‌سازی جهان آغاز کرد. در همین راستا نام نسخه های جدید اندروید از نام شکلات ها و آبنبات ها گرفته شده و رونمایی شد.  بر این اساس نگارش ۴٫۴ سیستم‌عامل اندروید، کیت‌کت نام گرفت. کیت کت از مارک‌های معروف شکلات است که توسط شرکت نستله تولید می‌شود. اندروید آب‌نبات چوبی یا اندروید لالی پاپ (Android Lollipop) به معنای آبنبات‌چوبی، یا اندروید ۵ یا اندروید L یکی از نسخه‌های سیستم عامل اندروید است که توسط گوگل در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۴ ارائه گردید. اندروید مارشمالو ( Android Marshmallow) یا اندروید ۶ نسخه‌ای از سیستم عامل اندروید است که در سپتامبر ۲۰۱۵ توسط گوگل معرفی شد. به روز رسانی اندروید نسخه۸ یا «اوریوا» (Orio) در سال ۲۰۱۷ انتشار یافت. آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید 9 نیز در تاریخ 8 مه 2018 معرفی شد که با ویژگی های جدیدی و جذابی همراه شد. نام اندروید پی Pie از یک غذای خوشمزه و شیرین آمریکایی گرفته شده است.

فرق سیستم عامل Android با iOS

iOS همانند Android یک سیستم عامل است؛ اما سیستم عاملی فراگیر نبوده و هر شرکت سازنده تلفن هوشمندی نمی‌تواند از آن استفاده کند. چرا که تنها شرکت اپل به عنوان سازنده این سیستم عامل  می‌تواند بروی دستگاه هایش از آن بهره بگیرد. اما در مقابل سیستم عامل اندروید، سیستم عاملی باز و همگانی بوده و هر شرکت سازنده تلفن های هوشمند می‌تواند از آن بهره مند شود.

Android TV چیست؟

Android TV کوششی از سمت شرکت گوگل برای هوشمند سازی تلویزیون هاست! البته قبل از گوگل شرکت های دیگری هم چنین کوششی را کرده بودند اما پیروزی در کار نبود! حال با وارد شدن اندروید به عرصه ساخت تلوزیون های هوشمند، این بخش نیز پیشرفت قابل توجهی کرده است.

منبع : ایران آنلاین