کد مطلب: 120485
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۶
شبکه های زیرزمینی و مصرف مشروبات الکلی تقلبی طی هفته گذشته بیش از 344 نفر را روانه بیمارستان ها کرد که از این تعداد 27 نفر فوت کردند و 2 نفر دچار مرگ مغزی شدند.
 
به گزارش ایران خبر، اخبار اجتماعی/ این حادثه، همچنین 100 نفر از آنها را مجبور به استفاده از دیالیز کرد. هرچند، مسمومیت مشروبات الکلی، تنها مختص به یک محدوده جغرافیایی نمی‌شود و از شمال غرب تا جنوب شرق کشور را در برمی گیرد.

به‌طوری که بنابر اعلام اورژانس کشور تاکنون 17 نفردر هرمزگان، 4 نفر در خراسان شمالی، 5 نفر در البرز ، 2 نفر در استان کهگیلویه و بویراحمد و یک نفر در استان فارس جان خود را در چند روز اخیر از دست داده‌اند. سردار «احمد نوریان»، سخنگوی ناجا نیز دیروز در نشست خبری خود از پخش شبکه‌ای این مشروبات الکلی و دستگیری چند نفر از متهمان این پرونده خبر داده است.

بر این اساس، کارشناسان از احتمال توزیع این مشروبات تقلبی در استان‌های دیگر خبر می‌دهند و می‌گویند اگر مردم به هشدار‌ها توجه نکنند مسمومیت‌ها و مرگ‌های ناشی از مصرف الکل‌های تقلبی جان قربانیان بیشتری را خواهد گرفت.

اگرچه اورژانس کشور در روز‌های اخیر تلاش کرد تا با خدمات‌رسانی سریع روند درمان این بیماران را سرعت بخشد اما «مجتبی خالدی»، سخنگوی اورژانس کشور، تأخیر در رساندن مسمومان به بیمارستان را مهم‌ترین عامل مرگ آنها می‌داند و به «ایران» می‌گوید: در خیلی از موارد نمی‌توانیم کاری برای بیمار انجام دهیم. چراکه خیلی از آنها از ترس آبرو و به خاطر بی‌توجهی به علایم مسمومیت دیر به بیمارستان مراجعه می‌کنند و این موضوع در نهایت باعث مرگ آنها خواهد شد. خالدی، مسمومیت این تعداد از افراد باهم در کشور را بی‌سابقه می‌داند و می‌گوید: طی سال گذشته تاکنون مسمومیتی با این تعداد در کشور نداشتیم. هرچند این اتفاق جدید نیست و در چند سال قبل هم مسمومیت 300 نفر در رفسنجان را داشتیم اما این اتفاق طی یک سال اخیر بی‌سابقه بوده است. البته، به‌طور قطع دلایلی پشت این ماجرا است که مسئولان ذیربط باید آن را پیدا و اعلام کنند. سخنگوی اورژانس کشور با گلایه از دیر رساندن مسمومان به بیمارستان می‌افزاید: دیر رساندن افراد به بیمارستان علاوه بر اینکه احتمال مرگ فرد را افزایش می‌دهد، باعث از دست دادن بینایی و کلیه آنها هم خواهد شد. وی در پاسخ به این سؤال که چرا هشدار‌های لازم در مورد عوارض ناشی از مصرف این ماده به مردم داده نمی‌شود، می‌گوید: عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر جزو بدیهیات است و همه می‌دانند که مصرف این مواد چه بلایی بر سرشان خواهد آورد.

خالدی با اشاره به مصرف الکل توسط برخی از جوانان و نوجوانان می‌گوید: متأسفانه به رغم مضراتی که مصرف مشروبات الکلی دارد اما بازهم برخی از جوانان برای ارضای کنجکاوی خود اقدام به مصرف الکل می‌کنند. از طرفی که خیلی از آنها نسبت به عوارض جسمی این نوشیدنی‌های مخرب آگاه هم هستند. البته تعدادی از افرادی که مسموم شدند و به بیمارستان آمدند از آلوده بودن این الکل‌ها باخبر نبودند.

176 نفر به خاطر مصرف مشروبات الکلی در بیمارستان بستری هستند

«حسن نوری»، معاون فنی و عملیات اورژانس کشور نیز در گفت‌و‌گو با «ایران»، این تعداد از مسمومان ناشی از مشروبات الکلی در کشور طی یک سال اخیر را بی‌سابقه می‌داند و می‌گوید: این مشروبات تقلبی باعث مسمومیت تعدادی از افراد کشور در استان‌های هرمزگان، خراسان شمالی، البرز، کهگیلویه و بویر احمد و فارس شده است. البته، طی روز‌های گذشته تعداد مسمومان کاهش یافته است اما هنوز برخی در حال مراجعه به بیمارستان هستند.  وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 176 نفر از این افراد در بیمارستان‌ها در حال مداوا هستند، ادامه می‌دهد: در ماه‌های گذشته هم تعدادی مسمومیت ناشی از مشروبات الکلی در کشور داشتیم اما روند مراجعات به بیمارستان در مهرماه افزایش جدی پیدا کرده است.

افزایش مصرف مشروبات الکلی در نیمه دوم امسال قابل پیش‌بینی بود

البته، «فرید براتی سده» معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی، افزایش مصرف الکل در کشور را دور از انتظار نمی‌داند و به «ایران» می‌گوید: تعدادی از افرادی که مصرف کننده الکل‌های خارجی بودند به خاطر گرانی این الکل‌ها شروع به مصرف الکل‌های بی‌کیفیت و دست ساز کردند. وی با اشاره به اینکه قرار بود در نیمه دوم امسال حرکتی تحت عنوان «کارزاری برای مقابله با مصرف الکل» در کشور برگزار شود، ادامه می‌دهد: به علت عدم تخصیص بودجه برگزاری این کارزار متوقف شد. این درحالی است که در این شرایط لازم است مردم را از عوارض الکل و مسمومیت‌های ناشی از مصرف آن آگاه کرد. براتی سده تأکید می‌کند: بر اساس سامانه رصد آسیب‌های اجتماعی که امسال توسط بهزیستی در کشور انجام شده، الکل، پس از سیگار بالاترین میزان مصرف را در کشور داشته است. همچنین، بر اساس این تحقیق، مصرف مشروبات الکلی در استان‌های فارس، گلستان، گیلان، هرمزگان و مازندران بیشتر از سایر مناطق است.

بیشترین مسمومان 17 تا 50 ساله بودند

بیشترین مسمومان این اتفاق از استان هرمزگان هستند. به‌طوری که بر اساس آمار، تنها 16 نفر از فوتی‌ها مربوط به این استان بوده است. در همین راستا، «فاطمه نوروزیان» مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌و‌گو با ایسنا می‌گوید: این افراد در بازه سنی 17 تا 50 سال بوده‌اند و حتی در میان آنها یک نفر 15 ساله در قشم بستری ثبت شده است.

منبع : ایران آنلاین