کد مطلب: 120679
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۰۶
عضو هیات مدیره بانک صادرات گفت: هدف از مدیریت نقدینگی کم کردن ریسک، کاهش هزینه‌های تأمین مالی و بهینه‌سازی استراتژی‌های مالی است و هیچ‌گاه نمی‌توان نسخه‌ی واحدی برای تمام بنگاههای اقتصادی پیچید.
هر بانکی سیستم مراقبتی خاصی می خواهد/نمی توان نسخه واحد پیچید
 
به گزارش ایران خبر، ارسلان فتحی پور با تاکید بر اینکه مدیریت نقدینگی یکی از مهمترین وظایف مدیریت مالی بنگاه اقتصادی است و درمورد مؤسسات مالی و اعتباری خصوصاً بانکها اهمیت آن افزون می شود، گفت: بانكها مي توانند قبل از اين كه با تعهدات پرداخت بالاتر مواجه شوند با خريد داراييهاي مالي بانقدينگي بالا، نقدينگي خود را افزايش دهند.
 
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در دوره های هشتم و نهم با بیان اینکه اينکه کمبود نقدينگي در يک بانک مي تواند پيامدهاي گسترده سيستمي دربر داشته باشد به اهميت موضوع نقدينگي پرداخت و گفت: مديريت سررسيد وامها یکی از راهبردهای کنترل نقدینگی است از این روبهتراست  بانكها قبل از اين كه تعهدات پرداخت ناشي از بدهيهايسررسيد شده آنها افزايش پیدا کند به تطبيق جريانات نقدي بدهيها و داراييهاي غير نقدينه خود بپردازند.
 
وی معتقد است که یک بانک یا هر بنگاه اقتصادی باید بداند در شرايط عادي و يا نامطلوب، چه مقدار از وجوه موردانتظار را مي تواند از طريق بازار تامين کند.
 
این عضو هیات مدیره بانک صادرات در ادامه با بیان اینکه هر بانک بايد داراي يک سيستم اندازه گيري، مراقبت و کنترل وضعيت هاي نقدينگي برحسب پول هاي عمده اي باشد، که بر مبناي آنها فعاليت مي کند ،افزود: هر بانک به منظور حفظ تنوع بدهکاران، بايد به طور اداوري امور مربوط به ايجاد و حفظ روابط خود با صاحبان بدهي را مورد بررسي قرار دهد و هدفش اين باشد که اطمينان يابد که تدابير اتخاذ شده، امکان فروش دارايي ها را فراهم مي کند.
 
فتحی پورگفت:رابطه مثبت ميان نرخ رشد تعهدات پرداخت ونرخ رشد بازپرداخت وامها به عنوان يك دارايي كه ازنقدينگي اندكي برخوردار است نشان دهنده اجراي اين راهبرد در شبكه بانكي كشور خواهد بود.