کد مطلب: 120976
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۲
چند سالی که سایت ها و موسسات اینترنتی در کشور فعال شده و اقدام به معامله کالا ، طلا و سکه در فضای مجازی می کنند.مسئولان هم نسبت به اینگونه فعالیت ها همواره هشدار داده و بعضا فعالیت برخی از این موسسات را هم غیر قانونی اعلام کرده اند.
 
به گزارش ایران خبر، طلا همواره به عنوان یک پشتوانه اقتصادی در میان ایرانی مطرح بوده است بنابراین تمایل مردم به خریداری آن بسیار زیاد است. ضمن اینکه معاملات طلا و سکه همواره جذابیت های خاص خود را دارد.
همین جذابیت موجب شده تا در کنار تمایل مردم به خرید طلا و سکه، زمینه سو استفاده برای کسب سود در کوتاه مدت بخصوص در فضای مجازی برای موسسات فعال در زمینه خرید و فروش طلا و سکه هم فراهم شود.
همچنین با توجه به کاهش ارزش پول ملی، مردمی که اندک سرمایه ای دارند برای حفظ ارزش دارایی خود اقدام به خرید مصنوعات طلا و سکه می کنند چرا که این بازار همواره با کمترین ریسک افت قیمت ها روبه روبوده است.
بعد از ماجرای موسسات غیر مجاز و مشکلاتی که این موسسات برای بانک مرکزی و سپرده گذاران به وجود آورد این بار نوبت یک موسسه شد که در زمینه خرید طلا و سکه فعال بود.

تبلیغات گسترده برای موسسه ثامن


فعالیت موسسه سکه ثامن که از سال 95 آغاز شده بود با تبلیغات گسترده درتلویزیون و بسیاری از خبرگزاری های داخلی همراه شد و موجب اعتماد بسیاری از مردم به این موسسه هم شده بود.
این موسسه با تبلیغات گسترده در زمینه خرید و فروش آنلاین سکه و طلا موجب جذب نقدینگی سپرده گذاران شد. با وجود دو سال فعالیت این موسسه اما اواخر شهریور ماه بود که خبر گزاری ها از ورشکستگی موسسه "سکه ثامن" خبر داده بودند. به دنبال اعلام ورشکستگی این موسسه برداشت پول برخی ازسرمایه گذاران هم امکانپذیر نبود.بعد از یکی دو روز هم اعلام شد که مدیر این موسسه از کشور گریخته است.براین اساس کلاهبرداری این سایت اینترنتی سکه و طلا، مبلغ 200 میلیارد تومان اعلام شد.

---

سکه ثامن  در سال 1395 به نام شرکت "آریو پرگاس آیلین" به ثبت رسیده بصورت آنلاین در خرید و فروش طلا و سکه و طلای آب شده فعالیت داشت.
این موسسه به مدیریت فرهاد زاهدی فر اداره می شد و روزانه هزاران کاربر از این طریق معامله می کردند.
اما یکباره این موسسه اعلام ورشکستی کرد و امکان معامله در این سایت میسر نشد و نگرانی ‌ها درباره سرنوشت پول سپرده گذاران افزایش یافت.
در حالی این موسسه در سایت رسمی خود اظهار کرده دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر برای فعالیت بوده است که رئیس اتحادیه طلا و جواهر اعلام کرد سکه ثامن هیچ مجوزی از این اتحادیه نداشته است.
محمدولی  با بیان اینکه اتحادیه طلا و جواهر پیگیر موضوع پرونده سکه ثامن است از مسدودی حساب های مدیر این سایت در سراسر کشور خبر داد و اعلام کرد: این فرد تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه دستگاه قضایی تصمیم گیرنده برای مشتریان سکه ثامن و اموال مسدود شده کاربران این سایت است و مشتریان نیز باید به دادگاه مراجعه کنند، تاکید کرد: هیچ سایت اینترنتی برای خرید طلا و سکه مجوزی ندارد.
محمد ولی همچنین خاطر نشان کرد: شرکت سکه ثامن از ابتدای فعالیت خود دفتری در شهرستان بناب داشت اما حدود ۵ ماه است که دفتری را در تهران دایر کرد.
وی ادامه داد: اتحادیه طلا و جواهر از همان ابتدای کار این شرکت در تهران، با بررسی فعالیت های این شرکت اخطارهای رسمی را به شرکت ثامن اعلام کرد و پس از این که شرکت سکه ثامن در چارچوب‌های اعلام شده فعالیت نکرد، دستور پلمب این شرکت با پیگیری این اتحادیه صادر شد.

چرا مردم به سکه ثامن اعتماد کردند

مهم ترین عاملی که موجب جذب مردم به این موسسه شد نقل و انتقال سریع پول و معامله، عدم مالیات، سهولت دسترسی به خرید و فروش طلا و سکه و نرخ کارمزد بود. نرخ کارمزد در سایت سکه ثامن 6500 تا 10 هزار تومان بود.
قابلیت جذب سرمایه و پرداخت سود بدون انجام معامله هم یکی دیگر از مزایای این سایت برای سپرده گذرارن بود و متقاضیان می‌توانستند با پرداخت آنلاین پول به حساب سکه ثامن و عضویت در صندوق سرمایه‌گذاری مربوطه، انجام معاملات را به خود سایت محول کنند.
این عوامل در کنار تبلیغات گسترده برای این موسسه موجب روی آوردن مردم به خرید و فروش طلا و سکه در این موسسه شد. اما حالا این موسسه ورشکسته شده است و وضعیت پول سپرده گذاران هم نامشخص.

چند روز پیش هم دادستان تهران از دستگیری متهم پرونده سکه ثامن خبر داد و گفت: طبق گزارش پلیس، متهم پرونده سکه ثامن دستگیر و به دستگاه قضایی تحویل داده شد.

با دستگیری این متهم هم امید سپرده گذاران برای بازپس گیری پول خود هم بیشتر شده است و حالا باید منتظر روند قضایی این پرونده بمانند.

 

منبع : ایران آنلاین