کد مطلب: 121278
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۸
خشونت رسانه‌ای در اصل هرگونه هجمه به هنجارهای اجتماعی در ابزارهای رسانه‌ای تعریف می‌شود و اگر کاربر از این خشونت آگاهی نداشته باشد، ناخواسته در معرض آن قرار می‌گیرد. خشونت رسانه‌ای می‌تواند از طریق ابزارهای مختلف از جمله فیلم‌ها، نمایش‌ها، محتوای شبکه‌های رسانه‌ای، محتوای مکتبوب روزنامه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و ... در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
 
به گزارش ایران خبر، سازمان جهانی یونسکو در راستای تغییرات اساسی در امر اطلاع رسانی و یادگیری شش دسته‌بندی از انواع سواد را منتشر کرده که توجه به هریک از آنها در زمان کنونی بسیار ضروری است. اگرچه در یک دهه گذشته تصور می‌کردیم داشتن سواد به معنی مهارت یادگیری خواندن و نوشتن است، ولی توسعه فناوری این تعریف را به طور کامل دگرگون کرده است. یونسکو بر اساس آخرین بررسی‌های جهانی خود شش دسته سواد عاطفی، سواد ارتباطی، سواد مالی، سواد تربیتی، سواد رایانه‌ای و از همه مهم‌تر سواد رسانه‌ای را برای همه مردم جهان لازم و ضروری می‌داند و بر یادگیری تمامی آنها به صورت عمومی تاکید دارد.

از جمله مواردی که یونسکو در جریان تعریف سواد رسانه‌ای به آن اشاره کرده است و طی چند سال اخیر توجه ویژه به آن شده «خشونت رسانه‌ای» است که بخش اعظم کاربران از آن بی‌اطلاع هستند. خشونت رسانه‌ای که از زمان مصطلح شدن آن مدت زیادی نمی‌گذارد، طی سال‌های اخیر رواج بسیار زیادی یافته است و بدون تردید فناوری‌های نوین ارتباطی، شبکه‌های اجتماعی و ابزارهای جدید رسانه‌ای در گسترش هرچه بیشتر این مفهوم تاثیرات بسیار زیادی را برجا گذاشته‌اند.

خشونت رسانه‌ای در اصل هرگونه هجمه به هنجارهای اجتماعی در ابزارهای رسانه‌ای تعریف می‌شود و اگر کاربر از این خشونت آگاهی نداشته باشد، ناخواسته در معرض آن قرار می‌گیرد. خشونت رسانه‌ای می‌تواند از طریق ابزارهای مختلف از جمله فیلم‌ها، نمایش‌ها، محتوای شبکه‌های رسانه‌ای، محتوای مکتبوب روزنامه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و ... در اختیار مخاطبان قرار گیرد. این نوع خشونت به گونه‌ای القا می‌شود که قادر است ارزش‌گذاری برای تمامی بخش‌های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و پس از گذشت مدتی مسیر زندگی را کاملا عوض کند. در تعریف جامعه‌شناسی القای رفتارهای ناهنجار نظیر رواج استعمال دخانیات، ارتباطات نامشروع و ... نیز می‌توان در قالب خشونت رسانه‌ای مورد بررسی قرار گیرد.

با این توضیحات می‌توان گفت نقش رسانه‌های اجتماعی در فرآیند افزایش جرم از طریق انعکاس مستقیم رفتارهای ناهنجار و ترویج خشونت از طریق محتوا از مهم‌ترین موضوعاتی محسوب می‌شود که در بخش افزایش جرم در یک جامعه توجه جامعه‌شناسان را به خود جلب کرده است و مخاطبان نیز باید به خوبی این رفتار رسانه را تشخیص دهند.

 

منبع : ایران آنلاین