کد مطلب: 122728
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۰۹
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با وجود تنگناهای مالی، امسال ۱۰ تصفیه‌خانه در تهران به ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان در دهه فجر کلنگ‌زنی می‌شود.
 

به گزارش ایران خبر، محمدرضا بختیاری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به اینکه بارندگی‌های آغازین سال آبی امسال نشان می‌دهد که پاییز نسبتاً خوبی را در پیش خواهیم داشت، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌کنیم که بتوان بخشی از کمبود آب در سال ۹۶ را جبران کنیم؛ این در حالی است که تا ساعت ۶:۳۰ صبح امروز در استان تهران، شامل ۴۶ میلیمتر بارندگی بوده‌ایم که نسبت به سال گذشته که رقم ۱۱ میلیمتری را به خود اختصاص داده است، ۳۰۰ درصد افزایش داشته و در درازمدت شاهد افزایش ۵۰ درصدی بوده‌ایم.

وی ادامه داد: هشت سد وظیفه تأمین آب تهران را بر عهده دارند که در حال حاضر، حجم مخازن آنها ۵۵۴ میلیون مترمکعب است که در سال قبل، این میزان ۷۰۳ میلیون مترمکعب بوده است؛ به این ترتیب امسال همچنان حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب کسری داریم که علت این کسری، کمبود بارندگی به ویژه کمبود بارش برف است.

این مقام مسئول، میزان مصرف آب شُرب استان تهران را تا تاریخ ۲۰ آبان سال جاری ۶۹۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و اظهار داشت: این رقم در سال گذشته برای این استان ۶۸۳ میلیون مترمکعب بوده است که از حجم کلی، ۱۵ میلیون مترمکعب آن رشد داشته که با توجه به رشد جمعیت در شهر تهران، می‌توان گفت در مصرف آب شرب رشد چندانی نداشته‌ایم.

بختیاری، پیک مصرف آب استان تهران را برای ۲۰ تیرماه سال جاری ۳.۵ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد و افزود: امسال میزان مصرف رکورد زد؛ چرا که گرمای بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کردیم و همچنین به دلیل قطعی‌های برق، مصرف آب به دلیل گرمای هوا افزایش می‌یافت؛ این در حالی است که میزان مصرف آب شرب سالانه شهر تهران، یک میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب و میزان مصرف آب شرب استان تهران به طور سالانه یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب است. به این ترتیب ۲۰ درصد از مصرف آب شرب کل کشور به استان تهران تعلق دارد.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد آب مورد نیاز استان تهران، از منابع آبی سطحی و ۳۰ درصد آن با استفاده از منابع تأمین آب زیرزمینی تأمین می‌شود، اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی، افزایش درجه حرارت و قطعی برق، امسال تابستان سختی را تجربه کردیم که خوشبختانه قطعی و کاهش فشار آب در کل تهران نداشتیم؛ گرچه وضعیت موجود را به صورت «سر به سر» مدیریت کردیم؛ البته در غرب استان تهران شاهد قطعی آب‌های موقت بودیم که علت آن، قطعی برق بود چرا که عمده آب مورد نیاز این ناحیه از چاه تأمین شده و امکان تخصیص ژنراتور برای همه چاه‌ها در شرایط قطع برق وجود ندارد.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده ۷ تا ۸ درصد افزایش مصرف داشته باشیم؛ این در حالی است که ۷۰ درصد شبکه فاضلاب شهر تهران تکمیل شده و اولویت ما راه‌اندازی شبکه فاضلاب تهران است اما به طور عمومی، روند راه‌اندازی شبکه فاضلاب استان تهران با وجود پیشرفت مطلوب، از میانگین کشوری عقب است.

بختیاری با اعلام اینکه در دهه فجر امسال با وجود تنگناهای مالی، ۱۰ تصفیه‌خانه را به ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومان کلنگ‌زنی می‌کنیم، تصریح کرد: فاضلاب منطقه پردیس تهران با مشکلات مختلفی روبرو شد که علت آن، این بود که در وهله نخست، وزارت راه متولی راه‌اندازی آن بود؛ اما پس از مدتی انجام این امر به عهده آبفای استان تهران گذاشته شد و این تغییر و تحولات موجب شد تا تصفیه‌خانه فاضلاب پردیس با تأخیر در راه‌اندازی مواجه شود که پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده تکمیل شود.

وی درباره میزان هدررفت آب توضیح داد: به طور کلی، «هدررفت آب» به آب به حساب نیامده‌ای گفته می‌شود که بابت آن هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و میزان آبی که برای آن هزینه‌ای دریافت نمی‌شود، در استان تهران ۲۳ درصد است که از این میزان، ۱۱ درصد آن مربوط به هدررفت ظاهری می‌شود که شامل مشکلات انشعابات است و ۱۰ درصد آن، هدررفت واقعی شبکه است که باید سالانه یک درصد از آن را کم کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: کاهش هر یک درصد هدررفت آب، ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دربر دارد.

ادامه دارد...

منبع : خبرگزاری مهر