کد مطلب: 123858
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۵
وزیر پیشین دفاع گفت: ما می‌دانیم ترتیبات امنیتی مشترک در منطقه خلیج فارس به خاطر وابستگی کشورهای این منطقه به آمریکا شکل نخواهد گرفت .
 
به گزارش  ایسنا، سردار احمد وحیدی رییس دانشگاه عالی دفاع ملی در سخنانی در همایش "خلیج فارس برای ملت‌های خلیج فارس" با طرح این پرسش که چرا با وجود اهمیت منابع انرژی و اقتصادی در منطقه خلیج فارس این منطقه از منظر امنیتی مورد توجه است نه اقتصادی و این خواست کشورهای منطقه خلیج فارس بوده است یا کشورهای فرامنطقه‌ای، گفت: ما معتقدیم کشورهای منطقه اگر با هم باشند و در کنار یکدیگر کار کنند سطح پیشرفت و توسعه در این منطقه می‌تواند در دنیا بی‌نظیر باشد اما این شرایط در منطقه نشان می‌دهد قدرت‌های خارجی کاملا هدفمند در منطقه ما دخالت می‌کنند چرا که هیچ گاه نخواستند منطقه خلیج فارس به کارکرد اصلی خودش برگردد.
وی ادامه داد: این در حالی است که در این منطقه یک مذهب مشترک و با فرهنگی طولانی ملت‌ها در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و همه چیز برای این‌که منافع مشترک نیز تعریف شود وجود دارد، حتی در روابط اجتماعی، ملت‌ها جدای از دولت‌ها به تعاملات خود ادامه داده و می‌دهند اما متاسفانه شاهد اختلاف افکنی از سوی دشمنان در منطقه هستیم.
وحیدی تصریح کرد: ایران در چهل سال گذشته تلاش کرده تا کشورها را برای رسیدن به امنیت مشترک تشویق کند اما این مساله به خاطر نفود دولت‌های فرامنطقه‌ای بر برخی کشورهای منطقه محقق نشده است. آنها کاری کرده‌اند که منطقه دائم در حال درگیری بی‌انتها و متعدد باشد و ملت‌ها دچار فرسایش شوند. خلیج فارس به جای این‌که برای خودش باشد به نفع دیگران بیشتر بوده است. وقتی پان عربیسم با رهبرانی مثل سادات و بعد از آن صدام حسین و قذافی و عبدالله صالح پایان یافت، کشورهای عربی درگیری‌های دیگر را مثل آنچه در سوریه و یمن ایجاد شد، به راه انداختند. در یمن با حمایت آمریکا پیش رفتند اما در واقع این نزاع یک درگیری عربی - عربی است. عربستان قبلا وزن فعلی را در منطقه نداشت اما در سال‌های اخیر به یک نظام اقتدارگرای نظامی تبدیل شد و هم‌چنین امارات متحده عربی.
وی تاکید کرد: این کشورها با کمک و حمایت آمریکا و دیگر متحدان غربی‌شان سعی کردند هژمونی منطقه‌ای ایجاد کنند تا بتوانند نگاه اقتدارگرای خود را در منطقه حفظ کنند. البته این روند پایدار نخواهد ماند و شکست می‌خورد. دیدید که تلاش این کشورها برای ایجاد ناتوی عربی به شکست انجامید؛ از ابتدای طرح این مساله برخی کشورهای وارد کار نشدند و در پایان هم برخی دیگر کنار کشیدند.
وزیر پیشین دفاع خاطرنشان کرد: یکی از دلایل عقب‌ماندگی منطقه خلیج فارس، سیاست‌های استکباری آمریکا است که با ورود دوباره انگلیس به منطقه نیز دو چندان شده است. انگلیس احساس می‌کند که نباید از ابتدا از منطقه خارج می‌شد و بعد از برگزیت سعی دارد منافعی که به واسطه بودن در اتحادیه اروپا داشت را به نحوی در خاورمیانه تامین کند و می‌بینیم که به دنبال ایجاد پایگاه‌های نظامی مثل آنچه در بحرین و عمان ایجاد کرده‌، است.
وحیدی ادامه داد: برخی کشورهای منطقه مثل امارات و عربستان به دنبال فرسایش ژئوپلتیک در خلیج فارس هستند. آنها با این هدف که یمن را بین خود تقسیم کنند، قراردادهایی را با علی عبدالله صالح امضا کردند تا اینکه مردم یمن وارد کار شدند و اجازه ندادند استقلال کشورشان از بین رود. عربستان به همراه آمریکا جنگ جنایتکارانه‌ای را در یمن رقم زد که اگر بگوییم در این مساله روی رژیم صهیونیستی را در کشتار مردم بی‌گناه سفید کردند گزافه نگفتیم.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی برخی کشورهای منطقه بر سر نام خلیج فارس دعوا می‌کنند و این را به مناقشه‌ای در منطقه تبدیل کرده‌اند در حالی که همه اسناد تاریخی نشان می‌دهد این دریا از ابتدا نامش خلیج فارس بوده است اما آنها بر این مناقشه اصرار دارند چرا که می‌خواهند یک درگیری همیشگی در منطقه وجود داشته باشد و منطقه روی آرامش نبیند. مگر ما که بیشترین ساحل را در دریای عمان داریم، درباره نام این دریا معترض شدیم که آنها بر تغییر نام خلیج فارس اصرار دارند. جالب است که ایران را متهم به توسعه طلبی می‌کنند، ایران کدام تیر را به سمت همسایگانش تاکنون شلیک کرده است! جز این‌که صبورانه در جنگ هشت ساله ایستادگی کرد و یا در فاجعه منا با آن همه شهدا هیچ نگفت؛ چرا که معتقدیم منطقه باید در آرامش باشد.
وی با بیان این‌که کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی امروز بزرگ‌ترین حقارت‌ها را از سوی آمریکا می‌پذیرد گفت: آنها حتی به خودشان جرات و جسارت و اجازه اعتراض به توهین‌هایی که آمریکا به آنها می‌کند را ندارند. همان‌طور که رهبری انقلال گفتند این حقارت و توهین به ملت عربستان و ملت‌های مسلمان است ولی آنها حرفی نمی‌زنند. این کشورها مشروعیت ندارند و از این رو سعی دارند با دگرسازی یا ایران‌هراسی برای خود هویت سازی کنند.
وحیدی با اشاره به تاسیس جریان‌های تکفیری با حمایت و توسط برخی کشورهای عربی منطقه گفت: اولین اعلام نظر عربستان وقتی داعش موصل را گرفت این بود که توسط وزیر خارجه وقت شان، داعش "شورای عشایر انقلابی" نامیده شد و این نشاندهنده نگاه آنها به این گروه‌ها بود. آنها خودشان طالبان را ایجاد کردند و از اولین کشورها در به رسمیت شناختن این گروه بودن. در ماجرای خاشقجی که آشکارا و در روز روشن اتفاق می‌افتد آمریکای شیطان صفت و کذاب ایران را متهم به حمایت از تروریست می‌کند و عربستان را نادیده می‌گیرد.
وزیر پیشین دفاع تصریح کرد: متاسفانه وجود نظام‌های اقتدارگرای نظامی که به دنبال توسعه سرزمینی هستند مانع رسیدن خلیج فارس به جایگاه اصلی و واقعی‌اش است. این گرفتاری است که منطقه ما و جهان اسلام با آن رو به روست. با این حال ما تاکید می‌کنیم که مراکزی مثل ایرانشناسی به تعامل و گفت‌وگو با جامعه نخبگان و دانشگاهیان کشورهای حوزه خلیج فارس بپردازند و این دیالوگ را دنبال کنند .
منبع : خبرگزاری ايسنا