کد مطلب: 125401
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۶
فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: فرماندهان رده بالای جنگ از انجام عملیات کربلای ۴ اطلاع داشتند از این رو در رده فرماندهان پایین هم به صورت جمعی تصمیم گرفتیم.
 
به گزارش ایران خبر، محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس امروز(دوشنبه) در برنامه «حالا خورشید» با اشاره به اظهارات سردار سلیمانی پیرامون عملیات کربلای ۴، گفت: صحبت های برادر عزیزمان سردار سلیمانی را تأیید می‌کنم که هم در عملیات کربلای چهار نقش موثری داشت و لشکر ۴۱ ثارالله از لشکرهای عمل کننده عملیات کربلای چهار بود و هم در عملیات کربلای ۵، او از لشکرهای موفق بودند.
وی با تأکید بر اینکه ما در هیچ عملیاتی، غافلگیری صد در صد نداشتیم، افزود: همیشه بخشی از عملیات لو رفته بود و دلیلش این بود که عراق نه تنها در تانک، توپخانه و هواپیما مسلط بود، بلکه از لحاظ اطلاعاتی، سیستم اطلاعاتی تمام دنیا در اختیارش بود و ضمن اینکه منافقین هم از خانه های ما در تهران تا کوچه خیابانهای اهواز و کرمانشاه اطلاعات جمع آوری می کردند.
رضایی خاطرنشان کرد: عظمت جنگ به این است که ما در شرایط لو رفتگی، پیروزی را به دست آوردیم. یعنی در شرایطی که همه چشم ها روی ما بسیج بود ما این جنگ را به پیروزی رساندیم و بحث لو رفتن اتفاقا از افتخارات جنگ است از این بعد که ما حالت غافلگیری صد درصد نمی توانستیم داشته باشیم و ما جنگ را در محیط لو رفتگی با موفقیت به پایان بردیم.
رضایی درباره واکنش هایی که اخیرا علیه اظهارات وی به ویژه در توئیتر مطرح شده است، تأکید کرد: بنده با صبر و حوصله همه این توئیت ها را ملاحظه کرده و خواندم.
وی ادامه داد: ما هر سال دی ماه با یک داستان تکراری مواجه ایم که عده ای در صحنه می آیند و می گویند که عملیات کربلای چهار لو رفته و هزاران نفر شهید شده اند و فرماندهان هم هیچ توجهی به جان فرزندان مردم نداشتند و این یک قصه تکراری است که هر سال بیان می شود.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در شرایطی که این موج امسال هم تکرار شد، بنده توئیتی زدم مبنی بر اینکه شما که چنین مطالبی را بیان می کنید بهتر است از زاویه دیگری هم به این عملیات نگاه کنید و این است که ما در حقیقت یک عملیاتی را انجام دادیم، تبدیل به یک فریب کردیم و ۱۰-۱۵ روز بعد هم درست در همان منطقه، یک عملیات دیگر انجام دادیم.
رضایی خاطرنشان کرد: در حقیقت قصد بنده این بود که اگر قرار است درباره این عملیات نقد و کارشناسی صورت گیرد، باید روی این جنبه یعنی تبدیل کردن این عملیات به فریب هم بحث شود منتها حرف بنده را طور دیگری برداشت کردند.
وی با تأکید بر اینکه این تحلیل که عملیات کربلای چهار فریب بوده، یک تحلیل پسینی است نه پیشینی، تصریح کرد: مثل روز این مسئله روشن است و اولین بار نیست که ما این حرف را می زنیم و تقریباً ششمین بار است که ما می گوییم عملیات کربلای چهار را برای این انجام دادیم که از اروند عبور کنیم و اگر راه باز بود، ما دیگر از شلمچه ادامه نمی دادیم و از همان جزیره ام الرساس می رفتیم و از جنوب بصره خارج می شدیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: منتها وقتی که ما دیدیم جزیره ام الرساس بسته است و مصلحت ما نیست، ۹ ساعت بعد از عملیات، دستور عقب نشینی دادیم.
رضایی تاکیدکرد: بر این اساس مشخص است که تا این جا، این عملیات، عملیات اصلی بوده است اما عملیات بزرگ ما نبود.
وی با اشاره به اینکه عملیات بزرگ ما اغلب چهار یا پنج مرحله داشت، متذکر شد: برخی از عملیات ما چون عملیات فاو ۷۵ شبانه روز طول کشید، عملیات کربلای پنج ۲۰ روز طول کشید و عملیات بیت المقدس هم حدود ۲۰ روز به طول انجامید و طی چندین مرحله صورت می گرفت و هیچ گاه عملیات های بزرگ ما یک مرحله ای نبوده است.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: ما ۲۶۰ گردان نیرو برای عملیات کربلای چهار آورده بودیم و قرار بود ۶۰ گردان در مرحله اول وارد شوند اما ساعت سه به بعد که من متوجه شدم، دیگر بیشتر از ۴۰ گردان وارد نکردیم و متوقف کردیم.
رضایی با اشاره به اینکه مرحله اول این عملیات انجام شد و پس از آن فکر کردیم که چه باید کنیم، گفت: به این نتیجه رسیدیم که چون نمی توانیم از جزیره ام الرساس به سمت بصره رویم اما از طرف دیگر راه شلمچه باز است، از شلمچه برویم که این مسئله الزامی داشت مبنی بر اینکه چون در شرایط فعلی، دشمن آماده است باید به این موضوع هم فکر کنیم.
وی افزود: بر این اساس ما راهکار را پیدا کرده بودیم اما دنبال این بودیم که چه کنیم و به این نتیجه رسیدیم که فرصت خوبی است در شرایطی که این تلاش ناکام شده است، همین را تبدیل به فریب کنیم اما از اول در ذهن ما این نبود که کربلای چهار، عملیات فریب باشد.
رضایی تصریح کرد: در واقع ما ۲۴ ساعت بعد کربلای چهار را تبدیل به فریب کردیم چرا که متوجه شدیم اگر غیر از این عمل کنیم، احتمال موفقیتمان بسیار کم خواهد بود.
وی در واکنش به کسانی که می گویند عملیات فریب با هزاران شهید در منطق مدیریت جا نمی گیرد، تأکید کرد: این عملیات از ابتدا عملیات فریب نبود بلکه آن را تبدیل به فریب کردیم و از سوی دیگر کل شهدای ما در این عملیات ۹۸۵ نفر است و اسامی ما در بنیاد شهید موجود است و این مسئله که هزاران نفر شهیدشده اند، درست نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: البته فرماندهان ما حتی روی یک نفر شهید یا مجروح هم حساسیت داشتند چرا که رابطه عاطفی ما در جنگ بیش از رابطه عاطفی خانوادگی ما بود.
رضایی با بیان اینکه صحبت های سردار سلیمانی را هم استماع کردیم و او فردی آزاده است و اهل باج دادن به هیچ کسی هم نیست، گفت: ما در جنگ و جبهه به هیچ وجه یکدیگر را با عناوینی چون ژنرال، سرهنگ، سرباز خطاب نمی کردیم به گونه ای که همه به بنده که فرمانده آنان بودم، می گفتند «برادر محسن» و امام (ره) به بنده گفته بودند «آقا محسن» که عده ای هم این گونه بنده را خطاب می کردندو درجه های ما به هیچ وجه مطرح نبود و با اینگونه ادبیات، قطعاً حاضر نبودیم که جنازه حتی یک برادر خود را ببینیم.
وی با بیان اینکه رابطه عاطفی در جهاد با یکدیگر مخلوط است، اظهارداشت: من امروز دست تمام جوانانی را که حتی به ما فحش می‌دهند را می‌بوسم، اما الان اسامی که شما نام بردید، جوانان بی غل و غش نیستند بلکه فعال سیاسی هستند. خود آنها امروز باید پاسخگو باشند و بسیاری از مسائل را حل کنند ولی متاسفانه شاهدیم که آنها با بیان برخی مسائل حاشیه‌ای ذهن مردم را از مسائل اقتصادی و معیشتی دور می‌کنند.
رضایی تاکید کرد: امروز همه باید دست به دست هم دهیم و موضوع معیشت را حل کنیم. نباید موضوع جنگ و عظمت این حرکت امام(ره) مورد خدشه قرار بگیرد. من امروز برای دفاع از شهدا و فرماندهان شهید قبول کردم تا در مقابل شما قرار بگیرم و در مورد این موضوع صحبت کنم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به توئیتی با محتوای این سوال که منظور شما از عملیات فریب یا غیر آن چیست و توئیت وزیر ارتباطات مبنی بر نگرانی مادر ایشان در خصوص نداشتن تحمل در مورد موضوع تلفات جنگ گفت: اینکه مسائل را از کربلای ۴ به والفجر ۸ تعمیم داده و کم کم به کل جنگ، اصلاً حرکت خوبی نیست و به نظر می‌رسد که برخی آقایان از روی احساس در این فضا حرکت می‌کنند.
فرمانده سابق سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس افزود: وقتی ما احساس کردیم در عملیات کربلای ۴ در شرایط خاصی هستیم، به ذهنمان آمد که این را به عملیات فریب تبدیل کنیم در حالی که از ابتدا این چنین نبوده که این عملیات با عنوان یک عملیات فریب آغاز شده باشد. در ابتدا به ذهنمان خطور کرد که عملیات را لغو کنیم و تمام نیروها را تا اهواز عقب بکشیم. ولی اینکه در مقابل چشمان دشمن گردان گردان نیرو عقب نشینی کند، صحیح نبود. از طرف دیگر، ما از شیوه تبلیغات استفاده کردیم و بعد از هر عملیاتی میزان تلفات دشمن را اعلام می‌کردیم و مارش پیروزی می‌نواختیم ولی در عملیات کربلای ۴ معلوم بود که ما به پیروزی خاصی دست نیافته‌ایم اما همان مارشی را که در تمام عملیات‌های بزرگ می‌نواختیم، برای این عملیات نیز از آن بهره بردیم که این یک حرکت تبلیغی عادی است.
وی ادامه داد: همانطور که برادر قاسم سلیمانی اشاره کردند، همه فرماندهان می‌دانستند که قرار است ما در کربلای ۴ عمل کنیم. شورای عالی دفاع که مقام معظم رهبری نیز جزئی از آن بودند و باقی مسئولین اطلاع داشتند. به عنوان مثال آقای رفسنجانی که همراه با آقای روحانی قصد عزیمت به منطقه جنگی را داشتند، برای شک نکردن دشمن قرار شد که از بوشهر به صورت زمینی به مناطق جنگی بیایند چون در اصل از ابتدا عملیات فریبی در کار نبود. فرماندهان میدانی نیز از آن رو که ما همیشه به صورت جمعی تصمیم می‌گرفتیم.
رضایی گفت: تمام حرکات و تصمیماتی که در عملیات کربلای ۴ گرفته شد، به صورت جمعی و با نظر همه فرماندهان بود ولی پس از اینکه عملیات لو رفت، باز با همان تصمیم جمعی بر آن شدیم تا عملیات را به یک عملیات فریب تبدیل کنیم. در عین حال که باقی نیروها را عقب کشیدیم و با همان شیپور تبلیغاتی، به حرکت تبلیغی خود ادامه دادیم.
فرمانده سابق سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: آن روز به بچه‌های شنود گفتم که ببینید عراقی‌ها پشت بیسیم چه می‌گویند. چون ما آن روز یک شنود به کلی سری از ارتش عراق کشف کرده بودیم. آن روز بچه‌های شنود به من اطلاع دادند که تمام فرماندهان و دیده‌بان های عراق پشت بیسیم اعلام می‌کنند که ایرانی‌ها در حال عقب نشینی هستند و من با توجه به این شنود به مسئولین خط گفتم هرجایی که نیروی دفاعی دارید، آن خط‌ها را ۵۰ درصد کنید و این باعث شد که تقریباً تا ۳ روز اول عراقی‌ها مشکوک بودند و از روز چهارم به بعد شنود به من اعلام کرد که عراق به نیروهای خود دستور مرخصی داده است.
وی همچنین در مورد تصمیم‌گیری برای آغاز عملیات کربلای ۵ گفت: آن روز بسیاری از فرماندهان همانطور که برادر قاسم سلیمانی گفتند، مقابل من ایستادند که چرا می‌خواهید عملیات کربلای ۵ را انجام دهید و چرا می‌خواهید دوباره در همان زمین کربلای ۴ اقدام کنید؟ آن روز حاج قاسم برای من نامه‌ای نوشتند و گفتند برادر محسن! اوضاع اینطور است و چرا می‌خواهید در همان محل کربلای ۴ اقدام کنید در حالی که ایشان پس از آن پای کار آمدند چون کار تکلیفی بود و کسی سوال نمی کرد.
رضایی خاطرنشان کرد: حاج قاسم در عملیات کربلای ۵ جزء اولین لشکرهایی بود که خط را شکست و پشت بیسیم به من اعلام کرد که اینجا فتح المبین است و تا بصره هیچ کس نیست. چون ظاهراً همه به مرخصی رفته بودند. نزدیک صبح بود که یکی از فرماندهان پشت بیسیم به من اعلام کرد در حال آوردن یکی از فرماندهان لشگر عراق با پیژامه هستیم. چون ظاهراً به آن سرتیپ عراقی اعلام کرده بودند که خط را از دست داده‌ای ولی به هر طریقی که هست سوار ماشین شو و قرارگاهت را حفظ کن. امروز خانواده شهدای کربلای ۴ در درجه بالایی در تاریخ دفاع مقدس قرار دارند. چون اگر آنها نبودند، کربلای ۵ شکل نمی‌گرفت.
فرمانده سابق سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس همچنین در خصوص شبهاتی در مورد تعدادی شهدای کربلای ۴ و ۵ گفت: در روز چهارم که ما آمار گرفتیم ۹۹۱ نفر شهید شده بودند ولی بعد از ۱۴ روز تعداد شهدا به ۹۸۵ نفر کاهش یافت که اسناد آن به طور کامل در بنیاد شهید و در سپاه موجود است. در عملیات کربلای ۵ تعداد شهدای ما بسیار بیشتر بود و به ۳-۴ هزار نفر هم می‌رسد. اما باید بگوئیم که هیچ کدام از عملیات‌های کربلای ۴ و ۵ عملیات فریب نبودند. ما کربلای ۴ را پس از عمل در منطقه تبدیل به عملیات فریب کردیم و عملیات کربلای ۵ هم به هیچ وجه اینگونه نبوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مهمترین دستاورد عملیات کربلای ۵ این بود که برای اولین بار دنیا به این نتیجه رسید که صدام نمی‌تواند دیواری در برابر ایران باشد و کربلای ۵ باعث شد تا قطعنامه ۵۹۸ صادر شود. اگر کربلای ۵ انجام نمی‌شد، دشمن به فاو حمله می‌کرد و صدام تا به امروز باقی می‌ماند و در عین حال اختلاف بین عراق و کویت شکل نمی‌گرفت. لذا کربلای ۴ ضمن اینکه عامل پیروزی در عملیات کربلای ۵ بود، باعث تغییر سرنوشت جنگ به نفع ایران شد.
رضایی ادامه داد: ما در جنگ چند مسئله داریم که یکی از آنها آزادسازی سرزمین است ولی موضوع مهمتر در این جنگ، پایان آن است. در بسیاری از جنگ‌ها، سرزمین‌ها آزاد می‌شود ولی جنگ تا ۳۰ سال هم ادامه پیدا می‌کند چون طرفین، مرز را به رسمیت نمی‌شناسند.
رضایی همچنین در رابطه با پیام توئیتری خود با موضوع عملیات کربلای چهار، اظهارداشت: من خواستم ذهن‌ها را به کلمه فریب توجه دهم. در عین حال که پاسخی هم به شبهات داده باشم.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس افزود: من قصدم این بود که پاسخی داده باشم و شرایط کشور را بسیار حساس می‌دانم. من دست همه اینهایی که به نوعی به من نقد کردند و به قول بچه‌های خودمان فحش دادند، می بوسم چرا که از روی دلسوزی این نقدها را انجام داده اند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: از سیاسیون انتظار نداشتم و قصد رویارویی حتی با آنها را هم ندارم. می خواهم این نکته را بگویم که کشور ما در وضعیت مهمی است و خواهش می کنم آقایان حاشیه سازی نکنند. به درد مردم برسند، به معیشت مردم برسند. ثانیاً مراقب دشمن باشند زیرا آقای ترامپ ممکن است یک طرح فریب علیه ما انجام دهد.
وی در این خصوص ادامه داد: طرح فریب آقای ترامپ تا پایان امسال یا سال آینده اجرا خواهد شد. او می‌خواهد رو دست بزند یا مشابه آن اقدامی که ناوهای خود را به سواحل کره شمالی برد و در نهایت مذاکره کرد را انجام دهد. البته مذاکره با کره شمالی هم به هم خورد، زیرا رهبر کره شمالی فهمید ترامپ می خواهد او را گول بزند و متوجه فریب ترامپ شد.
رضایی اظهارداشت: من می خواهم بگویم برادران عزیز! امروز روز خدمت به مردم است و فریب ترامپ را نخورند. تنها راه نجات زندگی ما این است که یک بار برای همیشه آمریکا را از منطقه بیرون کنیم و دست روی زانوی خود بگیریم و به خودمان تکیه کنیم.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس همچنین در واکنش به صحبت های رضا رشیدپور که واژه فریب در توئیت خود را غیر مرتبط با فریب ترامپ خواند، گفت: این توئیت یک فرامتنی دارد و منظور من بیش از کربلای چهار بوده است و چیزهای دیگری است و به دلیل اینکه من در مجمع تشخیص هستم و به مسائل نظارت می کنم نمی خواهم وارد آن بحث ها شوم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد مسائل پشت پرده که از سوی مجری با قرائت برخی از توئیت ها عنوان شد، یادآور شد: شاید در ماه های آینده سخنانی بگویم اما الان به مصلحت کشور نیست و مهم همین ابهام است و خیلی از سیاست مداران این گونه رفتار می کنند و هنر سیاست همین است و بخش زیادی از موضوع سیاسی است.
وی تأکید کرد: نمی خواهم عده‌ای فکر کنند ما می خواهیم با طرح این مسائل سوءاستفاده کنیم و این پرهیز من است و امیدوارم هیچ اتفاقی نیفتد و چه لزومی دارد که پیش داوری کنیم!؟ خواهش می کنم به کلمه فریب حساس باشند.
رضایی اظهارداشت: عملیات کربلای چهار وقتی شکست خورد، آن را به عملیات فریب تبدیل کردیم نه اینکه عملیات فریب باشد. مسئله دوم این است که برخی سوال کردند در توئیت ها که آیا فرامتنی وجود دارد؟ بله؛ وجود دارد. شرایط کشور را به گونه ای می بینند که فریبی علیه کشور ما شکل می‌گیرد و می‌خواهند افکار عمومی و سیاسیون به این مهم متوجه باشند و اینکه بخواهند مسائل را در دولت و مجلس باز کنند، نمی پسندند.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس اذعان کرد: من قبول کرده ام که توئیت نوشتن در رابطه با مسائل جنگ مناسب نیست اما در مجموع توئیتر را چیز خوبی می دانم و بهتر است مسائل جنگ را از فضایی غیر از توئیتر مطرح کرد و البته در مسائل سیاسی معتقدم که ایرادی ندارد واکنش های توئیتری داشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: باید دقت بیشتری شود و نباید برای توئیت نوشتن منع کرد و بگوییم در توئیتر اصلا  در مورد جنگ حرفی زده نشود.
وی در پاسخ به این پرسش رضا رشیدپور که پرسید اگر به سه روز قبل برگردید این توئیت را میزنید؟ گفت: مطلب مورد اشاره را دقیق تر می نوشتم. دو کلمه را حذف می کردم و آنجایی که گفته شده این عملیات برای فریب بوده، «برای» را حذف می کردم و جمله این طور می شد «عملیات کربلای چهار فریب دشمن شد» و با حذف دو کلمه توئیت دقیق می شد.
رضا رشید پور عنوان کرد: فعل توئیت را ماضی می کردید!؟ رضایی جواب داد: نه؛ البته توئیت دوم همین است و یکی از انتقادات من به کسانی که به من نقد کردند، این است که توئیت دوم را نخواندند. در این توئیت نوشته بودم به دشمن وانمود کردیم عملیات های کربلای چهار، عملیات اصلی ما بوده است.
 در ادامه مجری برنامه واکنش آذری جهرمی وزیر ارتباطات را که در پیام توئیتری نشان داده، خواند و گفت: آذری جهرمی نوشته در عملیات کربلای چهار، برادرم شهید شد و من هم نمی خواهم موضوع این عملیات را به مسائل دیگر بسط دهم.
رضایی اظهار داشت: در مورد بسط دادن، من موضوع را قبول ندارم و از آنجایی که ما مسئولان کشور با هم در ارتباط هستیم این آقایان به جای اینکه توئیت بزنند می‌توانستند تماس تلفنی با هم بگیرند، اینها قابل قبول نیست.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس تصریح کرد: خواهش من از همه تحلیل گران و نخبگان این است که مراقب فریب دشمن باشند و معیشت مردم را حل کنند و به دنبال حاشیه سازی نباشند و ببینند با چه اقدامی می توانند کار درست انجام داده که منجر به تولید و اشتغال شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: امروز بحث اصلی ما این است که باید در جنگ اقتصادی پیروز شویم. هر مسئله دیگری را به جز این و به هر دلیل دیگری مطرح کنیم، انحراف است.
وی با مرور فداکاری های هشت سال دفاع مقدس، یادآور شد: شما دیده اید که جنازه شهیدی را به مادرش داده اند و او پسر دومش را تقدیم جبهه کرده و همین طور شهید دوم را گرفته و پسر سومش را تقدیم کرده است. مادران شهدا آگاهانه و برای یک هدف بزرگ پسران خود را به جبهه فرستادند. اهداف معنوی و دنیایی برای حفظ نظام داشتند. لازم است صدا و سیما به تمام ابعاد جنگ توجه کند تا حالت شور و شهادت طلبی در کشور باقی بماند.
رضایی اظهارداشت: در جنگ به جز شهدا و خانواده آنها چیزی برای دفاع نداشتیم. ما تکنولوژی های پیشرفته نداشتیم. درست است در بخشی از این موارد مثل موشک ها پیشرفت کرده ایم اما باید معنویت ها بماند و دعواهای سیاسی که موجب انحراف اذهان مردم می شود را قبول ندارم چرا که نباید پشت داوطلبان دفاع آینده این مرز و بوم به لرزه در بیاید. ما باید همچنان جوانانی داشته باشیم که خودشان را سپر حوادث این کشور کنند.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس، بار دیگر تأکید کرد: ما نگفتیم عملیات کربلای چهار، عملیات فریب بوده بلکه این عملیات را به عملیات فریب دشمن تبدیل کردیم و کلمه درست، «عملیات فریب» نبوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این رابطه تصریح کرد: در همه دنیا، عملیات فریب در سطح بزرگترین عملیات‌ها اجرا می شود که تعیین کننده سرنوشت جنگ ها است. عملیات کربلای چهار، عملیات فریب نبود بلکه تبدیل به عملیات فریب شد.
وی افزود: بعضی از عملیات ها صورت می‌گیرد تا دشمن را از نقطه ای منحرف کند و در نقطه دیگری پیروزی بزرگی برساند،  این عملیات های فریب در همه جای دنیا وجود دارد و آنها را اجرا می‌کنند به نحوی که گروهی حمله می کنند و بعد وانمود می کنند که شکست خورده اند، کلی تلفات می دهند و دشمن آنها را دنبال می کند و داخل یک تله می افتد.
رضایی خاطرنشان کرد: عملیات کربلای چهار، عملیات فریب نبود بلکه تبدیل به فریب شد، اما اگر یک عملیات دیگری در طول جنگ انجام می دادیم که دشمن را در جایی دیگر فریب دهیم، این باید جز محاسن جنگ باشد و نباید مورد انتقاد باشد.
فرمانده سپاه پاسداران در دفاع مقدس تصریح کرد: عملیات کربلای چهار، عملیاتی بود برای عبور از  اروند و این را تبدیل به عملیات فریب کردیم.
وی در توضیح به مجری برنامه که به روش های متعدد عملیات فریب در دنیا اشاره کرد، پاسخ داد: دو نوع عملیات فریب وجود دارد. امیدارم جنگی نشود و صحبت هایی که شما می کنید مشخص است که انسان رزمنده ای هستید و در عملیات بعدی شما را اعزام می کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: در عملیات کربلای هشت پیش از اجرای عملیات، یک عملیات فریب انجام دادیم. در حالی که یک نوع از عملیات فریب وجود دارد که کاملاً جدی است و درگیری صورت می گیرد و تعدادی کشته و مجروح می شوند مابقی عقب نشینی می کنند و دشمن گمان می کند که پیروز شده و در دام آنها قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: آن تعدادی که در عملیات فریب کشته می شوند، اجر بسیار بالایی دارند.
در ادامه رضا رشیدپور بیان کرد: در این عملیات فریب، رزمندگان آگاه هستند که در عملیات فریب شرکت می کنند.
محسن رضایی در این رابطه گفت: ممکن است خود سربازان آگاه نباشند و فرماندهان آنان بدانند. یعنی به فرمانده می گویند حواست باشد همین که یک تعداد کشته و زخمی دادید تا آخر نمانید ولی کربلای چهار اینطور نبود و ما در هیچ کدام از عملیات های جنگ، از این روش ها استفاده نکردیم.
 
منبع : خبرگزاری مهر