کد مطلب: 125977
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۸
بوشهر - رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۹۰ درصد صندلی‌های دانشگاه‌ها از بند کنکور رهایی یافته است، گفت: مانع بزرگ ما در نظام مهارت‌آموزی، کنکور است.
 

به گزارش ایران خبر، عبدالرسول عمادی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش تقدیر از برگزیدگان و فعالان چهارمین جشنواره خوارزمی در بوشهر اظهار داشت: آموزش مهارتی از جنبه‌های بسیار مهم آموزش است و باید به سمت آموزش مهارتی پیش برویم.

وی اضافه کرد: اکنون در آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را داریم که تاکید شده باید از سمت آموزش نظری به سمت آموزش مهارتی برویم. این سند تاکید کرده که باید در شش ساحت به دانش‌آموزان مهارت‌آموزی شود.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: جنبه زیباشناسانه و جنبه فعالیت اجتماعی، جنبه زیستی و بدنی، جنبه علمی و فناورانه،‌ جنبه اخلاقی، اعتقادی و عبادی و جنبه حرفه‌ای و اقتصادی از این ساحت‌ها هستند.

وی تصریح کرد: اگر دانش‌آموزان در شش جهت آموزش نبینند و مهارتی کسب نکنند، آموزش ما خوب نبوده است و باید تعلیم و تربیت با تکیه بر این ساحت‌ها و با درنظر گرفتن جنبه‌های مختلف انجام شود.

عمادی با تاکید بر اینکه در مدارس باید مهارت‌های شش‌گانه آموزش داده شود خاطرنشان کرد: باید دانش آموزان برای حضور در اجتماع و کار و فعالیت در جامعه آماده شوند و این بستگی به وضعیت آموزش‌ها و مهارت‌آموزی در مدارس دارد.

وی با بیان اینکه مانع بزرگ ما در نظام مهارت‌آموزی کنکور است، تصریح کرد: نباید سرنوشت همه صندلی‌های دانشگاه به کنکور وابسته باشد و خوشبختانه اکنون ۹۰ درصد صندلی‌های دانشگاه‌ها از بند کنکور رهایی یافته است.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش افزود: هر رشته‌محلی در دانشگاه‌های دولتی که تعداد متقاضیان آن رشته محل از چهار برابر ظرفیت آن رشته محل کمتر باشد، آن رشته محل از کنکور آزاد است.

وی بیان کرد: اگر در یک رشته محل ۵۰ صندلی داشته باشیم و کمتر از ۲۰۰ نفر متقاضی آن رشته‌محل باشند آن رشته محل از کنکور آزاد است و بر اساس معدل این کلاس‌ها پر می‌شود.

عمادی افزود: اکنون در دانشگاه تهران نیز برخی از رشته‌ها از کنکور معاف است و افراد می‌توانند مراجعه کنند و بر اساس معدل پذیرش شوند. با مراجعه به سایت دانشگاه‌ها می‌توان برای ثبت نام اقدام کرد.

وی خاطرنشان کرد: اغلب کنکوری‌ها در رشته علوم تجربی رقابت می‌کنند و بیشترین درخواست برای رشته‌های گروه پزشکی است که بیش از ۶۰۰ هزار نفر برای پنج هزار صندلی رقابت می‌کنند.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: رشته ریاضی در مدارس با افت دانش‌آموز روبرو است و در آینده با افت رشته‌های مهندسی روبرو خواهیم بود. آینده مهندسی در ایران در خطر است.

وی با اشاره به اینکه اکنون استقبال از رشته تجربی نیز در حال کاهش است، افزود: این کاهش استقبال از رشته تجربی به نفع گروه ریاضی نبوده است و به سمت رشته‌های نظری متمایل شده‌اند.

عمادی تاکید کرد: خوشبختانه رویکرد کنکوری دارد از سر جامعه دست برمی‌دارد و اتفاق خوبی است که نقش مهمی در ترویج مهارت‌ها خواهد داشت.

منبع : خبرگزاری مهر