کد مطلب: 127069
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۰
یک مقام مسئول در صنعت پتروشیمی گفت: تمام درآمد ارزی خود را مطابق نرخ اعلام شده، به سامانه نیما عرضه می کنیم و با مجوز بانک مرکزی، هزینه های ارزی خود را نیز پوشش می‌دهیم.
 

به گزارش ایران خبر، علیرضا صدیقی زاده، در نشست خبری با اعلام اینکه دو محصول عمده به نام TDI و همچنین MDI را تولید می‌کنیم، گفت: سهم مورد نیاز برای محصول TDI در کل خاورمیانه را به طور صددرصدی تامین کرده و در سال ۹۷ موفق شده  با استفاده از ۵۰ درصد تولید این محصول، نیاز داخلی کشور را برطرف کرده و ۵۰ درصد باقی مانده را به صادرات که عموما به کشورهای همسایه صورت می‌گیرد، اختصاص دهیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ درصد از سهم TDI مورد نیاز داخلی کشور را تامین می کنیم که امیدواریم در سال ۹۸ نیز، این سهم به ۶۰ تا ۷۰ درصد برسد و در سال ۹۹ بتوانیم سهم ۱۰۰ درصدی بازار داخل را از آن خود کنیم.

صدیقی زاده با اشاره به اینکه طبیعتا هر صادراتی، ارزآوری به همراه دارد، اظهار داشت: تقریبا می توان گفت به طور میانگین، نسبت کمی از محصولات خود را به صادرات اختصاص می دهیم که در نتیجه این صادرات در سال ۹۷، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار ارزآوری داشته ایم که با توجه به قوانین بانک مرکزی، ارز خود را به سامانه نیما تسلیم کرده و در صورت اخذ مجوز از بانک مرکزی، هزینه های ارزی خود را از این درآمد جبران کرده‌ایم؛ چراکه به هر حال، بخشی از نیاز خود به کاتالیز، قطعات یدکی، تجهیزات و مواردی از این دست را وارد می کنیم.

این مقام مسئول در صنعت پتروشیمی، در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره سهم هزینه ها در درآمد این مجموعه، گفت: از میزان درآمدهای ارزی خود، ۱۰ تا ۲۰ درصد آن صرف هزینه های پتروشیمی می شود.

به گفته صدیقی زاده، ۷۰ درصد ضایعات تولیدی این پتروشیمی به عنوان مواد اولیه واحدهای دیگر به شهرهای شیراز و اصفهان داده می شود و این در حالی است که سیستم های زباله سوز، برای این پتروشیمی در مدار استفاده است. البته در صورتی که برای زباله ها مشتری صادراتی وجود داشته باشد، آن را صادر می کنیم.

وی با اشاره به اینکه عواملی نظیر فاصله، میزان و قیمت خوراک در شیوه مشتری یابی و ایجاد تقاضا تاثیر قابل توجهی دارد، گفت: شرکت سابیک عربستان TDI تولید نمی کند و ایران در کل منطقه، تنها دارنده این محصول است؛ از سوی دیگر هند نیز به عنوان تولیدکننده این محصول، با توجه به جمعیت آن علاوه بر استفاده داخلی TDI مقداری نیز واردات دارد؛ این در حالی است که ایران TDI مورد نیاز کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، ترکیه و اخیرا سوریه را نیز تامین می کند؛ حال آنکه اگر کره‌جنوبی چنین سفارشی داشته باشد، آن را در مدت زمان دو ماهه تحویل می دهد؛ اما ایران قادر است ظرف کمتر از یک هفته، این محصولات را تحویل دهد.

مدیرعامل پتروشیمی کارون با اعلام اینکه انتظار داریم در نیمه اول سال ۹۹ سهام خود را وارد بورس کنیم، توضیح داد: عرضه محصولات در بورس، بر اساس قیمت پایه ای است که شرکت ملی پتروشیمی آن را تعیین می کند و تا جایی که تقاضا در بورس وجود داشته باشد عرضه را ادامه می دهیم و مشکلی به لحاظ تامین نیاز داخلی نداریم.

صدیقی زاده، درباره تامین خوراک در فصول سرد سال تصریح کرد: گاهی به دلیل سرمای هوا و افزایش فشار تامین گاز در بخش خانگی، حداکثر تا ۲۰ روز کاهش تولید داشتیم؛ اما امسال به دلیل افزایش برداشت گاز از عسلویه مشکلی در زمینه تامین خوراک نداشتیم حتی توانستیم امسال ۲۰ درصد بیش از گذشته خوراک مورد نظر خود را از پتروشیمی فناوران تامین کنیم.

مدیرعامل پتروشیمی کارون، در پایان با تاکید بر اینکه با توجه به تحریم ها در حوزه انتقال درآمدها مشکلی نداریم و بدون ریزش آن را انجام می دهیم، تصریح کرد: در بخش بازاریابی برای محصولات با توجه به اینکه اکثر نیروهای شاغل در این مجموعه از دهه ۶۰ و سال های اولیه دهه ۷۰ هستند ریسک پذیری بالا داشته و در مقابل تغییرات احتمالی مقاوم نیستند.

گفتنی است، MDI و TDI از جمله مواد اولیه تولید مواد مورد استفاده در وسایل خانگی، مبلمان، تجهیزات پزشکی و غیره است.

منبع : خبرگزاری مهر