کد مطلب: 127877
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۵
وزیر کشور با بیان اینکه بلندترین قله تاریخی ایران، انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: از زمانی که ایرانیت با اسلامیت تلفیق شد، ملیت ایران رنگی تازه گرفت و افتخارات و اقدامات تقدس یافتند همان گونه که تا پیش از این، جان باختن در راه میهن افتخار بود و اکنون با پیوند اسلام شکل مقدس شهادت به خود گرفت.
 
به گزارش ایران خبر، عبدالرضا رحمانی فضلی که در همایش مدیریت شهری و روستایی کشور در رامسر با بیان دستاوردهای فراوان و بی بدیل کشور پس از پیروزی انقلاب و مؤلفه‌های انقلاب، به عنصر اعتقاد دینی اشاره و اظهارکرد: تفکراتی که از دهه ۶۰ میلادی رواج پیدا کرد یا در حمایت سوسیالیست های شرق و یا لیبرال‌های غربی نمود داشت اما انقلاب اسلامی، اندیشه و ایده نوینی را به این تفکرات افزود که همان تجلی شعار نه شرقی و نه غربی بود.
وی ویژگی بارز امام راحل (ره) را پیوند دادن و یکپارچه کردن سلایق، تفکرات و اندیشه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: معمار کبیر انقلاب اسلامی معتقد به معجزه ایمان و امید بود و توانست با این اعتقاد مقابل گلوله‌ها و مبارزات مسلحانه موفق عمل کند.
وزیر کشور با اشاره به جمله تاریخی امام خمینی (ره) که فرمودند انفلاب ما انفجار نور بود، این پیام را تجلی و نماد پیروزی عنوان کرد و گفت: نور ایمان امام توانست در دل ظلمت و سیاهی استبداد پدیدار شده و به دل‌ها روشنایی بخشد که تا امروز نیز کشور از وجود نورانیت و هدایت امام بهره بردار است.
وی مردم را عنصر سوم و مهم‌ترین مؤلفه انقلاب معرفی کرد و ضمن تاکید بر اینکه هم اسلام و هم رهبری در مردم تجلی یافته اند، تاکید کرد: ظهور اعتقادات دینی در اندیشه مردم سبب قدرتمندی آنان در جهت مبارزه با استکبار شد.
رحمانی فضلی به بررسی تاریخ گذشته ایران پرداخت و با بیان اینکه بلندترین قله تاریخی ایران، انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: از زمانی که ایرانیت با اسلامیت تلفیق شد، ملیت ایران رنگی تازه گرفت و افتخارات و اقدامات تقدس یافتند همان گونه که تا پیش از این، جان باختن در راه میهن افتخار بود و اکنون با پیوند اسلام شکل مقدس شهادت به خود گرفت.
وی از نقش انقلاب اسلامی در تغییر اندیشه‌ها سخن گفت و با بیان اینکه انسان از منظر اسلام هویتی کمال گرا، غایت اندیش و خلیفه الهی دارد، یادآور شد: در نظام‌ها و اندیشه‌های سوسیالیستی، لیبرالیستی، اومانیستی و پزوتیویستی انسان بر اساس مصلحت و منافع تصمیم گریی کرده ولی در منظر اسلام تفکراتی به نام حرام و حلال و صراط مستقیم نقطه ممیزی با آن مکاتب است.
وزیر کشور در بخشی دیگر از سخنان خود وزارت کشور را نهادی حاکمیتی با مسئولیت وحدت و انسجام بخشی، هدایتگری و اعمال قوانین معرفی کرد و افزود: هر کدام از مدیران شهری و روستایی ستون‌های اجرای قوانین هستند که مسئولیت خاص به خود را عهده دار هستند و باید همواره به دنبال تغییرات سازنده و سرعت بخشیدن به آن باشند.
رحمانی فضلی عدم همراهی با مردم را موجب شکست ۱۰۰ درصدی دانست و با تاکید بر اینکه مدیران شهری و روستایی باید در عمل، اندیشه و طراحی در پیوند با مردم باشند گفت: هیچ کسی نمی‌تواند ادعا کند که به تنهایی قادر خواهد بود مدیریت یک شهر یا یک استان را بر عهده بگیرد بنابراین باید با استفاده از تجارب سازنده این اتفاق را رقم زد.
وی مازندران را استانی با توانایی مالی بالا و منابع غنی توصیف کرد و با اذعان به اینکه تأمین مالی، تولید و روش‌های تولیدی شاخه‌ای از علم بوده که دارای ظرایف، تنوع و پیچیدگی است، اظهار کرد: نحوه ایجاد درآمد، هزینه و کارآمد کردن هزینه‌ها باید با دقت و علمی انجام گیرد چراکه شاخصه انقلابی بودن افزایش بهره وری و اثر بخشی است.
رحمانی فضلی با ابراز گلایه از اینکه بسیاری از مسئولین و مدیران شهری و روستایی با مباحث اقتصادی آشنایی نداشته و به چرخه کامل تولید و فروش اشراف ندارند تصریح کرد: نا آگاهی از چگونگی درآمد زایی و هزینه کردن موجب ضرر خواهد شد و مدیرانی که بهره وری و اثر بخشی ندارند قطعاً جایگزین خواهند شد.
وزیر کشور عبرت آموزی و ایجاد انگیزه را ارمغان تلاش ۴۰ ساله گذشته انقلاب دانست و با بیان اینکه باید با نگاه به گذشته عبرت گرفت و انگیزه پیدا کرد، گفت: مدیران کشور بی نیاز از دانشگاه و اهل تجربه نیستند و باید برای چهل ساله پیش روی کشور با مرور گذشته برنامه ریزی داشته باشند.
وی حلقه‌های مدیرتی در یک استان را دهیاران، بخشداران و فرمانداران برشمرد و استانداری را حلقه وصل پازل مدیریت استان معرفی کرد و افزود: برای شکل گیری یک پازل نیاز به هماهنگ کردن و ایفای درست نقش تک تک قطعات پازل است بنابراین همه مدیران شهری و روستایی در شکل گیری مدیریت در استان نقش دارند.
رحمانی فضلی با تصریح اینکه مطالبات دهیاران و شهرداران پیگیری شده و در شرف انجام است، گفت: عمده مشکلات مطرح شده در رابطه با جذب سرمایه گذار و مراجعه به مراکز جهت اخذ مجوز است.
وی در ادامه با ذکر مثالی افزود: اینکه افراد به صورت مجزا برای دریافت مجوز بهره برداری از سواحل اقدام کنند معنا نداشته و باید تحت یک پروژه واحد به طول چند صد کیلومتر سواحل آماده سازی شده و سپس در اختیار افراد قرار گیرد تا سرمایه گذاران با یک واحد اداری در تعامل باشند.
وزیر کشور یکی از ضعف‌های کشور را عدم توازن و تعادل در زمینه‌های مختلف برشمرد و آن را ارمغان گذشتگان دانست و گفت: مردم در همه جای کشور معترض به کمبود امکانات و منابع هستند که این ناشی از عدم توازن و تعادل کشور در حوزه‌های مختلفی همچون جمعیت، منابع، اقتصاد و غیره بوده چراکه نظام برنامه ریزی غلط پایه ریزی شده و در نتیجه نظام بودجه بندی دچار مشکل است.
رحمانی فضلی به تدبیر مقام معظم در جهت رفع این نقص اشاره و اظهار کرد: دستور مقام معظم رهبری در خصوص تغییر ساختار بودجه ریزی کشور بسیار هوشمندانه و به حق است زیرا نظام بودجه بندی در درون منظومه برنامه ریزی، نظام پولی و بانکی، مالیاتی و اداری تعریف شده است.
وی دیگر ضعف کشور را مربوط به عدم تفکر کلان ساختاری دانست و با بیان اینکه تفکرات خرد سبب گام‌های کوچک به سمت پیشرفت خواهد شد، تاکید کرد: تغییرات شگرف با گام‌های بلند رخ داده و ملاک و اصل ما باید تبعیت از قانون در تمام جنبه‌ها باشد.
وزیر کشور بر استفاده از ظرفیت مردم و مشارکت آنان در مسائل مختلف تاکید و خاطرنشان کرد: چرا باید استانی مانند مازندران با برخورداری از این حجم عظیم منابع خودکفا نبوده و متکی به بودجه‌های دولتی باشد، استفاده از مشارکت مردمی با بهره گیری از مگا پروژه‌ها قطعاً استان‌ها رااز حیث نیاز منابع مالی بی نیاز خواهد کرد.
رحمانی فضلی با محاسبه میزان درآمد از فروش نفت در بهترین حالت ممکن تصریح کرد: حتی اگر ایران نفت را به بالاترین مقدار به فروش برساند تنها می‌تواند بودجه و هزینه‌های جاری کشور را تأمین کند و نیاز است که استان‌ها با رویکرد خلق ثروت حرکت کرده و برنامه ریزی کنند.
وی خلق ثروت از راه مجاز را انقلابی گری و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی دانست و با بیان اینکه هیچ کشوری به اندازه ایران نتوانسته با حجم عظیم مخالفین و دشمنان به تنهایی مبارزه کند گفت: مسیر ۴۰ ساله انقلاب انگیزه، عبرت، تجربه اندوزی و شکر الهی است.
رحمانی فضلی در پایان با تصریح اینکه در برخی موارد ضعف‌هایی وجود داشته که قابل جبران است، گفت: بیگانگان در فکر فریب مردم و ایجاد جنگ روانی در بین ما هستند اما کشور ایران همواره در تعاملات بین المللی موفق بوده و قدرت اول منطقه است.
گفتنی است در این مراسم تنی چند از دهیاران و شهرداران مازندران چالش‌ها و دغدغه‌های خود را مطرح کرده و خواستار رفع موانع و مشکلات پیش روی مدیریت شهری روستایی استان شدند.
منبع : خبرگزاری ايسنا