کد مطلب: 128068
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۲۶
مرتضی گلپور؛ یک ماه از انتشار خبر ارسال نامه 8 عضو کابینه به رهبر معظم انقلاب درباره لوایح FATF گذشته است. در این مدت، علی رغم توضیح برخی اعضای دولت، منتقدان اما هم از اصل نامه نگاری برآشفتند، هم از آنچه که به زعم آنان محتوای نامه بوده است.
 
به گزارش ایران خبر،    فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی و یکی از امضاکنندگان این نامه به «ایران عصر» گفت که در این نامه، چیزی جز درخواست برای تسریع بررسی لوایح مطرح نبوده است. او با رد صریح ادعای منتقدان دولت که امضاکنندگان با لحنی ناشایست و توأم با تهدید با رهبر معظم انقلاب سخن گفته‌اند، تأکید کرد که دلیل این نامه نگاری، فضای نامناسب همکاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی و ضرورت تعیین تکلیف این مسأله بوده است.

نخستین بار چهره‌ها و رسانه‌های نزدیک به جبهه پایداری خبر ارسال این نامه محرمانه را منتشر کردند. علی رغم محرمانه بودن نامه، آنان از پیش خود محتوایی برای آن ابداع کردند و مدعی شدند که امضاکنندگان، وزرایی خسته هستند که چشم به خارج دارند و با لحنی پرعتاب با رهبر معظم انقلاب سخن گفته‌اند.

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری و دیگر اعضای دولت، بارها این خبر رسانی‌های ناقص را تکذیب کردند. آنان البته ضمن پذیرش اصل ارسال چنین نامه‌ای، حتی گفتند دنبال این هستند تا بفهمند کدام رسانه برای نخستین بار، اخبار کذب درباره لحن نامناسب نامه را منتشر کرده است، زیرا رابطه اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب هیچ گاه این گونه نبوده است.

دراین میان رسانه‌هایی چون کیهان، بشدت از این نامه برآشفته و مدعی شدند که وزیران حقی نداشتند تا چنین نامه‌ای بنویسند. حالا، فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد تشریح کرده است که این نامه چه بوده و چرا نوشته شده است و برخلاف ادعای مخالفان دولت، نه فقط نشانه خستگی آنان نبود، بلکه نشان می‌داد وزیران دولت پای کار هستند و می‌خواهند هرچه زودتر کشور از وضع تعلیق در حوزه‌های بانکی و اقتصادی خارج شود.

این عضو دولت امروز در حاشیه دولت در پاسخ به این سؤال «ایران عصر» که محتوای نامه محرمانه به رهبر انقلاب چه بود و امضا‌کنندگان به چه نکاتی اشاره داشتند؟ اظهارکرد: «البته وقتی نامه به‌صورت محرمانه ارسال می‌شود، افشای محتوای آن صلاح نیست. اما این موضوع در شورای مبارزه با پولشویی مطرح شد و قرار شد این نامه ارسال شود که 8 عضو دولت آن را امضا کنند.»

وی با بیان اینکه «این نامه اتفاقاً ناشی از فعال بودن امضاکنندگان بود نه خستگی آنان» درباره محتوای نامه نیز تصریح کرد: «در این نامه تقاضا شده بود پس از ارسال لایحه دولت به مجلس که پس  از بحث‌های زیاد تصویب شد، اکنون سریع‌تر در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف شود.»

دژپسند در پاسخ به منتقدان نامه تأکید کرد که «تقاضای سرعت در تعیین تکلیف که نشان خستگی نیست، اتفاقاً نشان فعال بودن این وزیران است که ما تمرکز کنیم که سریع‌تر این کارها طی طریق بشود و ما عبور کنیم.»

وزیر اقتصاد در پاسخ به اینکه «منتقدان مدعی شدند که نامه با لحن نامناسب و توأم با تهدید بوده که اگر لوایح در مجمع تأیید نشود، چنین و چنان می‌شود؟» گفت: «خیر، مطلقاً این طور نبود، اصلاً گروهی که نامه را امضا کردند بنای این جور رفتار با رهبر معظم انقلاب را ندارد و اصلاً نمی‌دانم چرا برخی می‌خواهند بی‌دلیل حاشیه ایجاد کنند.»

دژپسند در پاسخ به این سؤال که چرا امضاکنندگان نامه «بر تسریع بررسی لوایح تأکید داشتید؟» اظهار کرد: «به این دلیل که اکنون همکاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های دنیا دچار مشکل است. ما می‌خواستیم این مسأله سریع‌تر حل شود.»

 

منبع : ایران آنلاین