کد مطلب: 128466
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۵
خرید طلا از دیرباز به‌عنوان یک پشتوانه مالی برای موارد خاص و احتیاج در میان خانواده‌ها و افرادی که اندک سرمایه‌ای دارند، مطرح بوده است. کسانی که سرمایه‌ای دارند به‌دنبال راهی برای حفظ ارزش اندوخته‌های خود هستند و بیشتر مواقع، بخشی از این سرمایه‌ها وارد بازار مسکن می‌شوند و برخی خودرو و ارز و طلا.
 
به گزارش ایران خبر، اما نوسانات قیمت‌ها در بازارهای موازی طلا موجب شده تا همچنان خرید طلا، گوی رقابت را از بازارهای دیگر برباید و در رأس خرید به‌عنوان عاملی برای حفظ سرمایه‌ها باشد.

در چند سال گذشته با وجود گرانی این فلز زرد در بازار خارجی و داخلی و کاهش قدرت خرید و مالیات و کارمزد بالا، اما تمایل به خرید طلا همچنان میان مردم زیاد است.


رونق طلای دست دوم در کانال‌های تلگرامی


در یکی دو سال اخیر خرید طلای نو کمتر و در عوض طلای دست دوم و آب شده خریداران بیشتری دارد. در کنار همه اینها، نوسانات شدید قیمت طلا در کنار کارمزد بالا موجب شد که بسیاری از طلا فروشان و حتی مردم عادی اقدام به راه‌اندازی کانال‌های خرید و فروش طلا در فضای مجازی هم برای خرید طلای ارزانتر و هم رونق بازار کنند.
در این کانال‌ها که مشتریان خاص خود را دارد، هر گرم طلای کار کرده بدون مالیات و تنها با کارمزد 6 تا 10 هزار تومان (10 بالای تابلو، اصطلاح رایج میان خریداران و فروشندگان) بالاتر از قیمت روز طلا و با توجه به نوع طلا و تمیزی آن خرید و فروش می‌شود.
به‌عنوان مثال اگر قیمت روز هر گرم طلا 370 هزار تومان باشد، قطعه طلایی با وزن 5 گرم و با کارمزد 10 هزار تومان، به قیمت هر گرم 380 هزار تومان به فروش می‌رود. در اینگونه خرید و فروش، دیگر از مالیات خبری نیست و خریدار باید همراه با فروشنده به یک طلا فروشی مراجعه و از اصل بودن طلا و گرم دقیق آن مطمئن شود.
یکی از ادمین‌های این کانال‌ها در گفت‌و‌گو با «ایران عصر» با بیان اینکه بیشتر مردم به‌دنبال خرید طلای نو هستند اما امکان خرید ندارند، گفت: طلای دست دوم به صرفه‌تر است، چرا که هم کارمزد آن از طلا فروشی‌های سطح شهر کمتر است و هم مالیات بر ارزش افزوده ندارند.

وی ادامه داد: تنها مشکلی که هست اطمینان از سلامت طلا و اصل بودن آن است.
ادمین یکی دیگر از این کانال‌ها که اتفاقاً خود او هم تولید‌کننده بوده و سفارش ساخت هم می‌گیرد، گفت: قیمت طلا بشدت نوسان دارد وسفارش‌ها به قیمت روز ثبت و تحویل می‌شوند.
وی ادامه داد: وقتی سفارش ساخت می‌گیریم امکان افزایش یکباره قیمت‌ها هم وجود دارد. بنابراین در بسیاری از مواقع کسانی که سفارش ساخت دادند نمی‌توانند طلای خود را تحویل بگیرند.
این طلا فروش با بیان اینکه «مردم طلا دوست دارند و به‌عنوان یک کالاهای سرمایه‌ای به آن نگاه می‌کنند»، اظهار داشت: جدیداً تقاضا برای طلای آب شده هم افزایش یافته و مشتریان خاصی دارد. مردم این طلا‌ها را می‌خرند و برای روز مبادا کنار می‌گذارند.

وی درباره چگونگی خرید و فروش طلای آب شده گفت: طلا را ذوب می‌کنیم روی عیار 750 و بعد با قیمت هر گرم 5 هزار تومان بالاتر از طلای خام می‌فروشیم.
این طلا فروش گفت: با توجه به گرانی‌ها و تغییرات شدید قیمت‌ها اما طلا هنوز هم مشتری دارد و مردم برای سرمایه‌گذاری طلا را بهتر از پس‌انداز بانکی می‌دانند.


مردم به جای طلا، نقره و بدلیجات می‌خرند


با رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره اینکه آیا تمایل به خرید طلا هنوز هم در میان مردم وجود دارد یا نه و اینکه فعالیت کانال‌های تلگرامی تا چه اندازه می‌تواند در رونق بازار مؤثر باشد، گفت‌و‌گو کرده‌ایم.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به «ایران عصر» گفت: با توجه به فضای موجود و وضعیت اقتصادی کنونی کشور مردم به‌دنبال دستیابی و حفظ ارزش افزوده اندوخته‌های خود هستند. ابراهیم محمدولی با بیان اینکه قبلاً سرانه و درآمد خانواده‌ها خوب بوده میان مردم برای خرید طلا رقابت شدید وجود داشت، افزود: ولی با گرانی طلا و ایجاد وضعیت رکودی در کشور همزمان با افزایش قیمت ارز تمایل نسبت به خرید طلا از لحاظ کمی و کیفی بشدت کاهش یافت و مردم در مقطعی به خرید طلای دست دوم روی آوردند.
وی ادامه داد: امروزهم به خاطر بالا بودن کارمزدها و اجرت‌ها و نوسانات قیمت طلا، تمایل مردم به خرید طلای آب شده بیشتر شد ضمن اینکه با ورود حجم زیاد سکه‌های دولتی به بازار، در کنار خرید این سکه‌ها توسط مردم خرید طلای آب شده هم در بازار برجسته‌تر شده است. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با تأکید به رکود در بازار تولید و فروش طلا تصریح کرد: بخش زیادی از مردمی که جامعه هدف ما بود به سمت خرید نقره و بدلیجات که ارزش مادی هم ندارند، رفتند بنابراین وضعیت تولید و فروش طلای ما صفر شده است.

خرید و فروش اینترنتی را رد نمی‌کنم


رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره فعالیت گروه‌های تلگرامی طلا هم اظهار داشت: هر فعالیت اقتصادی که در کشور انجام می‌شود چه در فضای مجازی و چه غیرمجازی باید دارای شناسنامه و پیشینه باشند.
وی با بیان اینکه اینگونه خرید و فروش در فضای مجازی را رد نمی‌کنم، ادامه داد: این کانال‌ها باید مجوزهای لازم را داشته باشند ضمن اینکه خرید و فروش هر شیء گرانقیمتی از طریق کانال‌های مجازی اقدامی عاقلانه نیست مگر اینکه کانال‌ها شناسایی شده باشند تا خریدار و مصرف‌کننده هم متضرر نشوند. محمدولی به کسانی که سرمایه یا اندوخته‌ای دارند، توصیه کرد: با توجه به وضعیت موجود و ضرر و زیان‌هایی که در بازارهای موازی مانند خودرو و ارز وجود دارد بهتر است که مردم اندوخته‌های خود را تبدیل به طلا کنند.

منبع : ایران آنلاین