کد مطلب: 130489
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۳۹
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از آماده‌باش ۱۸۰ تیم عملیاتی امداد و نجات برای مقابله با سیلاب احتمالی خبر داد و گفت: دو روستای در معرض رانش زمین نیز تخلیه و ساکنان آن اسکان موقت شدند.
 

به گزارش خبرنگار ایسنا، جلیل بالایی در نشست خبری امروز ( ۱۱ فروردین) با اشاره به ورود سه سامانه بارشی شدید به استان از ابتدای سال جدید، گفت: خوشبختانه پیش آگاهی و اطلاع رسانی خوبی در این زمینه برای مردم صورت گرفت و شاهد همکاری خوبی میان مردم و مسئولین بودیم.

 وی با بیان اینکه هم اکنون مردم برای هرگونه بحران احتمالی آماده هستند، خاطرنشان کرد: دستگاه های مختلف هم از جمله ارتش، سپاه، مرزبانی و... با تمام امکانات، نیرو ها، ماشین آلات و امکانات لجستیکی پای کار هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه از ابتدای امسال ۴۹ جلسه ستاد بحران در کل استان با ۶۴۲ مصوبه برگزار شده، گفت: این ۶۴۲ مصوبه به معنای شناسایی ۶۴۲ نقطه آسیب پذیر است.

 به گفته این مسئول، از مجموع این مصوبات بیش از ۵۸۰ مورد آن اجرایی شده و مابقی نیز در دست اجرا است.

بالایی یکی از مهم‌ترین نقاط مورد توجه را حدود ۳۰۰۰ روستای استان دانست و تاکید کرد: با همکاری دهیاران اقدامات مناسب برای ساماندهی وضعیت روستاها و جلوگیری از بحران در آنها انجام شده است.

وی عنوان کرد: دو روستا در گواور و جوانرود که در خطر رانش زمین بودند نیز تخلیه و مکان اسکان موقت برای آنها در نظر گرفته شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره وجود 2 هزار کیلومتر رودخانه در استان، تاکید کرد: هشدارهای لازم به حدود ۲۰ هزار خانوار روستایی که در حریم، بستر و حاشیه رودخانه ها اسکان دارند جهت تخلیه داده شده است.

بالایی از جابجایی کانکس های مناطق زلزله زده که در حاشیه رودخانه الوند قرار دارند هم خبر داد و افزود: تمام این  کانکس ها قبل از شروع بارندگی تخلیه شده اند.

بالایی با اشاره به وجود ۱۲ سد در استان ، گفت: از این تعداد چهار سد در حال سرریز است و خروجی همه سدها کنترل شده و دبی ورودی و خروجی آنها مدام رصد می شود.

وی در همین راستا از مردم خواست به شایعاتی که در مورد وضعیت نگران کننده سدها مطرح می‌شود توجه نکنند و تاکید کرد: سدهای استان امکان پذیرش سیلاب را دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از تعبیه بیش از ۱۳۰۰ مکان اسکان موقت و بیش از ۳۶۰۰ تخته چادر برای اسکان مردم خبر داد و افزود: هلال احمر نیز ۱۲۰ مکان اسکان اضطراری آماده کرده و ۲۵۰۰ تخته چادر نیز در این اماکن نصب شده است.

بالایی از آماده‌باش ۱۸۰ تیم عملیاتی امداد و نجات نیز در مناطقی که امکان سیل وجود دارد خبر داد و افزود: همچنین هیئت های ورزشی قایقرانی، کوهنوردی، شنا و اتومبیلرانی و سایر هیئت‌های که در زمینه بحران به صورت حرفه ای می توانند همکاری داشته باشند نیز پای کار هستند.

وی پیش بینی کرد بارش ها از ساعت ۱۸ بعد از ظهر امروز تشدید شود و تاکید کرد: آمادگی لازم برای مقابله با بارش ها در تمام مناطق وجود دارد.

بالایی با بیان اینکه بارندگی‌های اخیر حدود ۷۶۵ میلیارد تومان به استان خسارت وارد کرده، گفت: از این میزان ۲۶۰ میلیارد تومان در بخش نیرو، ۱۲۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی، ۲۲۴ میلیارد تومان در بخش راه و شهرسازی، ۱۲۶ میلیارد تومان در بخش زیرساخت های شهری و ۳۱ میلیارد تومان در بخش طرح‌های هادی روستا و مابقی نیز در سایر بخش ها بوده است.

وی تاکید کرد: در سیل اخیر۴۴جایگاه دامی خسارت دیده و هشت راس دام سنگین و ۲۲۹ دام سبک نیز تلف شدند، همچنین ۷۷۴۴ هکتار باغ و ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زراعی نیز دچار آسیب شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه پیگیری برای جبران این خسارت ها ادامه دارد، گفت: برآورد خسارت ها را به گونه‌ای در نظر گرفتیم که بتوانیم بسیاری از نقاط آسیب پذیر را به شیوه اساسی اصلاح کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: ۱۹ هزار و ۴۰۰ خانوار شهری و روستایی در سطح استان هشدار تخلیه گرفته و در حال تخلیه منازل مسکونی خود هستند.

جلیل بالایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ورود سامانه بارشی قوی به استان، اظهار کرد: برای رفع خطر احتمالی ۱۹ هزار و ۴۰۰ خانوار شهری و روستایی در سطح استان هشدار دریافت کرده و در حال تخلیه منازل مسکونی خود هستند.

 وی ادامه داد: برای اسکان این افراد ۱۳۰۴ مکان شامل اماکن مذهبی، مساجد، مدارس، سالن های ورزشی و ... تجهیز شده است.

 به گفته مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه ۳۶۵۰ تخته چادر نیز برای اسکان اضطراری خانوارهای در معرض خطر سیلاب در نظر گرفته شده است.

 بالایی، عمده چادرها و اماکنی که برای اسکان اضطراری مردم در نظر گرفته شده را مربوط به ۹ شهرستان استان دانست.

 وی با بیان اینکه هم اکنون هیچ مشکل خاصی در هیچ نقطه ای از استان نداریم، افزود: در هیچ نقطه ای گزارش آبگرفتگی شدید، رانش زمین، قطع آب و برق و گاز و ... نداشته ایم. همچنان درخواست ما از مردم این است که در مسیر رودخانه ها تردد، اسکان و توقف نداشته باشند و از نزدیک شدن به رودخانه هایی که طغیان می کنند جدا خودداری کنند.

ایجاد "سیل بند" در مسیررودخانه‌ها/ توزیع 14000 کیسه شن

مدیرروابط عمومی و امور بین الملل شهرداری کرمانشاه از تهیه و توزیع بیش از 14 هزار کیسه شن در سطح شهر، صدور سه هزار اخطار کتبی جهت تخلیه منازل و واحدهای صنفی، ایجاد سیل بند در محدوده رودخانه ها و مسیرهای پرخطر و مسدود کردن برخی مسیرها به عنوان مهم ترین اقدامات شهرداری جهت مقابله با سیل احتمالی نام برد.

امیرهمایون دولتشاهی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در تشریح اقدامات صورت گرفته در مناطق مختلف شهرداری در راستای مقابله با سیل احتمالی در سطح شهر، گفت: با توجه به تشکیل  جلسات متعدد بحران در شهرداری، تقسیم کار مناسبی در هریک از مناطق شهرداری صورت گرفت. این اقدامات در منطقه یک شهرداری شامل تهیه  و توزیع 2500 کیسه شن میان شهروندان، چینش کیسه های شن در معابر، بررسی دوربرگردان چقاگلان، پاکسازی جوی و نهرهای سطح منطقه، استقرار نیروهای سازمان امداد و نجات آتشنشانی در پارک نوبهار و آماده و بکارگیری خودروهای سنگین می باشد.

وی  با اشاره به آماده باش بیش از دو هزار نیروی شهرداری گفت: نیروهای شهرداری اعم از نیروهای آتش نشانی، نیروهای خدماتی و عملیاتی و ستادی همه پای کار هستند تا بتوانیم این بحران را به سلامت پشت سربگذاریم.

آماده باش تمام بیمارستانها و مراکز درمانی/ ذخیره سازی دارو و تجهیزات

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از آماده باش تمامی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان به دنبال ورود سامانه بارشی قوی به جو استان خبر داد.

دکتر محمودرضا مرادی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ورود سامانه بارشی قوی به جو استان، از آماده باش کامل مراکز درمانی استان خبر داد و افزود: به دنبال اطلاع از ورود این سامانه کمیته بحران دانشگاه در چندین نوبت تشکیل شده و با توجه به درنظرگرفتن جوانب مختلف، اقدامات لازم اتخاذ و اجرایی شده است.

وی از آماده باش تمامی بیمارستانهای استان خبر داد و افزود: با توجه به تعطیلات نوروز و بحث لغو عمل های غیراورژانسی، خوشخبتانه ظرفیت تخت های خالی مطلوب است و مشکلی دربحث کمبود تخت نداریم.

400 نیروی "اورژانس" به حالت آماده باش درآمدند

رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از آماده باش 400 نیروی اورژانس و بیش از 130 دستگاه آمبولانس به دنبال ورود سامانه بارشی قوی به جو استان خبر داد.

دکتر صائب مدرسی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اعلام ستاد بحران استان مبنی بر احتمال وقوع سیل در استان، از آماده باش تمامی پایگاه های اورژانس سطح استان خبر داد و افزود: هم اکنون 62 پایگاه شهری و جاده ای اورانس به حالت آماده باش درآمده و بیش از 400 نیروی اورژانس آماده خدمات رسانی به مردم هستند.

شدت بارش‌ها را امشب خواهیم داشت

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه سامانه بارشی که وارد استان شده از آنچه که قبلا پیش‌بینی شده بود مقداری تقویت شده است، اظهار کرد: هم اکنون شدت بارش ها را از کرمانشاه به سمت نیمه شرقی استان داریم.

 علی‌محمد زورآوند در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، گفت: همانطور که پیش بینی شده بود سامانه بارشی وارد استان شده و هم اکنون شدت بارش ها را برای شهر کرمانشاه به سمت نیمه شرقی استان از جمله هرسین، صحنه، کنگاور و سنقر داریم.

 وی ادامه داد: بارش‌های ناشی از این سامانه تمام جو استان را در بر خواهد گرفت و بارش های زیادی برای اکثر نواحی استان خصوصا نواحی شرقی و مرکزی خواهیم داشت.

 معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه اوج بارش این سامانه را مربوط به امشب دانست و تاکید کرد: شدت بارش ها در اوایل شب مربوط به نیمه غربی استان از جمله شهرستانهای سرپل ذهاب، قصرشیرین و ... است و هر چقدر به سمت آخر شب نزدیک شویم شدت بارش ها به سمت شهر کرمانشاه سوق پیدا می‌کند.

بارش "باران" در تمامی محورها ادامه دارد/ ترافیک عادی و روان است

جانشین پلیس راه استان کرمانشاه از لغزندگی تمام محورهای استان خبر داد و از رانندگان خواست بیش از هر زمان رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی را داشته باشند.

سرهنگ عبادالله محمدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به بارندگی های چند روز اخیر گفت: در حال حاضر بارش در تمامی محورهای استان ادامه دارد و سطح تمام محورها لغزنده است.

وی افزود: تا این لحظه گزارشی از بارش برف در ارتفاعات نداریم، اما توصیه میشود رانندگان تجهیزاتی مانند زنجیر چرخ را حتما همراه داشته باشند.

محمدی با اشاره به کاهش حجم ترافیک محورهای استان به دنبال ورود سامانه بارشی به جو استان گفت: در حال حاضر ترافیک در تمامی محورهای استان عادی و روان است.

فرماندار کرمانشاه: مردم به شایعات در مورد کمبود نان گوش ندهند

فرماندار کرمانشاه از مردم خواست به شایعات  مطرح شده در زمینه کمبود نان در صورت وقوع احتمالی سیل گوش ندهند.

 فضل الله رنجبر در گفت و گو با خبرنگار ایسنا  با بیان اینکه شورای مدیریت بحران شهرستان کرمانشاه با تمام توان مشغول خدمت رسانی به مردم است، گفت: در پی ورود سامانه بارشی قوی به جو کرمانشاه، اقدامات لازم برای مقابله با خطرات سیل احتمالی نظیر لایروبی انجام گرفته است، ضمن این که هشدارهای لازم نیز به مردمی که ممکن است در معرض خطر باشند داده شده است.

 رنجبر اضافه کرد: تمامی ادارات حوزه شهرستان کرمانشاه برای خدمت رسانی به مردم پای کار بوده و در آماده باش هستند و تلاش خواهیم کرد تا حد توان مردم با مشکلی مواجه نشوند.

 فرماندار کرمانشاه با اشاره به تدارک محل‌هایی برای اسکان احتمالی سیل زدگان در حوزه شهرستان کرمانشاه، افزود: برای اسکان دو هزار خانوار در بیش از ۷۰ مدرسه و ۲۵ سالن ورزشی برنامه ریزی شده است.

 فرماندار کرمانشاه اشاره ای هم به شایعات موجود در زمینه کمبود نان داشت و افزود: هیچ مشکلی برای تامین نان مردم نداریم و تمامی واحدهای خبازی طبق روال معمول مشغول پخت نان هستند.

ادامه دارد


 

منبع : خبرگزاری ايسنا