کد مطلب: 130561
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۱۴
استاندار زنجان با بیان اینکه متاسفانه برخی از مدیران واقعا متوجه بحران نیستند و نمی‌دانم چرا وقتی زنگ می‌زنم جواب نمی‌دهند، گفت: واقعا آنها را پیدا نمی‌کنیم.
 

به گزارش ایران خبر، منطقه زنجان، فتح‌الله حقیقی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان زنجان، با بیان اینکه تاکنون استان زنجان در مدیریت بحران خوب عمل کرده‌ایم، اظهارکرد: فشار بارندگی دیگر گرفته شده است اما بسیار خوب است که طی 24 ساعت گذشته 26 میلی‌متر بارندگی را داشتیم که بیشترین آن در خدابنده بوده است.

وی با اشاره به اینکه میزان بارندگی از اول مهرماه تاکنون 276 میلی‌متر بوده است که 78 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است، تصریح کرد: این میزان افزایش بارندگی جای خوشحالی دارد.

حقیقی در ادامه به برگزاری چند جلسه مدیریت بحران و بررسی وضعیت شهرستان‌های مختلف بیان کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیر آن بودیم، وضعیت رختشویخانه بود که آب پمپاژی از زیرزمین با همکاری میراث و شهرداری تخلیه شد که جای تقدیر و تشکر دارد.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه تأکید خود بنده بر تعطیلی رختشویخانه تا حل مشکل آن بود، تصریح کرد: بنده به مدیرکل میراث فرهنگی گفتم که اگر مشکلی وجود دارد بنا تعطیل شود تا مشکل حل شود.

وی با اشاره به بازدیدهای شبانه خود از چند شهرستان‌ طی چند شب گذشته بیان کرد: امروز که اوضاع تحت کنترل است نباید فکر کنیم که دیگر خطری وجود ندارد.

حقیقی با اشاره به اینکه همه فرمانداران و نیروی انتظامی مردم را از سمت سد رفتن منع کنند، گفت: باید از مردم بخواهیم که به علت بارندگی‌های موجود و مسیر سیلابی که گول زدنی است، مردم روز 13 از شهر خارج نشوند و امکانی فراهم شود که خارج از شهر نروند.

وی گفت: برای 13 فروردین باید نیروی انتظامی و امور آب از رفتن مردم به سمت رودخانه‌ها و مسیر سیلاب جلوگیری کنند.

استاندار زنجان همچنین بر رسیدگی بیشتر به وضعیت راه‌ها تأکید کرد و افزود: از راهداری می‌خواهیم که نسبت به حل مشکل مسدودی روستاها اقدام کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون استان زنجان در مدیریت بحران خوب عمل کرده است، تصریح کرد: اما متاسفانه برخی از مدیران واقعا متوجه بحران نیستند و نمی‌دانم چرا وقتی زنگ می‌زنم جواب نمی‌دهند و واقعا آنها را پیدا نمی‌کنیم.

استاندار زنجان با تاکید بر داشتن مدیریت برای بدترین شرایط افزود: البته آبفای روستایی نیز برای تامین آب باید برنامه‌ریزی کند.

کدام یک از سدهای استان زنجان ظرفیت خالی دارد؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر دبی رودخانه قزل‌اوزن در گیلوان شهرستان طارم ۳۱۳ مترمکعب بر ثانیه است، گفت: در بالادست دبی کمتر از این میزان است.

به گزارش ایران خبر، منطقه زنجان، یوسف رضاپور در جلسه ستاد هماهنگی مدیریت بحران در محل استانداری زنجان، با اشاره به ورود حجم آب ۲۴۰ مترمکعب در ثانیه آب رودخانه قزل اوزن در محدوده شهرستان ماهنشان، اظهارکرد: شرایط در تحت کنترل است و ورودی رودخانه‌های استان به‌خصوص قزل‌اوزن رصد می‌شود.

وی تصریح‌کرد: در بیشترین میزان ورودی آب به قزل‌اوزن، شاهد ورود ۳۰۰ مترمکعب آب در ثانیه به این رودخانه خواهیم بود که جای نگرانی ندارد. با توجه به بارش خوب در استان زنجان در رودخانه و مسیل‌ها مشکلی نداریم و سیلی که از مسیر خارج شود و طغیانی شود در استان گزارش نشده است.

این مسئول با بیان اینکه از چهار سد موجود در استان زنجان به غیر از سد کینه‌ورس، مابقی سدها ظرفیت خالی قابل‌توجهی دارد، گفت: سد تهم حدود ۵۳ درصد ظرفیت خالی دارد. سد گلابر ۴۷ درصد و تالوار نیز ۸۰ درصد ظرفیت خالی دارند.

وی بابیان اینکه طی روزهای گذشته بارش‌ها در منطقه جنوبی استان زنجان سنگین بوده است، اظهار کرد: شهرستان‌های ابهر و خرمدره بیشترین بارش‌ها را داشتند. در شهرستان طارم هم جز آب‌گرفتگی برخی معابر مشکل خاصی وجود نداشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان تصریح کرد: خوشبختانه طی بهار امسال میزان بارندگی‌ها در استان زنجان خوب بوده و امیدواریم با مدیریت درست از این بارش‌ها برای توسعه استان استفاده کنیم.

سرپرست اداره‌کل هواشناسی استان زنجان نیز در این جلسه گفت: در سال زراعی امسال بیش از ۲۷۶ میلی‌متر بارش در استان زنجان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۸ درصد رشد را نشان می‌دهد.

رسول همتی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته بیشترین بارش‌ها با ۵۰ میلی‌متر مربوط به شهرستان خدابنده بوده و زرین‌رود هم با ۴۶ میلی‌متر رتبه دوم بارش‌ها در استان را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارش‌ها طی ۲۴ ساعت گذشته در استان زنجان ۲۶ میلی‌متر گزارش شده است، تصریح‌کرد: در سال زراعی امسال بیش از ۲۷۶ میلی‌متر بارش در استان زنجان بوده است که در سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۵۵ میلی‌متر بارش ثبت شده بود و این در شرایطی است که آمار بلندت مدت هم ۲۰۵ میلی‌متر بوده است.

وی افزود: بارش‌ها تا اواخر وقت امروز در استان زنجان ادامه دارد و همچنین وزش باد شدید هم استان را فرا می‌گیرد هرچند آسمان استان ابری بوده و سامانه بارشی اواخر امشب از استان خارج می‌شود.

همچنین در این جلسه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان گفت: برای محورهای ارتباطی برون‌شهری استان زنجان مشکلی پیش نیامده و همه راه‌های اصلی و فرعی استان زنجان نیز باز است.

عبدالحسین علی‌اکبری افزود: با توجه به بارش برف در گردنه‌های کوهستانی تاکنون مشکل خاصی پیش نیامده است و همه راهداران در شهرستان‌ها مشغول فعالیت هستند و هم‌اکنون راه‌های فرعی و اصلی استان باز است و مسدودی تاکنون گزارش نشده است.

وی تأکید کرد: با توجه به بازدید انجام‌گرفته احتمال ریزش کوه در محور تهم به چورزق وجود دارد و محور تهم به چورزق و شیت باید مسدود اعلام شود.

در ادامه  مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: متأسفانه منابع تأمین آب ۳۰۰ روستای استان زنجان در حاشیه رودخانه‌ها است و منابع آب این روستاها در معرض خطر سیلاب است.

رضا کابلی با بیان اینکه متأسفانه منابع تأمین آب ۳۰۰ روستای استان زنجان در حاشیه رودخانه‌ها و مسیر سیلاب‌ها قرار دارد، افزود: عمده این روستاها در شهرستان‌های طارم، ماهنشان و ایجرود قرار دارند.

وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی‌های صورت گرفته در طی سال‌های گذشته تأمین آب در حاشیه رودخانه انجام شده است، ادامه داد: این امر خطرات زیادی در زمینه تأمین و سلامت آب روستاها دارد.

کابلی با بیان اینکه نفوذ آب ناشی از بارش باران شب گذشته در شهرستان ایجرود به چاه اصلی مجتمع آبرسانی جامع السراء منجر به ایجاد کدورت و آلودگی در آب مجتمع شده است، گفت: بارش باران شب گذشته و ورود آب سطحی در کانال‌های کشاورزی و نفوذ آن در چاه اصلی مجتمع آبرسانی جامع السراء بخش حلب شهرستان ایجرود منجر به قطعی آب ۶ روستای تحت پوشش مجتمع شد.

مدیرعامل شرکت آبفار استان زنجان افزود: به دلیل نفوذ آب آلوده به چاه اصلی مجتمع، آب روستاهای گنبد، دایدار علیا و سفلی، جامع السراء، ابوجانلو و قره دراخلو با ۳۳۷ مشترک از روستاهای تحت پوشش این مجتمع به دلیل گل آلوده بودن، قطع است.

کابلی افزود: در حال حاضر آبرسانی به این تعداد روستا با ۴ دستگاه تانکر انجام می شود تا بعد از اقدامات لازم جهت رفع آلودگی، آب پایدار در مجتمع برقرار گردد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: برنامه‌ریزی برای خارج نمودن منابع آب تعدادی از روستاهای استان زنجان از مسیر سیلاب طی سال ۹۸ انجام می شود.


  فرماندار ابهر از ورود آسیب به ۷۰ واحد روستایی در پی بارش‌های اخیر خبر داد.

علی حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به آزادسازی ۱۲ متر مکعب آب در ثانیه از سد کینه‌ورس، اظهار کرد: هنوز ظرفیت آب سد پر نشده است.

وی با اشاره به هماهنگی ورودی و خروجی آب سد کینه‌ورس، تصریح کرد: به همان مقدار که آب وارد سد می‌شود به همان مقدار نیز از سد آب خارج می‌شود.

این مسئول با اشاره به آب‌گرفتگی معابر شهری در برخی نقاط در طی شب گذشته، اظهار کرد: خوشبختانه با انجام اقدامات لازم توسط شهرداری آب‌گرفتگی‌ها نسبت به شب گذشته کمتر شده است.

وی با اشاره به عبور خطوط لوله نفت شمال غرب کشور از ابهر، تصریح کرد: اوضاع این خطوط نیز پایش می‌شود و مشکلی در زمینه انتقال سوخت از این خطوط تاکنون گزارش نشده است.

فرماندار ابهر با تاکید بر ضرورت همکاری شهروندان با مسئولان برای رفع این بحران، یادآور شد: از شهروندان تقاضا می‌شود از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند و در صورت سفر حتماً مسیرهای اصلی را برای تردد انتخاب کنند.

این مسئول با اشاره به بی‌احتیاطی عده‌ای از شهروندان و تجمع آنها در کنار ابهر رود و گرفتن عکس سلفی کنار رودخانه‌ها، تصریح کرد: انجام این قبیل کارها تنها جان خود شهروندان را تهدید می‌کند.

این مسئول با اشاره به شایعه پراکنی عده‌ای در فضای مجازی، یادآور شد: از شهروندان می‌خواهیم اخبار را از کانال اطلاع رسانی مورد وثوق و خبرگزاری‌ها پیگیری کنند.

وی ادامه داد: بنا به گزارشات رسیده تاکنون سیل به حدود ۷۰ واحد ساختمان‌های مسکونی، اسطبل و انباری‌های خشتی بین ۲۰ تا ۷۰ درصد در روستاها آسیب وارد کرده است.

حیدری با اشاره به اینکه دو مورد خسارت ۱۰۰ درصدی به ساختمان مسکونی خشتی در دو روستا خسارت وارد شده است، گفت: یک نفر نیز مصدوم شده است که به بیمارستان انتقال داده شده است.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان دقایقی پیش در تماس تلفنی با فتح‌الله حقیقی - استاندار زنجان - در جریان امور استان و وضعیت بارندگی و… قرار گرفت.

به گزارش ایران خبر، منطقه زنجان، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی استانداری زنجان، حسن روحانی در این گفت‌وگوی تلفنی با استاندار زنجان از همکاری مردم با مسؤولان تقدیر کرد.

وی همچنین بابت تلاش‌های آیت‌الله خاتمی نماینده ولی فقیه در استان زنجان، فتح‌الله حقیقی استاندار زنجان و اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان زنجان به منظور پیش‌بینی شرایط و اندیشیدن تدابیر لازم در راستای جلوگیری از بروز خسارت‌های جانی و مالی ناشی از بارش‌های اخیر ابراز خرسندی کرد.

فتح‌الله حقیقی استاندار زنجان نیز گزارشی از آمادگی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستان‌های تابعه ارائه کرد.

مشکل آب‌گرفتگی در شهر زنجان نداریم

معاون خدمات شهری شهردار زنجان گفت: در حال حاضر مشکل آب‌گرفتگی که سبب سختی تردد شود، در شهر نداریم.

غلامحسن احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: پس از شروع بارندگی‌ها تاکنون در شهر زنجان آب‌گرفتگی که موجب مشکل شود، وجود نداشته است.

این مسئول با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش آب‌گرفتگی، ادامه داد: انجام اقداماتی از قبیل لایروبی و بازگشایی مسیل‌ها پیش از فرارسیدن زمان، تخلیه چاه‌های جذبی و … سبب کاهش آب‌گرفتگی در شهر شده است.

وی با اشاره به مشکلات کوی صدرا، افزود: با اقداماتی که انجام شده مشکل آب‌گرفتی در کوی صدرا حل شده و در بخش‌های مسکونی سایان و خان‌دره نیز که ساخت‌وسازهایی در مسیل رودخانه و سیلاب ایجاد شده، برای کاهش مشکل در کف مسیل گودبرداری انجام شد تا مسیر هدایت آب تغییر کند.

احمدی تصریح کرد: در میدان ارتش و داخل پادگان افزایش سطح آب را شاهد بودیم که پیش از آنکه بیشتر شود، مشکل آن حل شد و مشکل بالا آمدن آب در رختشویخانه به طور موقت برطرف شده است و اقداماتی برای راه‌حل دائم در نظر گرفته شده است.

معاون خدمات شهری شهردار زنجان، یادآور شد: در حال حاضر همه نیروهای آتش‌نشانی شهر زنجان در حالت آماده‌باش هستند.

تخریب ۳۰ پل در خدابنده

فرماندار خدابنده گفت: بارش‌ها سبب تخریب ۳۰ پل، ۱۳۵ بنا و تلف شدن ۶۵ رأس دام شده است.

ایوب بیگدلی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: از روز گذشته بارش باران و برف در شهرستان خدابنده آغاز شده و همین امر موجب بروز خساراتی در تعدادی از روستاها شده است.

این مسئول از آسیب‌دیدگی ۱۳۵ بنا در شهرستان خدابنده و تلف شدن ۶۵ رأس دام در شهرستان خدابنده خبر داد و گفت: در اثر سیل نیز ۳۰ دهنه پل در شهرستان آسیب دیده است.

وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از خسارات جانی ۴۳۰ نفر از ۱۲۰ منزل مسکونی روستایی در معرض خطر تخلیه شدند، افزود: این افراد در منازل اقوامشان اسکان داده شدند.

بیگدلی تصریح کرد: ۱۷ روستای شهرستان در اثر بارش برف و باران درگیر مشکلاتی است و برای اسکان افرادی که منازل آنها در خطر بود محل اسکان به اندازه یک هزار نفر در مدارس، حسینیه‌ها و سالن‌های ورزشی در نظر گرفته شده است.

سرپرست فرمانداری شهرستان خدابنده، تصریح کرد: خسارات وارده به ابنیه‌ها و منازل مسکونی در اثر سیل نبود، بلکه در اثر بارش برف و باران رخ داد و از آنجایی که مردم به خشکسالی عادت داشتند به نوعی غافلگیر شدند.

وی عنوان کرد: با ادامه بارش‌ها احتمال افزایش خسارت نیز وجود دارد و ممکن است در نتیجه بارش برف و باران ساختمان‌های گلی و خشتی خیس شده و آسیب ببیند و بارش برف موجب بروز مشکلاتی در محورهای مواصلاتی شده که با تلاش راهداران هیچ مسیری مسدود نیست اما تردد به سختی انجام می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه طبق اعلام هواشناسی انتظار داریم که امروز عصر سامانه بارشی از شهرستان خارج شود، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از خسارات به دام و احشام از دهیاران خواستیم که توصیه‌های ایمنی را جدی گرفته و دام خود را امروز و فردا بیرون نبرند و ساختمان‌های ناامن محل نگهداری دام را تخلیه کنند.

ایجاد مسیرهای انحرافی برای هدایت سیلاب‌ها به خارج از شهر ابهر

شهردار ابهر از ایجاد مسیرهای انحرافی برای هدایت سیلاب‌ها به خارج از شهر خبر داد.

محمدرضا ذوالقدری‌ها در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: تمامی نیروهای ستادی و خدماتی شهرداری ابهر با تجهیزات، امکانات و ماشین‌آلات سبک و سنگین برای مقابله با بحران در آماده باش کامل قرار دارند.

ی با اشاره به اقدامات شهرداری ابهر به منظور پیشگیری از بروز سیلاب در سطح شهر، عنوان کرد: آماده‌سازی و توزیع چندین هزار گونی شن و ماسه در نقاط حادثه‌خیز شهر، بازدید و پاکسازی مسیل‌ها و لای‌روبی کانال‌ها و انهار از جمله اقدامات شهرداری در این راستا بوده است.

شهردار ابهر با بیان اینکه تدابیر لازم برای استفاده از امکانات و تجهیزات اتخاذ شده است، اظهار کرد: بیش از ۲۵۰ نفر از نیروهای اجرایی و ستادی در حال خدمت. رسانی به شهروندان هستند.

وی از هدایت و تغییر مسیر رواناب‌ها به منظور جلوگیری از ورود سیلاب‌ها به داخل شهر ابهر خبر داد و گفت: اکیپ‌های فوریت خدمات شهری مجهز به تجهیزات مقابله با سیلاب در نواحی پنج گانه مستقر شده اند.

این مسئول با بیان اینکه برای جلوگیری از سیلاب‌ها به داخل شهر و آبگرفتگی معابر چند مسیر انحرافی برای سیلاب‌ها ایجاد شده است، اظهار کرد: این مسیرها به ویژه در بیمارستان الغدیر ابهر در جاده ازناب، قروچای و اراضی بالای شناط ایجاد شده است.

وی همکاری مردم را رکن اصلی عبور از بحران‌ها عنوان کرده و افزود: از همشهریان درخواست می‌شود همکاری لازم را با شهرداری برای پشت سرگذاشتن این بحران داشته باشند.

ذوالقدری‌ها از آب گرفتگی چهار نقطه در شهر ابهر طی شب گذشته به ویژه در خیابان ۱۷ شهریور خبر داده و ضمن عذرخواهی از شهروندان، یادآور شد: عمده‌ترین دلیل این امر نیز بالا بودن حجم آب ورودی از مقدار دبی کانال‌ها است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته منازل دچار آبگرفتگی نشدند، تصریح کرد: دو هزار کیسه گونی شن در مناطقی که خطر آبگرفتگی آنها را تهدید می‌کرد توزیع شده است.

او با اشاره به اینکه مناطق در معرض خطر شهرستان شناسایی شده و گونی‌های شن در اطراف منازل در در خطر تعبیه شده است، اظهار کرد: در حال حاضر مسیرهای شهری در ابهر سیلابی نیست.

قزل‌اوزن حالت طغیانی به خود نگرفته است

سرپرست فرمانداری طارم گفت: رودخانه قزل‌اوزن علی‌رغم بارش‌ها خوشبختانه حالت طغیانی به خود نگرفته است.

ستار صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، با اشاره به آخرین وضعیت سدهای میرزاخانلویی ۱ و ۲ و سد کوثر شهرستان، اظهار کرد: با بازدیدهای مستمر صورت گرفته از این سدها هیچ جای نگرانی برای مردم وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت سد میرزاخانلوی یک حدود یک و دو دهم است، گفت: تمهیدات لازم برای مقابله با تهدیدات این سد اندیشیده شده و درهای خروجی سد باز شده است و مشکلی از این بابت نیز وجود ندارد.

وی تصریح کرد: سد میرزاخانلویی دو شهرستان نیز در حال حاضر ۴۰۰ هزار مترمکعب آب دارد که یک چهارم ظرفیت آن پر شده است.

این مسئول با اشاره به پایش‌های مستمر از آخرین وضعیت سدهای شهرستان، تصریح کرد: دریچه‌های لازم و احتیاطی سدکوثر نیز باز شده است.

صفری با اشاره به آخرین وضعیت رودخانه قزل اوزن نیز، تصریح کرد: مشکل خاصی در رودخانه قزل‌اوزن وجود نداشته و این رودخانه در حال حاضر حالت طغیانی نگرفته و اگر حتی این رودخانه طغیان کند به مردم و واحدهای مسکونی آسیب نمی‌رساند و تنها تهدیدی برای اراضی کشاورزی است که هنوز زیر کشت نرفته‌اند.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه مشکلی در روستاها نیز گزارش نشده است، ادامه داد: سیل خسارتی به خانه روستایی دارای سکنه وارد نکرده و تنها چند خانه روستایی خالی از سکنه و کاه گلی آسیب دیده‌اند.

این مسئول وضعیت معابر شهرهای چورزق و آب‌بر را نیز عادی عنوان کرد و افزود: با اقدامات که خوبی که توسط شهرداری‌های این دو شهر انجام شده گزارشی از آب گرفتگی معابر نیست.

سرپرست فرمانداری طارم با اشاره به سفر استاندار زنجان به شهرستان و بازدید از نقاط مختلف شهر، ادامه داد: مسئولان مدیریت بحران شهرستان در آماده‌باش کامل به سر می‌برند.

هیچ راهی مسدود نیست

رئیس پلیس راه استان زنجان گفت: هیچ راهی در استان مسدود نبوده و همه راه‌ها زیر ترافیک است.

سرهنگ عباس مظفری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: در حال حاضر در همه مسیرهای مواصلاتی استان شاهد بارش باران هستیم و علاوه‌بر آن در جاده بیجار نیز شاهد بارش برف هستیم.

این مسئول با بیان اینکه هیچ راهی در استان مسدود نیست، ادامه داد: ترافیک و در آزادراه زنجان- قزوین و آزادراه زنجان –تهران سنگین بوده و شاهد ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های ترانزیتی هستیم.

وی با اشاره به وضعیت ترافیک جاده‌های روستایی، افزود: در برخی محورهای روستایی نیز ترافیک سنگین وجود دارد.

مظفری تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی بارندگی پراکنده در استان، رانندگان به رعایت سرعت مطمئنه، فاصله طولی مناسب و بستن کمربند همه سرنشینان خودرو توصیه می‌شوند.

رئیس پلیس‌راه استان زنجان با بیان اینکه همشهریان امروز و فردا از سفرهای غیرضروری بپرهیزند، یادآور شد: باید توجه داشت که در جاده‌های کوهستانی استان، تردد خودرو نیاز به زنجیر چرخ و سیستم گرمایشی دارد.

منبع : خبرگزاری ايسنا